Kopen op rekening Voor zakelijke klanten
Professioneel advies 20 jaar ervaring
Gratis verzending Dropshipment mogelijk
KommaGoFirewallshopHeadsetwinkelMobielverbindenNetcamshopPortofoonwinkelPresentatiestoreRoutershopVoipshopWifishop

Uitleg en oplossingen

VirtuGo prepaid 4G/5G data simkaarten

VirtuGo prepaid 4G/5G data simkaarten

VirtuGo is hét merk als je prepaid data-only simkaarten nodig hebt voor binnen- en buitenland. Gebruikt jouw organisatie een groot aantal 4G-/5G-simkaarten, dan beheer je deze eenvoudig in één overzichtelijk portal. De databundels verlopen nooit, zolang je deze 1x per jaar opwaardeert. Meer mobiele data nodig? Maak dan een keuze uit verschillende prepaid bundels of kies voor de auto-opwaarderen optie en zit nooit meer zonder data.

Wat is een MiFi router?

Wat is een MiFi router?

MiFi is een samenvoeging van ‘mobile’ en ‘WiFi’ en kan dus het beste worden omschreven als een mobiele WiFi router. U plaatst een SIM-kaart in de MiFi router en vervolgens verbindt u via WiFi uw computers, tablets en smartphones met de MiFi router.

Wat is private LTE?

Wat is private LTE?

​​Voor bedrijfskritische en missiekritische communicatie binnen een bedrijf, is een veilig en betrouwbaar netwerk onmisbaar. Echter zijn organisaties vaak nog afhankelijk van WiFi of DECT, wat niet in elke situatie een vlekkeloze oplossing is. Een private LTE netwerk biedt uitkomst en is te vergelijken met een 4G of 5G netwerk van een provider, maar dan privé. U creëert binnen uw gebouw of bedrijfsterrein een eigen LTE netwerk waardoor u niet meer afhankelijk bent van een externe partij.

Snel internet in het buitengebied

Snel internet in het buitengebied

In het buitengebied en op het platteland beschikken veel bedrijven en woningen nog over een ADSL-verbinding met zeer lage doorvoersnelheden. In deze gebieden is het niet uitzonderlijk dat er een snelheid van slechts 1 of 2 Mbps wordt gehaald. Comfortabel internetten wordt lastig, gamen en videostreamen zelfs onmogelijk. Gelukkig is dit probleem met de komst van 4G en 5G internet tegenwoordig eenvoudig op te lossen.

4G internet backup

4G internet backup

Een feilloos werkende internetverbinding is cruciaal voor elke organisatie. Valt de breedbandverbinding weg, dan kan dat voor veel problemen zorgen. In het gunstigste geval duurt zo'n internetstoring slechts enkele minuten, maar in het ergste geval duurt het een aantal dagen. Medewerkers kunnen door de uitval van het internet hun werk niet uitvoeren; VoIP-telefonie werkt niet, e-mail verkeer is onmogelijk, men kan niet bij bestanden in de cloud, klanten kunnen niet pinnen etc. Het werk ligt door de internetstoring een tijd stil en zoals u weet: tijd is geld.

4G Internet in het buitenland

4G Internet in het buitenland

In Nederland bieden providers vrijwel overal 4G dekking. Uw mobiele 4G apparatuur werkt op de juiste frequentie voor ons land, waardoor snel internetten geen enkel probleem is. Maar hoe zit het met mobiel internet in het buitenland? Wanneer u op pad gaat met uw camper of caravan of vertrekt naar uw vakantiehuis, wilt u wellicht ook van snel internet gebruikmaken. Wilt u weten welke apparatuur u daarvoor het beste kunt inzetten? Lees dan rustig verder.

4G antennes

4G antennes

Wanneer het 4G bereik onvoldoende is of de snelheid van jouw 4G internet niet optimaal is, biedt een 4G antenne uitkomst. Een 4G antenne versterkt namelijk het bereik van het internetsignaal en zit dit door naar een mobiele apparaat. Er zijn een aantal verschillende soorten 4G antennes, maar je plaatst ze allemaal aan de muur of aan een mast en richt ze vervolgens richting de dichtstbijzijnde 4G mast. Vervolgens verbind je de antenne met een kabel met jouw 4G modem of USB dongel.

4G Live Streaming Oplossing

4G Live Streaming Oplossing

Om een goede live videostream te kunnen verzorgen is een betrouwbare en stabiele netwerkverbinding essentieel. Dit is echter niet op alle locaties even eenvoudig te realiseren; denk bijvoorbeeld aan outdoor locaties, omgevingen zonder vaste internetaansluiting of voertuigen. In deze situaties is een 4G streaming oplossing precies wat u nodig heeft. Maar uit welke onderdelen bestaat zo'n oplossing?

Remote Monitoring via 4G

Remote Monitoring via 4G

Met remote monitoring via 4G is het mogelijk om slimme apparatuur of installaties op afstand te beheren. Deze manier van monitoring wordt al veelvuldig toegepast in uiteenlopende situaties en sectoren; bijvoorbeeld voor het uitlezen van zonnepanelen, het monitoren van verwarmingssystemen (HVAC) of het beheren van verkeerslichten en pinautomaten. Het voordeel is dat men niet fysiek naar de betreffende locatie hoeft te gaan, maar alles simpelweg vanaf een centraal punt geregeld kan worden. Hiervoor is een 4G router benodigd die de apparatuur voorziet van een netwerkverbinding.

Cradlepoint NetCloud Manager

Cradlepoint NetCloud Manager

Cradlepoint NetCloud Manager is de centrale cloud beheeromgeving, waar je al jouw 4G/5G-apparaten beheert, monitort, configureert en kunt troubleshooten. De NetCloud applicatie is standaard inbegrepen bij Cradlepoint hardware, al zijn de functionaliteiten verschillend per product. Je hebt al toegang tot de standaard Essentials, maar krijgt nog meer beheermogelijkheden als je een Advanced licentie kiest.

Dedicated 4G/5G verbinding voor thuiswerken

Dedicated 4G/5G verbinding voor thuiswerken

Tegenwoordig werken we meer thuis dan ooit. Hoewel veel werknemers hiervoor gebruikmaken van hun eigen thuisnetwerk, is dit niet altijd even veilig en efficiënt. Wanneer het netwerk bijvoorbeeld gedeeld wordt met andere huisgenoten, blijft er minder bandbreedte beschikbaar en wordt de snelheid van de verbinding een stuk trager. Ook de beveiliging is niet altijd even goed op orde, wat een risico vormt wanneer men bijvoorbeeld met privacygevoelige data werkt.

Vast IP-adres op 4G

Vast IP-adres op 4G

Dankzij de huidige online infrastructuur is het tegenwoordig heel eenvoudig om apparatuur op afstand te beheren en te benaderen. Zelfs op locaties zonder vaste netwerkverbinding is dit mogelijk. In dat geval kan men ervoor kiezen om apparatuur te verbinden via 4G/5G en heeft men toch snel toegang tot deze systemen. Dit wordt bijvoorbeeld vaak toegepast bij IoT en M2M installaties, zoals digital signage oplossingen, camerasystemen of pinautomaten.
 

VodafoneZiggo IoT data-abonnement en IoT hardware

VodafoneZiggo IoT data-abonnement en IoT hardware

In samenwerking met VodafoneZiggo biedt Mobielverbinden complete IoT oplossingen aan. Wij leveren naast VodafoneZiggo data-abonnementen ook 4G en 5G apparatuur en support. U heeft voor uw totaaloplossing dus slechts één aanspreekpunt, die u volledig ontzorgt. Wilt u ook gebruikmaken van IoT om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

IP en IK-waarden

IP en IK-waarden

IP en IK-waarden zijn een belangrijk onderdeel van de bescherming van elektrische en elektronische apparaten. Ze geven aan hoe goed een apparaat bestand is tegen invloeden van buitenaf, zoals stof, water, mechanische schokken, trillingen en vandalisme.

Teltonika RMS

Teltonika RMS

Teltonika RMS is een cloud-gebaseerd apparaat beheerplatform dat wordt gebruikt om Teltonika-apparaten op afstand te monitoren en te beheren. Het biedt gebruikers een volledig overzicht van al hun aangesloten apparaten en de mogelijkheid om firmware-updates, configuratiewijzigingen en probleemoplossing op afstand uit te voeren.