Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

4G internet back-up voor kantoren

4G internet back-up voor kantoren

Met een 4G internet back-up draait jouw organisatie gewoon op rolletjes tijdens een internetstoring. Valt de hoofdverbinding (internet via glasvezel, kabel of ADSL) uit, dan wordt deze automatisch opgevangen door de 4G back-up verbinding. Deze tijdelijke internet back-up zorgt ervoor dat de werkzaamheden op kantoor continueren en jouw organisatie en reputatie geen schade lijden. En niet geheel onbelangrijk: een 4G back-up is in verhouding goedkoper dan een stilstaande organisatie.

Back-up internet van een andere provider

Het is belangrijk dat de back-up internetverbinding van een andere provider komt dan die van de hoofdverbinding. Mocht er namelijk storing zijn bij jouw provider, dan zullen beide verbindingen mogelijk niet werken. Het handige aan 4G failover routers is dat je voor extra zekerheid twee SIM-kaarten kunt plaatsen die elk van een andere provider zijn. Werkt de ene verbinding niet, dan kun je van de andere 4G verbinding gebruikmaken.

4G failover

Om volledige uitval van de internetverbinding te voorkomen, adviseren wij klanten regelmatig één van onze 4G failover bundels met (dual-SIM) 4G router, 4G failover abonnement en outdoor omni-antenne. Mocht de huidige breedbandverbinding wegvallen, dan zorgen deze oplossingen voor een 4G back-up verbinding zodat jouw aangesloten apparatuur verbonden blijft met het internet.

Abonnement

4G failover vereist ook een 4G failover abonnement. Hiervoor werken wij samen met Internet On Demand. In plaats van een permanent actieve en daarmee dure simkaart, is dit een stand-by simkaart. Hiervoor betaal je slechts €150,- per jaar voor de kaart en de datateller gaat pas lopen bij effectief gebruik.

VirtuGo Pre-Paid Simkaart

VirtuGo prepaid simkaarten zijn geschikt voor alle hardware waar een 4G-/5G-simkaart in gaat. Perfect dus voor IoT-apparatuur en back-up oplossingen. Je kiest zelf of je een simkaart voor gebruik in Nederland nodig hebt of dat je een simkaart zoekt voor gebruik binnen Europa en Noord-Amerika. De databundel van de prepaid sim verloopt nooit. Elke opwaardering reset de geldigheid van de resterende data weer naar 1 jaar. Zo neem je de data onbeperkt mee, zolang je maar 1 keer per jaar opwaardeert. Bovendien heb je geen vaste kosten. De VirtuGo simkaart is prepaid, dus jij bepaalt met welke bundel het datategoed wordt aangevuld.

Vragen over internet back-up?

Heb je na het lezen van deze kennisblog nog vragen over een internet back-up mogelijkheid voor jouw organisatie? Bel naar 030 669 1226 voor een passend advies van onze productspecialisten of mail naar info@mobielverbinden.nl. Wij helpen jou graag met het vinden van de juiste oplossing!