Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

Draytek VigorAP VAP1062C
Draytek VigorAP VAP1062C Indoor Access Point
Product Image 1
Product Image 2
Product Image 3
Draytek VigorAP VAP1062C
WiFi 6 indoor access point

Zet een zeer snel en betrouwbaar WiFi-netwerk op met dit Draytek WiFi 6 access point. De Draytek VigorAP 1062C is perfect voor omgevingen waar veel personen tegelijkertijd willen gebruikmaken van de WiFi-verbinding. Het AP is standalone inzetbaar of als onderdeel van een mesh netwerk.


345,00 excl. btw
417,45 incl. btw
Levertijd 1 tot 3 werkdagen
    Veilig betalen

Omschrijving

Specificaties

Veelgestelde vragen

Reviews


Draytek VigorAP VAP1062C

Eigenschappen Draytek VigorAP 1062C

Dual-band WiFi 6 (802.11ax) access point
Snelheden tot 1200 Mbps en 4800 Mbps (2.4GHz en 5GHz)
1x 2.5 Gigabit LAN-poort met 802.3at PoE+ ondersteuning
Standalone of in een netwerk te gebruiken
Eenvoudig te installeren aan het plafond
WPA3 beveiliging en 802.1x authenticatie
Derde radio voor RF-analyse en beveiliging
AirTime Fairness, OFDMA en Band Steering
16 SSID's (8 per frequentie)
Mesh ondersteuning

Indoor WiFi 6 access point

De DrayTek VigorAP 1062C is een WiFi 6 dual-band access point met WiFi-snelheden tot 1200 Mbps (2.4GHz) en 4800 Mbps (5GHz). Een zeer geschikte unit om een dekkend WiFi-netwerk mee op te zetten in omgevingen met veel gelijktijdige gebruikers. De VigorAP 1062C is voorzien van mesh technologie, wat voor een sneller en stabieler netwerk zorgt wanneer je meerdere access points plaatst. De access points zijn dan draadloos met elkaar verbonden, waardoor het niet noodzakelijk is om extra bekabeling aan te leggen.

AP management

De Draytek VigorAP 1062C is standalone inzetbaar of dankzij de AP management functie ook als onderdeel van een schaalbaar Draytek netwerk, dat centraal te beheren is. Heb je een Draytek router die AP management ondersteunt, dan is deze dus als controller voor jouw access point(s) te gebruiken. De router herkent het access point direct wanneer je deze op het netwerk aansluit, waarna je de configuraties instelt of een vooraf gecreëerd LAN-profiel kunt pushen. Vervolgens is het mogelijk om te status van het access point te bekijken, firmware-upgrades uit te voeren en kun je een back-up van de configuraties opslaan en het access point op afstand herstarten. Hiervoor hoef je niet meer per access point in te loggen op een beheerpagina.

Assisted roaming

Bij een WiFi-netwerk is het van belang dat gebruikers zich vrij door het pand kunnen bewegen, zonder dat de draadloze verbinding tussentijds verbreekt. Assisted Roaming zorgt voor een perfecte gebruikerservaring doordat de draadloze WiFi-apparatuur automatisch wordt verbonden met het access point dat het sterkste signaal biedt. Het overschakelen van je WiFi-connectie van het ene naar het andere access point verloopt zeer snel, waardoor dit nauwelijks merkbaar is.

Airtime Fairness

Zijn er veel draadloze apparaten verbonden met het WiFi-netwerk, maar hebben sommige last van een zwak signaal? Dan kun je Airtime Fairness inschakelen. Met deze functie biedt de VigorAP 1062C ieder apparaat evenveel zend- en ontvangsttijd (airtime). De prestaties van snelle apparaten worden op deze manier niet gehinderd door trage clients, wat het netwerk een stuk efficiënter maakt.

Band Steering

Naast Airtime Fairness biedt de VigorAP 1062C Band Steering technologie. Deze technologie stuurt 5GHz compatible apparaten automatisch naar de 5GHz frequentie voor hogere snelheden. Dit zorgt er tevens voor dat er meer bandbreedte beschikbaar blijft op de 2,4 GHz frequentie, zodat alle clients profiteren van uitstekende WiFi-prestaties.

Radio voor RF-analyse en beveiliging

De VigorAP 1062C beschikt over een derde radio die continu de omgeving monitort; het access point controleert de beschikbaarheid van de kanalen en is in staat om RF-interferentie en draadloze bedreigingen te detecteren. Bij het opzetten van een nieuwe draadloze verbinding zal de VigorAP automatisch het beste kanaal selecteren. Mocht een bepaald kanaal te druk worden, dan wordt de gebruiker automatisch naar een beter kanaal gestuurd. Zodra er een onbekend AP of onbekende gebruiker wordt gedetecteerd, ontvangt de beheerder hiervan een melding en kunnen er verdere beveiligingsstappen worden ondernomen.

Power over Ethernet ondersteuning

Dit Draytek access point ondersteunt 802.3at Power over Ethernet. Sluit de VigorAP 1062C aan op een geschikte PoE-switch of PoE-injector om zowel de netwerkverbinding als de voeding via de netwerkkabel te laten lopen.

Inhoud verpakking

    • Draytek VigorAP 1062C (WiFi 6) access point
    • Handleiding

Let op:

    Exclusief voedingsadapter, PoE-injector of PoE-switch

Product Details


WiFi standaard

WiFi 6 (11ax)

WiFi-frequentieband

2;4 GHz & 5 GHz

Indoor of outdoor

Indoor

Artikelnummer

VAP1062C

Merk

DrayTek

EAN

4710484746771

WiFi Standaard

WiFi 6 (11ax)

Aantal access points

1-pack

Snelheid 2,4 GHz

1200 Mbps

Aantal streams 2,4 GHz

4x4

Snelheid 5 GHz

4800 Mbps (11ax)

Aantal streams 5 GHz

4x4

Snelheid 6 GHz

Geen 6 GHz

Aantal streams 6 GHz

n.v.t.

Controller inbegrepen

Nee

Beheer via Cloud

Niet mogelijk

Maximaal zendvermogen

Onbekend

PoE-ondersteuning

PoE+ 802.3at

PoE-injector meegeleverd

Nee

LAN-aansluiting

1x 2.5 Gigabit LAN

Roaming ondersteuning

Standaard roaming

Antenne aansluiting

Geen

Ondersteuning

Vraag het onze expert

KommaGo | 030 669 1221

Product Image 3
Over dit product

Veelgestelde vragen

Geen vragen gevonden


Wees de eerste die een review schrijft!
Draytek VigorAP VAP1062C Indoor Access Point

Draytek VigorAP VAP1062C

345,00 excl. btw
417,45 incl. btw