Home - Nieuws - T-Mobile verbetert netwerkdekking op Noordzee
18-11-2019

T-Mobile verbetert netwerkdekking op Noordzee


In de drukste gebieden van de Noordzee gaat T-Mobile samen met netbeheerder TenneT voor een betere netwerkdekking en bereikbaarheid zorgen. Hier zullen de reddingsbrigade, transportvaart, visserij en pleziervaart alle profijt van hebben.
 
TenneT bouwt de AC platformen waar T-Mobile gebruik van zal maken. Windmolens worden op deze platformen aangesloten en leveren hier hun energie af. Richard Marijs, netwerkstrateeg bij T-Mobile: “We zijn verheugd dat wij de offshore infrastructuur voor het aansluiten van windparken kunnen gebruiken voor de verbetering van mobiele bereikbaarheid op zee. Veel mensen hebben hier straks voordeel van, zowel particulier als zakelijk. Zij zijn straks allemaal nog gemakkelijker, sneller en beter verbonden met elkaar en met het vasteland. Momenteel werken we aan het eerste opstelpunt bij het windmolenpark Borssele, deze wordt ook voorbereid om straks 5G diensten mogelijk te maken.”
 

Uitrol van het project
T-Mobile begint in 2020 aan de zuidwestelijke kant van Nederland met het verbeteren van de dekking, te beginnen bij windmolenpark Borselle. Vervolgens verplaatsen de werkzaamheden zich via het begin van de Zuid-Hollandse kust in 2021 naar het noordelijke deel in 2022. Over de mogelijkheden tot verdere uitbreiding zijn nog geen details bekend. Alle gebieden behoren tot de economische ruimte van Nederlands. Hierdoor zijn Nederlandse zendvergunningen geldig, ondanks dat de platformen in internationale wateren liggen.
 

Betere bereikbaarheid op de Noordzee, ook via 5G
Ten eerst zal men op zee profiteren van een betere dekking en bereikbaarheid, wat ook in geval van calamiteiten erg belangrijk is. Daarnaast heeft het ook voordelen voor Internet of Things (IoT-) apparaten aan boord, die een betere verbinding krijgen. Tot slot biedt de dekkingsuitbreiding ook voordelen met zich mee voor standaarden als LTE-M, NB-IoT en MC-PTT (Push-To-Talk over 4G). En naast 3G en 4G zal T-Mobile vanaf 2020 ook 5G aanbieden.
 

Internet op zee? Neem een MiFi mee!
Wilt u gebruikmaken van WiFi, ook als u zich op zee bevindt? Neem dan een MiFi mee op zee! Dit apparaatje werkt via een 3G- of 4G-verbinding (en in de nabije toekomst via een 5G-verbinding) en zorgt voor een WiFi-netwerk waarmee u uw netwerkapparatuur kunt verbinden. Zo verbindt u bijvoorbeeld uw laptop en smartphone beiden met het netwerk en heeft u niet voor al uw apparatuur een apart abonnement nodig. Lees meer over MiFi’s, bekijk ons MiFi assortiment of neem contact met ons op voor meer informatie. Bel naar 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl. Wij helpen u graag met advies op maat.
Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie