Home - Nieuws - T-Mobile start test landelijk 5G-netwerk
01-10-2019

T-Mobile start test landelijk 5G-netwerk


Eerder kondigden we al aan dat T-Mobile in 2020 een landelijk 5G netwerk uitrolt. Deze oktobermaand begint de telecomprovider met een proefverbinding op de 700Mhz frequentie. Voor de landelijke test, die één jaar duurt, heeft T-Mobile een testvergunning gekregen voor het gebruik van 2x10MHz. In Den Haag mag twee maanden lang wel op de hele 700Mhz frequentie getest worden. Onderzocht wordt hoe het mobiele 5G netwerk en apparatuur samenwerken.
 
Richard Marijs, netwerkstrateeg bij T-Mobile: "De testvergunningen maken het voor T-Mobile mogelijk nu al te testen hoe haar mobiele netwerk en apparatuur samenwerken met 5G op de 700MHz frequentie. Zo worden de dekking en prestatie van deze frequentie voor mobiele diensten onderzocht en wordt gekeken naar hoe dit zich gedraagt in stedelijk- en buitengebied en op de Noordzee." Lees meer.
 

5G Field Lab voor innovatieve experimenten

Voorafgaand aan de twee testen werd in september al het 5G Field Lab in Den Haag geopend. Hier kan men innovatieve ideeën uitproberen, die in een toekomst met 5G misschien wel werkelijkheid worden. Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “5G-connectiviteit maakt het mogelijk nog meer apparaten gelijktijdig aan te sluiten op een netwerk. Daarnaast zorgen 5G-verbinden voor meer capaciteit, waardoor het nog betrouwbaarder is dan 4G. […] De 5G-onderzoekslocaties kun je zien als een proeftuin waar getest kan worden wat in de toekomst mogelijk is.” Wethouder Saskia Bruines van Den Haag: […] Hierbij hebben we nadrukkelijk oog voor maatschappelijke zaken zoals privacy en gezondheid. Met T-Mobile hebben we afgesproken dat bij proeven goed gecommuniceerd wordt met de directe omgeving.”
 

Voorbereid zijn op een toekomst met 5G?

Wilt u vast voorbereid zijn op een toekomst waarin een 5G-netwerk werkelijkheid is? Bekijk dan eens de eerste commerciële Huawei 5G router. Naast LTE ondersteunt deze router ook het 5G-netwerk, waardoor u nu al klaar bent voor het in 2020 toegankelijke 5G-netwerk. De mobiele 5G router is tevens ook inzetbaar als WiFi-router met vaste internetverbinding voor een uitstekende WiFi-dekking in huis.
 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Huawei 5G router of wilt u advies over een passende router voor in uw omgeving? Bel met de KommaGo productspecialisten via 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl.
Huawei 5G CPE Pro

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie