Home - Nieuws - T-Mobile rolt in 2020 landelijk 5G-netwerk uit
19-02-2019

T-Mobile rolt in 2020 landelijk 5G-netwerk uit


In 2020 biedt T-Mobile landelijk een dekkend 5G-netwerk aan, laat de telecomprovider weten. Dit jaar start T-Mobile met een test in Den Haag en als alles volgens plan verloopt, moet 5G volgend jaar in heel Nederland in de 700 MHz-band werken. T-Mobile fuseerde eerder met Tele2 en het is dan ook de bedoeling dat klanten van beide providers van het gefuseerde netwerk gebruik kunnen maken.

5G op 700MHz-band

Volgens Joost Vente (van T-Mobile) zijn Tele2 en T-Mobile na goedkeuring van de fusie gestart met het integreren van hun netwerken. Na de integratie in 2019 zal 5G ook in de 700 MHz-band ondersteund worden. “We kunnen hierdoor ‘met een druk op de knop’ 5G activeren na afronding van de veiling."

Smart City Den Haag

De eerste stad in Nederland met volledige 5G-dekking wordt Den Haag. Daar start T-Mobile al dit jaar met de uitrol van het netwerk, wat gebruikmaakt van 5G New Radio in plaats van LTE. In een zogenoemd Field Lab kunnen binnenkort 5G-toepassingen getest worden. Na een geslaagde live-gang in Den Haag wordt het 5G-netwerk in de rest van Nederland uitgerold.

Onbeperkt 4G via T-Mobile netwerk

Nu al gebruikmaken van het T-Mobile netwerk? Wifi for me biedt diverse abonnementen met onbeperkt 4G data en met looptijden naar keuze. U bepaalt zelf de duur van het tijdelijke abonnement en zit dus nergens aan vast! Neem voor meer informatie contact op met de specialisten van Mobielverbinden.nl via de chat op de website, telefonisch via 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl
Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie