Home - Nieuws - T-Mobile 5G-netwerk voorzien van TD-LTE techniek
01-09-2017

T-Mobile 5G-netwerk voorzien van TD-LTE techniek


T-Mobile heeft het netwerk uitgebreid met een vierde frequentieband (2600 MHz). Hiermee wordt de basis gelegd voor het toekomstige 5G-netwerk, zodat klanten straks over nog sneller en stabieler internet beschikken en meer kunnen streamen en downloaden.

Opvallend aan de nieuwe frequentie is dat deze gebruikmaakt van de nieuwe TD-LTE technologie. T-Mobile is naar eigen zeggen de eerste provider in Europa die deze techniek gaat toepassen. TD-LTE biedt maar liefst 120Mbps extra bandbreedte en legt bovendien meer nadruk op downloaden dan op uploaden.

Eind 2017 moet een groot deel van het T-Mobile-netwerk de nieuwe band actief ondersteunen. De antennes in de meest drukke en dichtbevolkte gebieden van Nederland zullen als eerste geactiveerd worden. De meeste moderne smartphones, waaronder de Europese iPhones (zoals de 6 en hoger) ondersteunen inmiddels zowel de nieuwe TD-LTE-techniek als de huidige FDD-LTE-techniek. Heeft u een dergelijk toestel, dan kunt u na de uitrol dus direct gebruikmaken van de 2600 MHz frequentie.

Ook de reeds bestaande frequenties (900, 1800 en 2100 MHz) worden door T-Mobile onder handen genomen. Deze worden namelijk een stuk sneller door het gebruik van de 256 QAM-techniek. Dit betekent dat T-Mobile klanten op het 4G-netwerk kunnen profiteren van een snelheidstoename van 30 procent. Er kan meer data over dezelfde verbinding worden verstuurd, waardoor antennes een doorvoersnelheid van maximaal 450Mbps aankunnen.

Wilt u meer weten over razendsnel internet via 4G? Neem contact op met onze product specialist  via 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl.
 
Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie