Home - Nieuws - NS verhoogt WiFi-snelheden in trein
31-07-2018

NS verhoogt WiFi-snelheden in trein


Sinds kort biedt de NS reizigers WiFi met een snelheid van 600 Kbps in plaats van de 450 Kbps die eerder werd geboden. Voor veel reizigers is de WiFi-verbinding nu snel genoeg voor basistoepassingen zoals het streamen van audio en het bekijken van social media. De NS verving haar 3G-modems in 2016 al door 4G-modems en verhoogde nu dus ook de snelheden. Reizigers kunnen inmiddels in 430 treinen gebruik maken van de WiFi-netwerken. Naar verwachting komen daar in december 2018 nog 118 intercity’s met ‘WiFi in de trein’ bij.

Voordelen van WiFi onderweg aanbieden

Om als vervoerder WiFi onderweg te kunnen bieden, zijn er diverse oplossingen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan mobiele Peplink MAX Transit routers. Hiermee creëert u een stabiele WiFi-hotspot in treinen, bussen en touringcars, maar ook in taxi’s of op cruiseschepen. Het voordeel voor het vervoersbedrijf is dat via een captive portal (met toestemming) gegevens worden verzameld van de WiFi-gebruikers, die eventueel voor marketingdoeleinden gebruikt kunnen worden. Daarnaast is fleet tracking mogelijk, waardoor routes en locaties van voertuigen op afstand gevolgd kunnen worden.

Als passagier zelf voor WiFi zorgen

Wilt u als passagier niet afhankelijk zijn van de WiFi die een vervoerder aanbiedt? Met een MiFi router heeft u altijd een stabiele WiFi-verbinding bij de hand. U plaatst een 4G SIM-kaart in de MiFi met accu, waarna u één of meerdere apparaten met het WiFi-netwerk van de mobiele router kunt verbinden.

Vragen?

Heeft u vragen over WiFi in het openbaar vervoer of heeft u interesse in en MiFi? Neem dan contact op met onze productspecialisten, zodat zij uw vragen kunnen beantwoorden. Stuur een bericht via de chat op de website, bel naar 030 669 1226 of zend een e-mail naar info@mobielverbinden.nl.
Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie