Home - Nieuws - Nederlandse 5G-veiling vandaag van start
29-06-2020

Nederlandse 5G-veiling vandaag van start


Vandaag is de frequentieveiling voor 5G van start gegaan. Vanaf 10:00 uur kunnen telecomproviders bieden op de 700 MHz frequentieband die specifiek bedoeld is voor 5G. Wanneer zij een frequentie hebben bemachtigd, kunnen zij hun 5G-netwerk activeren. Van telecomproviders T-Mobile, KPN en VodafoneZiggo is bekend dat zij meedoen aan de veiling.
 
Het Agentschap Telecom veilt 26 delen van het frequentiespectrum in verschillende rondes en verkoopt zo elk deel aan de partij die het hoogste bedrag biedt. De frequentieveiling vindt volledig digitaal plaats en gaat door zolang er nog geboden wordt. Dit betekent dus dat het proces na een week al rond kan zijn, maar dat het ook weken of maanden kan duren. Tijdens deze periode worden geen details naar buiten gebracht over de voortgang. Hoeveel providers er bijvoorbeeld in totaal deelnemen en of er gegadigden uit het buitenland zijn, blijft strikt geheim.

De veiling van 4G-frequenties in 2012 leverde nog een recordbedrag op van 3,8 miljard euro. De verwachting is dat deze veiling minimaal 900 miljoen euro opbrengt voor de staatskas. Eind volgend jaar of begin 2022 volgt een tweede veiling, voor de frequentie van 3,5 GHz. 

Interesse in 5G apparatuur?

Wilt u nu al voorbereid zijn op de totale uitrol van 5G? Bekijk dan eens ons 5G assortiment. Hier vindt u diverse antennes en routers die geschikt zijn voor het toekomstige netwerk. Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met onze productspecialisten via 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl.
Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie