Kopen op rekening Voor zakelijke klanten
Professioneel advies 20 jaar ervaring
Gratis verzending Dropshipment mogelijk
KommagoFirewallshopHeadsetwinkelMobielverbindenNetcamshopPortofoonwinkelPresentatiestoreRoutershopVergadertelefonieVoipshopWifishopWiredshop

KPN stopt met aanbieden 3G

KPN-stopt-met-aanbieden-3G 
Vanaf 1 april 2022 kunnen KPN klanten niet meer gebruikmaken van 3G. KPN stopt met het aanbieden van mobiel internet op de 3G frequenties. Is uw apparatuur nog niet geschikt is voor 4G of 5G, dan zal uw verbinding terugvallen naar het 2G netwerk.

Meer capaciteit en hogere snelheden
Door het stijgende dataverbruik, is een sneller netwerk met hogere capaciteit nodig. KPN wil daarom de capaciteit van het 3G netwerk inzetten voor de nieuwere 4G en 5G netwerken. Het dataverbruik is de afgelopen jaren toegenomen doordat men vaker op locatie werkt of thuiswerkt, maar wel goed verbonden wil blijven. De verwachting is dat het dataverbruik in de toekomst alleen maar zal toenemen.

Terug naar 2G of over naar 4G of 5G?
Is uw smartphone of ander mobiel apparaat niet geschikt voor 4G en 5G, dan valt uw verbinding na 31 maart 2022 terug naar 2G. Dit betekent dat uw internetverbinding trager wordt, de geluidskwaliteit vermindert en dat tegelijkertijd internetten en bellen niet mogelijk is. Het 2G netwerk van KPN is nog tot december 2025 bruikbaar. Is uw apparatuur wel geschikt voor 4G en 5G, dan zal u gebruikmaken van het stabiele en betrouwbare netwerk van KPN. Deze mobiele netwerken bieden hoge snelheden, die nog verder verbeteren als de 3G frequenties benut worden.

Gebruikmaken van 4G en 5G
Wilt u gebruikmaken van het 4G en/of 5G netwerk, maar heeft u nog geen geschikte apparatuur? Bekijk dan eens onze 4G modemrouters, 5G modemrouters, MiFi's en complete netwerkoplossingen. Uiteraard kunt u voor advies op maat contact met ons opnemen. Stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl of bel met onze productspecialisten via 030 669 1226