Kopen op rekening Voor zakelijke klanten
Professioneel advies 20 jaar ervaring
Gratis verzending Dropshipment mogelijk
KommaGoFirewallshopHeadsetwinkelMobielverbindenNetcamshopPortofoonwinkelPresentatiestoreRoutershopVoipshopWifishop

KommaGo helpt Ecorunner team Delft

Ecorunner team Delft zocht een mobiele internetoplossing om op afstand te communiceren met hun zelfontworpen en extreem zuinige waterstofvoertuig. KommaGo werd benaderd voor een oplossing en werkte belangeloos mee. Twee Pepwave routers zorgen nu voor een stabiele verbinding tussen het voertuig en het team.

Over de Ecorunner VII van team Delft

De Ecorunner VII is gebouwd door een team studenten van de TU Delft. Hun doel was om een zo zuinig mogelijk voertuig te bouwen en om tegelijkertijd de industrie bewust te maken dat het zich meer moet richten op efficiënte en duurzame oplossingen. Om dit doel te bereiken blijft het team innoveren en zoekt het de grenzen op van wat mogelijk is. Tijdens de Shell-Eco Marathon in Londen zal het waterstofvoertuig van Ecorunner team Delft het opnemen tegen voertuigen van andere universiteiten. Het is de bedoeling om tijdens de race een gemiddeld brandstofverbruik van 1 liter benzine op 3500 km te realiseren. Team Delft schat in dat het voertuig op een vlak parcours zelfs een gemiddeld verbruik van 1 liter op 5000 km kan halen.

KommaGo helpt Ecorunner team Delft
 

Techniek in dienst van duurzaamheid

Technische innovaties kunnen onze wereld duurzaam en toekomstbestendig maken; iets waar we als KommaGo graag een bijdrage aan leveren. Om hun Ecorunner VII nog zuiniger te maken, zocht de TU Delft een oplossing waarmee het team constant in verbinding staat met het waterstofvoertuig. Toen KommaGo werd benaderd tijdens de zoektocht naar een oplossing, hoefden we niet lang na te denken. De producten van Peplink voldoen aan de hoge eisen voor dit project en de Pepwave routers zouden de perfecte oplossing vormen.
 
KommaGo bij perspresentatie Ecorunner team Delft

De geleverde oplossing: Pepwave M2M routers

Een stabiele en beveiligde verbinding tussen het voertuig en het team was noodzakelijk om realtime data van de Ecorunner te kunnen analyseren. Om deze verbinding te realiseren, stelden KommaGo en Peplink twee M2M routers beschikbaar die een dergelijke verbinding mogelijk maken. Eén router werd in het voertuig gemonteerd en de ander werd geplaatst in de controlekamer, waar data van verschillende sensoren realtime worden uitgelezen. Zo kan de strategie al tijdens de race in Londen worden aangepast en kan het team de bestuurder een ander rijgedrag adviseren.
 

Meer informatie over KommaGo en Pepwave producten

Wilt u zelf meer informatie over de mogelijkheden van Pepwave M2M routers? Neem dan contact met ons op via 030 669 1226, stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl of kijk op mobielverbinden.nl.