Home - Nieuws - Kabinet verplicht snelle en mobiele internetdekking
16-12-2016

Kabinet verplicht snelle en mobiele internetdekking


De Nederlandse overheid wil telecomaanbieders verplichten om in alle bewoonde gebieden snel internet aan te bieden. Bij toekomstige veilingen, zoals van licenties voor het nieuwe 5G-internet, wordt deze dekkingsplicht opgelegd.
 
Snel en draadloos internet werd door minister Henk Kamp eerder al een basisbehoefte genoemd. ”Draadloze communicatie heeft zich in het afgelopen decennium ontwikkeld van een optie op je computer of telefoon tot een basisbehoefte. […] Daarom gaat het kabinet zorgen voor een efficiënter gebruik van de beschikbare frequenties voor draadloze communicatie zodat ook in de toekomst aan deze basisbehoefte kan worden voldaan.” De verplichting van internetdekking lijkt een eerste stap om deze aankondiging vorm te geven.
 
In Groningen wordt momenteel al geëxperimenteerd met de nieuwe 5G-technologie. Deze technologie is nog in de ontwikkelingsfase en zal een opvolger vormen van de 3G- en 4G-technologie. Als de verwachtingen juist zijn, zullen de frequenties voor 5G rond 2020 worden verkocht.
Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie