Kopen op rekening Voor zakelijke klanten
Professioneel advies 20 jaar ervaring
Gratis verzending Dropshipment mogelijk
KommagoFirewallshopHeadsetwinkelMobielverbindenNetcamshopPortofoonwinkelPresentatiestoreRoutershopVergadertelefonieVoipshopWifishopWiredshop

Cradlepoint lanceert tweede generatie 5G productportfolio

Cradlepoint tweede generatie 5G productportfolio
 
Voordat andere fabrikanten hun eerste 5G productportfolio aankondigen, rolt Cradlepoint al de tweede generatie 5G oplossingen uit. Tijdens het Virtual Global Partner Summit in 2021 onthulde Cradlepoint de nieuwe apparatuur. Het assortiment bevat oplossingen van externe adapters tot 5G routers, allemaal voorzien van een strak ontwerp en gemaakt om de mogelijkheden van 5G te ondersteunen.
 

Wireless WAN en 5G

De behoefte aan flexibele, snelle en betrouwbare draadloze connectiviteit binnen het Enterprise Wide Area Network (WAN) neemt explosief toe. Niet alleen naarmate bedrijven digitale transformaties blijven ondergaan, maar ook wanneer de acceptatie van de cloud, mobiele technologie en IoT versnelt. De aankondiging van vandaag bevestigt de positie van Cradlepoint als marktleider op het gebied van Wireless WAN en 5G.
 

Nieuwe 5G routers en een modulair 5G modem

Het 5G productportfolio van de tweede generatie verschijnt gedurende 2021 op de markt. Het assortiment bestaat onder andere uit een mobiele 5G router, een Enterprise SD-WAN 5G router en een modulair 5G modem.
 
Cradlepoint R1900: robuuste mobiele 5G router
De Cradlepoint R1900 is de eerste mobiele 5G router in de branche die is geoptimaliseerd voor netwerken in voertuigen.
 
Cradlepoint E3000: enterprise SD-WAN 5G router
De in 2020 geïntroduceerde Cradlepoint E3000 serie wordt aangevuld met een nieuw model met ingebouwd 5G modem. De nieuwe E3000-serie is geoptimaliseerd voor 5G en biedt keuze uit high-speed glasvezel en 2,5 Gbps Ethernet WAN-poorten. De enterprise router is voorzien van een uitbreidingsslot voor een tweede modem en ondersteunt PoE en Captive Modem technologie om Cradlepoint breedband 5G adapters aan te sluiten.
 
Cradlepoint MC400-5G: modulair 5G modem
Het nieuwe MC400-5G modulaire modem biedt Cradlepoint gebruikers de mogelijkheid om een 5G ready of 5G geoptimaliseerde router op locatie te upgraden met een tweede 5G modem. Dit modem wordt ondersteund door diverse modellen van de Cradlepoint AER2200, IBR1700, E300, E3000 en R1900.
 

Nieuwe W-serie breedband 5G adapters

De nieuwe W-serie bestaat uit indoor en outdoor 5G breedband adapters. Deze via Ethernet op afstand te bedienen 5G modems zijn uitgerust met een antennesysteem dat het volledige 5G spectrum ondersteunt. Dit maakt de adapters een oplossing met ultieme flexibiliteit. Gebruikers kunnen de 5G adapter aan een Cradlepoint router koppelen of aan een router van derden. Dit resulteert in een optimale 5G ontvangst, terwijl standaard PoE bekabeling wordt gebruikt.
 
Cradlepoint W2000/W1850: indoor breedband 5G adapters
De indoor W2000/W1850 adapters zijn geschikt voor low-band en mid-band 5G implementaties waarbij binnenshuis een 5G signaal kan worden verkregen. De W2000 is met name ideaal voor proof-of-concepts, terwijl de W1850 de voor productie geoptimaliseerde versie is voor wijdverspreide implementaties.
 
Cradlepoint W2005: outdoor breedband 5G adapter
De Cradlepoint W2005 biedt gebruikers meer flexibiliteit bij het implementeren van 5G voor gebouwen en vaste locaties. Deze breedband 5G adapter is geschikt voor buitengebruik.
 
Cradlepoint W4005: outdoor breedband 5G adapter voor mmWave
mmWave 5G belooft verbindingen binnen de stedelijke kern met snelheden van glasvezel. Het vereist echter wel een line-of-sight opstelling om die hoge capaciteit te bereiken. De Cradlepoint W4005 is hiervoor speciaal ontworpen. De adapter levert multi-gigabit prestaties, is voorzien van vloeistofkoeling en maakt gebruik van de nieuwe hoogvermogen Qualcomm antenne met beamforming, steering en trackingtechnologie.
 

Over Cradlepoint

Cradlepoint is een van de grote spelers op de wereldmarkt wanneer het draait om via de cloud geleverde 4G en 5G netwerkoplossingen. Het Cradlepoint NetCloud platform en de mobiele routers bieden een veilige en software gedefinieerde Wireless WAN om personen, plaatsen en dingen overal met elkaar te verbinden. Meer dan 25.000 bedrijven en overheidsinstanties wereldwijd vertrouwen op Cradlepoint om bedrijfskritische plaatsen, verkooppunten, de buitendienst, voertuigen en IoT-apparatuur altijd verbonden te houden.
 
Cradlepoint werd opgericht in 2006, vervolgens overgenomen door Ericsson in 2020 en opereert vandaag de dag als een zelfstandige dochteronderneming binnen Ericssons Business Area Technologies and New Businesses. Het hoofdkantoor van Cradlepoint bevindt zich in Boise, Idaho, met ontwikkelingscentra in Silicon Valley en India en internationale kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Australië.