Home - Nieuws - 2021

28-06-2021

Belgische Kamer keurt wetsontwerp voor 5G-veiling goed

5G in België is weer een stap dichterbij. De Belgische Kamer heeft onlangs het wetsontwerp over de veiling van de 5G-rechten voor mobiel internet goedgekeurd. Voordat de veiling kan plaatvinden moeten de Raad van State en de afzonderlijke deelstaten ook akkoord gaan.

Het Belgische telecomagentschap BIPT beschikt met het wetsontwerp over een richtlijn om de 5G-veiling te kunnen organiseren. Bij de stemming in de Kamer waren 98 stemmen voor, 36 stemmen tegen en 5 onthoudingen. Als alles vlot gaat, zou de veiling op z'n vroegst eind dit jaar of aan het begin van 2022 kunnen plaatsvinden. Hiervoor moeten de afzonderlijke deelstaten via een Overlegcomité echter ook nog hun akkoord geven.

Vanwege onenigheid tussen de verschillende regio’s verloopt de opzet van 5G in België helaas niet zo soepel. Zo zijn de staten het niet eens over de verdeelsleutel van de opbrengst van de veiling en stuit men ook op verzet vanuit de bevolking. Burgercommissie Brussel wil 5G-vrije zones invoeren om de invloed van 5G op het milieu en de gezondheid te kunnen onderzoeken. De aanbevelingen van de burgercommissie zijn echter niet bindend.

Op dit moment zijn er vijf Belgische providers die met een tijdelijke licentie 5G-netwerken mogen opzetten in de frequentieband van 3,6GHz tot 3,8GHz. Na de frequentieveiling komt deze tijdelijke licentie te vervallen. Waarschijnlijk krijgen providers Telenet, Proximus en Orange bij de veiling concirrentie van een vierde speler: Citymesh. Deze provider gaf eerder aan samen met IT-bedrijf Cegeka mee te willen bieden op het 5G-spectrum. De partij biedt momenteel vooral zakelijke netwerkdiensten, maar wil zich ook op consumenten gaan richten.


05-05-2021

Cradlepoint lanceert tweede generatie 5G productportfolio

Cradlepoint tweede generatie 5G productportfolio
 
Voordat andere fabrikanten hun eerste 5G productportfolio aankondigen, rolt Cradlepoint al de tweede generatie 5G oplossingen uit. Tijdens het Virtual Global Partner Summit in 2021 onthulde Cradlepoint de nieuwe apparatuur. Het assortiment bevat oplossingen van externe adapters tot 5G routers, allemaal voorzien van een strak ontwerp en gemaakt om de mogelijkheden van 5G te ondersteunen.
 

Wireless WAN en 5G

De behoefte aan flexibele, snelle en betrouwbare draadloze connectiviteit binnen het Enterprise Wide Area Network (WAN) neemt explosief toe. Niet alleen naarmate bedrijven digitale transformaties blijven ondergaan, maar ook wanneer de acceptatie van de cloud, mobiele technologie en IoT versnelt. De aankondiging van vandaag bevestigt de positie van Cradlepoint als marktleider op het gebied van Wireless WAN en 5G.
 

Nieuwe 5G routers en een modulair 5G modem

Het 5G productportfolio van de tweede generatie verschijnt gedurende 2021 op de markt. Het assortiment bestaat onder andere uit een mobiele 5G router, een Enterprise SD-WAN 5G router en een modulair 5G modem.
 
Cradlepoint R1900: robuuste mobiele 5G router
De Cradlepoint R1900 is de eerste mobiele 5G router in de branche die is geoptimaliseerd voor netwerken in voertuigen.
 
Cradlepoint E3000: enterprise SD-WAN 5G router
De in 2020 geïntroduceerde Cradlepoint E3000 serie wordt aangevuld met een nieuw model met ingebouwd 5G modem. De nieuwe E3000-serie is geoptimaliseerd voor 5G en biedt keuze uit high-speed glasvezel en 2,5 Gbps Ethernet WAN-poorten. De enterprise router is voorzien van een uitbreidingsslot voor een tweede modem en ondersteunt PoE en Captive Modem technologie om Cradlepoint breedband 5G adapters aan te sluiten.
 
Cradlepoint MC400-5G: modulair 5G modem
Het nieuwe MC400-5G modulaire modem biedt Cradlepoint gebruikers de mogelijkheid om een 5G ready of 5G geoptimaliseerde router op locatie te upgraden met een tweede 5G modem. Dit modem wordt ondersteund door diverse modellen van de Cradlepoint AER2200, IBR1700, E300, E3000 en R1900.
 

Nieuwe W-serie breedband 5G adapters

De nieuwe W-serie bestaat uit indoor en outdoor 5G breedband adapters. Deze via Ethernet op afstand te bedienen 5G modems zijn uitgerust met een antennesysteem dat het volledige 5G spectrum ondersteunt. Dit maakt de adapters een oplossing met ultieme flexibiliteit. Gebruikers kunnen de 5G adapter aan een Cradlepoint router koppelen of aan een router van derden. Dit resulteert in een optimale 5G ontvangst, terwijl standaard PoE bekabeling wordt gebruikt.
 
Cradlepoint W2000/W1850: indoor breedband 5G adapters
De indoor W2000/W1850 adapters zijn geschikt voor low-band en mid-band 5G implementaties waarbij binnenshuis een 5G signaal kan worden verkregen. De W2000 is met name ideaal voor proof-of-concepts, terwijl de W1850 de voor productie geoptimaliseerde versie is voor wijdverspreide implementaties.
 
Cradlepoint W2005: outdoor breedband 5G adapter
De Cradlepoint W2005 biedt gebruikers meer flexibiliteit bij het implementeren van 5G voor gebouwen en vaste locaties. Deze breedband 5G adapter is geschikt voor buitengebruik.
 
Cradlepoint W4005: outdoor breedband 5G adapter voor mmWave
mmWave 5G belooft verbindingen binnen de stedelijke kern met snelheden van glasvezel. Het vereist echter wel een line-of-sight opstelling om die hoge capaciteit te bereiken. De Cradlepoint W4005 is hiervoor speciaal ontworpen. De adapter levert multi-gigabit prestaties, is voorzien van vloeistofkoeling en maakt gebruik van de nieuwe hoogvermogen Qualcomm antenne met beamforming, steering en trackingtechnologie.
 

Over Cradlepoint

Cradlepoint is een van de grote spelers op de wereldmarkt wanneer het draait om via de cloud geleverde 4G en 5G netwerkoplossingen. Het Cradlepoint NetCloud platform en de mobiele routers bieden een veilige en software gedefinieerde Wireless WAN om personen, plaatsen en dingen overal met elkaar te verbinden. Meer dan 25.000 bedrijven en overheidsinstanties wereldwijd vertrouwen op Cradlepoint om bedrijfskritische plaatsen, verkooppunten, de buitendienst, voertuigen en IoT-apparatuur altijd verbonden te houden.
 
Cradlepoint werd opgericht in 2006, vervolgens overgenomen door Ericsson in 2020 en opereert vandaag de dag als een zelfstandige dochteronderneming binnen Ericssons Business Area Technologies and New Businesses. Het hoofdkantoor van Cradlepoint bevindt zich in Boise, Idaho, met ontwikkelingscentra in Silicon Valley en India en internationale kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Australië.


26-03-2021

Veilig thuiswerken met dedicated 4G netwerkThuiswerken is voor veel organisaties inmiddels niet meer weg te denken. De meeste werknemers maken hiervoor gebruik van hun eigen thuisnetwerk, hoewel dit niet altijd even veilig en efficiënt is. Zo is het netwerk niet altijd goed beveiligd en bestaat bijvoorbeeld het risico dat andere gebruikers bij gevoelige bestanden kunnen komen. Daarnaast wordt de kwaliteit van de verbinding beïnvloed door andere netwerkgebruikers, waardoor er minder bandbreedte beschikbaar blijft. Dit kan leiden tot een tragere en instabielere verbinding. 

Om deze problemen te voorkomen kunnen bedrijven kiezen om hun personeel verbinding te laten maken via een dedicated 4G netwerk. De werknemer maakt dan via een 4G router verbinding met kantoor. Het voordeel is dat dit netwerk compleet gescheiden is van het thuisnetwerk en zeer goed beveiligd is. Cradlepoint biedt hier uitstekende oplossingen voor. Wilt u hier meer over weten, lees dan verder op onze dedicated 4G/5G informatiepagina.

Waarom een dedicated 4G verbinding?
  • Directe verbinding met kantoor, gescheiden van eigen netwerk
  • Altijd voldoende bandbreedte, geen vertraging door andere gebruikers
  • Beveiligde verbinding via VPN
  • Eenvoudig op te zetten en centraal te beheren


Meer informatie

Wilt u meer informatie over de 4G thuiswerkoplossingen van Cradlepoint, neem dan contact op met onze productspecialisten. Bel naar 030 669 1226, stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl of stel uw vraag op de chat. Wij helpen u graag verder op weg!Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie