Home - Nieuws - 2019

13-12-2019

Aangepaste verzend- en openingstijden rond de feestdagenRond de feestdagen hanteert KommaGo aangepaste openingstijden. De levertijd van bestellingen uit onze webshops kan hierdoor langer zijn dan u normaal gesproken van ons gewend bent.
 
Bestelt u een voorradig product op:
Uw bestelling wordt geleverd* vanaf:
Dinsdag 24 december voor 16:00 uur
Vrijdag 27 december
Dinsdag 24 december na 16:00 uur
Zaterdag 28 december
Woensdag 25 december
Zaterdag 28 december
Donderdag 26 december
Zaterdag 28 december
Vrijdag 27 december voor 21:00 uur
Zaterdag 28 december
Vrijdag 27 december na 21:00 uur
Dinsdag 31 december
Zaterdag 28 december
Dinsdag 31 december
Zondag 29 december
Dinsdag 31 december
Maandag 30 december voor 21:00 uur
Dinsdag 31 december
Maandag 30 december na 21:00 uur
Donderdag 2 januari
Dinsdag 31 december voor 16:00 uur
Donderdag 2 januari
Dinsdag 31 december na 16:00 uur
Vrijdag 3 januari
Woensdag 1 januari
Vrijdag 3 januari
Donderdag 2 januari voor 21:00 uur
Vrijdag 3 januari

 * KommaGo verstuurt de pakketten op tijd om dit moment van levering waar te kunnen maken. Wij kunnen echter geen garantie geven dat het pakket door de koeriersdienst op tijd wordt afgeleverd. Hier hebben wij geen controle over.

Gesloten

KommaGo is 25 en 26 december 2019 en 1 januari 2020 gesloten. U kunt op deze dagen dus geen bezoek brengen aan onze showroom. Tussen de feestdagen door (m.u.v. de weekenden) en in het nieuwe jaar zijn wij u uiteraard weer graag van dienst. Voor nu alvast fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toegewenst!


18-11-2019

T-Mobile verbetert netwerkdekking op Noordzee

In de drukste gebieden van de Noordzee gaat T-Mobile samen met netbeheerder TenneT voor een betere netwerkdekking en bereikbaarheid zorgen. Hier zullen de reddingsbrigade, transportvaart, visserij en pleziervaart alle profijt van hebben.
 
TenneT bouwt de AC platformen waar T-Mobile gebruik van zal maken. Windmolens worden op deze platformen aangesloten en leveren hier hun energie af. Richard Marijs, netwerkstrateeg bij T-Mobile: “We zijn verheugd dat wij de offshore infrastructuur voor het aansluiten van windparken kunnen gebruiken voor de verbetering van mobiele bereikbaarheid op zee. Veel mensen hebben hier straks voordeel van, zowel particulier als zakelijk. Zij zijn straks allemaal nog gemakkelijker, sneller en beter verbonden met elkaar en met het vasteland. Momenteel werken we aan het eerste opstelpunt bij het windmolenpark Borssele, deze wordt ook voorbereid om straks 5G diensten mogelijk te maken.”
 

Uitrol van het project
T-Mobile begint in 2020 aan de zuidwestelijke kant van Nederland met het verbeteren van de dekking, te beginnen bij windmolenpark Borselle. Vervolgens verplaatsen de werkzaamheden zich via het begin van de Zuid-Hollandse kust in 2021 naar het noordelijke deel in 2022. Over de mogelijkheden tot verdere uitbreiding zijn nog geen details bekend. Alle gebieden behoren tot de economische ruimte van Nederlands. Hierdoor zijn Nederlandse zendvergunningen geldig, ondanks dat de platformen in internationale wateren liggen.
 

Betere bereikbaarheid op de Noordzee, ook via 5G
Ten eerst zal men op zee profiteren van een betere dekking en bereikbaarheid, wat ook in geval van calamiteiten erg belangrijk is. Daarnaast heeft het ook voordelen voor Internet of Things (IoT-) apparaten aan boord, die een betere verbinding krijgen. Tot slot biedt de dekkingsuitbreiding ook voordelen met zich mee voor standaarden als LTE-M, NB-IoT en MC-PTT (Push-To-Talk over 4G). En naast 3G en 4G zal T-Mobile vanaf 2020 ook 5G aanbieden.
 

Internet op zee? Neem een MiFi mee!
Wilt u gebruikmaken van WiFi, ook als u zich op zee bevindt? Neem dan een MiFi mee op zee! Dit apparaatje werkt via een 3G- of 4G-verbinding (en in de nabije toekomst via een 5G-verbinding) en zorgt voor een WiFi-netwerk waarmee u uw netwerkapparatuur kunt verbinden. Zo verbindt u bijvoorbeeld uw laptop en smartphone beiden met het netwerk en heeft u niet voor al uw apparatuur een apart abonnement nodig. Lees meer over MiFi’s, bekijk ons MiFi assortiment of neem contact met ons op voor meer informatie. Bel naar 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl. Wij helpen u graag met advies op maat.


14-10-2019

KPN test 5G-netwerk tussen meerdere locaties

KPN is begonnen met het uitvoeren van 5G-testen tussen meerdere locaties in Nederland. Tijdens de testen werden succesvolle telefoon-, video- en dataverbindingen opgezet op de 3,5 GHz frequentie. Hiermee heeft de provider een stap gezet in de voorbereidingen voor het uitrollen van het mobiele 5G-netwerk. Binnenkort volgen testen op 700 MHz en 26 GHz.

Om het 5G-netwerk te testen maakte KPN gebruik van drie smartphone modellen: de Samsung Galaxy S10 5G, de Huawei Mate 20 X en de Oppo Reno 5G. Deze maakten verbinding met het 5G-netwerk in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, het 5G FieldLab in de Rotterdamse Haven en het Technology Lab van KPN in Den Haag. Voor de aansluiting is gebruik gemaakt van een 10 Gbps transmissienetwerk.

Uit de eerste testresultaten bleek dat de capaciteit van mobiele netwerken met 5G steeds verder toeneemt. Zo haalde één van de smartphones een doorvoersnelheid van maar liefst 1,3 Gbps. Naast hogere snelheden biedt 5G kortere reactietijden (‘latency’) en meer precisie. Dit maakt het netwerk ook geschikt voor toepassingen zoals Internet of Things (IoT), Augmented Reality en Virtual Reality. KPN is inmiddels al twee jaar bezig met het testen van 5G in vijf 5G FieldLabs (Amsterdam, Rotterdam, Drenthe Groningen en Helmond).

Babak Fouladi, Chief Technology & Digital Officer bij KPN, zegt hierover het volgende:

“KPN maakt stapsgewijs zijn mobiele netwerk technisch gereed voor 5G. Daarbij testen we uitgebreid de laatste radiotechnologie en antennes en gebruiken we ook 5G-frequenties in combinatie met de nieuwste smartphones. Minstens zo belangrijk en onderscheidend is de wijze waarop KPN al ruim twee jaar ervaring opdoet met klanten en partners in een vijftal 5G FieldLabs. Daar gaan we als KPN de komende tijd mee door, want naast het testen van de technologie draait het bij 5G vooral om het testen van de toegevoegde waarde van 5G-toepassingen. Dankzij 5G ontstaan talloze nieuwe mogelijkheden voor consumenten en met name zakelijk Nederland. Wij denken dat 5G een essentiële katalysator is voor de verdere digitalisering van de Nederlandse samenleving.”


01-10-2019

T-Mobile start test landelijk 5G-netwerk

Eerder kondigden we al aan dat T-Mobile in 2020 een landelijk 5G netwerk uitrolt. Deze oktobermaand begint de telecomprovider met een proefverbinding op de 700Mhz frequentie. Voor de landelijke test, die één jaar duurt, heeft T-Mobile een testvergunning gekregen voor het gebruik van 2x10MHz. In Den Haag mag twee maanden lang wel op de hele 700Mhz frequentie getest worden. Onderzocht wordt hoe het mobiele 5G netwerk en apparatuur samenwerken.
 
Richard Marijs, netwerkstrateeg bij T-Mobile: "De testvergunningen maken het voor T-Mobile mogelijk nu al te testen hoe haar mobiele netwerk en apparatuur samenwerken met 5G op de 700MHz frequentie. Zo worden de dekking en prestatie van deze frequentie voor mobiele diensten onderzocht en wordt gekeken naar hoe dit zich gedraagt in stedelijk- en buitengebied en op de Noordzee." Lees meer.
 

5G Field Lab voor innovatieve experimenten

Voorafgaand aan de twee testen werd in september al het 5G Field Lab in Den Haag geopend. Hier kan men innovatieve ideeën uitproberen, die in een toekomst met 5G misschien wel werkelijkheid worden. Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “5G-connectiviteit maakt het mogelijk nog meer apparaten gelijktijdig aan te sluiten op een netwerk. Daarnaast zorgen 5G-verbinden voor meer capaciteit, waardoor het nog betrouwbaarder is dan 4G. […] De 5G-onderzoekslocaties kun je zien als een proeftuin waar getest kan worden wat in de toekomst mogelijk is.” Wethouder Saskia Bruines van Den Haag: […] Hierbij hebben we nadrukkelijk oog voor maatschappelijke zaken zoals privacy en gezondheid. Met T-Mobile hebben we afgesproken dat bij proeven goed gecommuniceerd wordt met de directe omgeving.”
 

Voorbereid zijn op een toekomst met 5G?

Wilt u vast voorbereid zijn op een toekomst waarin een 5G-netwerk werkelijkheid is? Bekijk dan eens de eerste commerciële Huawei 5G router. Naast LTE ondersteunt deze router ook het 5G-netwerk, waardoor u nu al klaar bent voor het in 2020 toegankelijke 5G-netwerk. De mobiele 5G router is tevens ook inzetbaar als WiFi-router met vaste internetverbinding voor een uitstekende WiFi-dekking in huis.
 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Huawei 5G router of wilt u advies over een passende router voor in uw omgeving? Bel met de KommaGo productspecialisten via 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl.
Huawei 5G CPE Pro26-09-2019

Nieuw: Eerste Huawei 5G router nu verkrijgbaar

De Huawei 5G CPE Pro, de eerste commerciële 5G router van Huawei, is vanaf nu verkrijgbaar bij Mobielverbinden.nl (KommaGo). Het apparaat ondersteunt zowel LTE als 5G netwerken en zorgt voor een supersnelle draadloze verbinding tot maar liefst 2,3 Gbps. Haal de Huawei 5G CPE Pro alvast in huis en profiteer straks van de snelste draadloze verbinding op al uw mobiele apparaten.
Huawei 5G CPE Pro

Razendsnel 5G internet

Deze eerste 5G router van Huawei wordt aangedreven door de krachtige Balong 5000 multimode 5G chipset die de hoge 5G snelheden mogelijk maakt. Stream moeiteloos 4K video’s zonder haperingen of download een 1GB HD-videoclip in slechts 3 seconden. Om de 4G/5G-ontvangst te optimaliseren kunt u eventueel twee externe 4G/5G-antennes aansluiten.

Wireless-AC WiFi

De mobiele 5G router is ook inzetbaar als WiFi-router met vaste internetverbinding. De Huawei 5G CPE Pro ondersteunt namelijk dual band wireless-AC (2,4 en 5GHz) met WiFi-snelheden tot 1167 Mbps en een capaciteit voor maximaal 64 devices. Dankzij smart dual-band WiFi geniet u van een uitstekende WiFi-dekking door het hele huis.

Huawei 5G CPE Pro kopen

De Huawei 5G CPE Pro is bij ons direct uit voorraad leverbaar. Bestel de router nu zodat u alvast voorbereid bent op de toekomst met 5G! Voor vragen en advies over dit product of andere 4G of 5G oplossingen kunt u terecht bij de productexperts van Mobielverbinden.nl. Neem hiervoor contact op via 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl.


10-07-2019

VodafoneZiggo brengt eerste 5G-verbinding in Nederland tot stand

Is 5G internet toekomstmuziek? Als het aan VodafoneZiggo ligt, wordt dit snel realiteit. De organisatie bracht samen met partner Ericsson recent hun eerste 5G-verbinding tot stand in Maastricht. Na de zomer gaan de twee bedrijven verder met een nieuwe test in de gemeente Eindhoven.
 
Het eerste 5G-basisstation maakt gebruik van een testlicentie op de 3,5 GHz band. Eerdere testen vonden plaats in besloten omgevingen en op kleinere schaal. "Dit basisstation in Maastricht staat buiten, werkt 'live' in het Nederlandse operationele netwerk en maakt gebruik van de 3,5 GHz testfrequentie. Met een 5G-toestel in de buurt van dit basisstation, kunnen we nu daadwerkelijk data over een 5G-verbinding in het netwerk versturen", aldus Matthias Sauder, directeur mobiel netwerk bij VodafoneZiggo.

Een pilot voor het echte werk in Eindhoven

De test in Maastricht heeft als doel om in een bestaand netwerk ervaring te verkrijgen met 5G-technologie en de toepassingen die daarmee mogelijk moeten worden. "We werken nu met beperkt testspectrum en vermogen", verklaart Matthias: "Het gaat nog even niet om het behalen van maximale snelheden, maar om deze technologie werkend in ons bestaande netwerk toe te passen." De pilot vormt als het ware een blauwdruk voor de op stapel staande test in Eindhoven. Daar wordt de huidige test in de tweede helft van 2019 uitgebreid.


19-02-2019

T-Mobile rolt in 2020 landelijk 5G-netwerk uit

In 2020 biedt T-Mobile landelijk een dekkend 5G-netwerk aan, laat de telecomprovider weten. Dit jaar start T-Mobile met een test in Den Haag en als alles volgens plan verloopt, moet 5G volgend jaar in heel Nederland in de 700 MHz-band werken. T-Mobile fuseerde eerder met Tele2 en het is dan ook de bedoeling dat klanten van beide providers van het gefuseerde netwerk gebruik kunnen maken.

5G op 700MHz-band

Volgens Joost Vente (van T-Mobile) zijn Tele2 en T-Mobile na goedkeuring van de fusie gestart met het integreren van hun netwerken. Na de integratie in 2019 zal 5G ook in de 700 MHz-band ondersteund worden. “We kunnen hierdoor ‘met een druk op de knop’ 5G activeren na afronding van de veiling."

Smart City Den Haag

De eerste stad in Nederland met volledige 5G-dekking wordt Den Haag. Daar start T-Mobile al dit jaar met de uitrol van het netwerk, wat gebruikmaakt van 5G New Radio in plaats van LTE. In een zogenoemd Field Lab kunnen binnenkort 5G-toepassingen getest worden. Na een geslaagde live-gang in Den Haag wordt het 5G-netwerk in de rest van Nederland uitgerold.

Onbeperkt 4G via T-Mobile netwerk

Nu al gebruikmaken van het T-Mobile netwerk? Wifi for me biedt diverse abonnementen met onbeperkt 4G data en met looptijden naar keuze. U bepaalt zelf de duur van het tijdelijke abonnement en zit dus nergens aan vast! Neem voor meer informatie contact op met de specialisten van Mobielverbinden.nl via de chat op de website, telefonisch via 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl


11-01-2019

KPN wil stoppen met merknamen Xs4all, Telfort en Yes Telecom

KPN heeft aangegeven te willen stoppen met de merknamen Xs4all, Telfort en Yes Telecom. De diensten van de bedrijven zullen verdergaan onder de vlag van KPN. Wanneer de veranderingen worden doorgevoerd is nog niet zeker. Met name de verdwijning van het merk Xs4all stuit op veel weerstand bij klanten, die een petitie zijn gestart.

Huishoudens en bedrijven onder één naam dienen

KPN wil graag onder één merknaam zowel huishoudens als bedrijven diensten aanbieden. Hiervoor gaat het bedrijf vol inzetten op het KPN-merk en combineert het de beste eigenschappen van KPN, Xs4all, Telfort en Yes Telecom. De service van Xs4all, het betaalbare van Telfort en het zakelijk advies en de service van Yes Telecom. “Hierdoor zijn we in staat om consumenten en ondernemers een nog betere gebruikerservaring te bieden met toonaangevende combinaties van vaste en mobiele diensten. We starten bijvoorbeeld in april met het bieden van extra voordelen voor consumenten die Telfort- en KPN-producten combineren.” De namen Simyo, iBasis en Solcon blijven wel opzichzelfstaande merken.

Petitie tegen de verdwijning van Xs4all

Hoewel KPN aangeeft dat er niets verandert voor de klanten van de te verdwijnen merken, is er toch weerstand. Er is namelijk een petitie gestart tegen het verdwijnen van de merknaam Xs4all. “KPN is voornemens de merknaam XS4ALL te laten verdwijnen. Dat is het kip met de gouden eieren slachten. XS4ALL is een sterk merk, dat jaar na jaar als beste wordt beoordeeld door de Consumentenbond. XS4ALL is voorvechter van privacy en veiligheid en dat mag niet verdwijnen.


09-01-2019

Fusie T-Mobile en Tele2

T-Mobile en Tele2 zijn na goedkeuring van de Europese Commissie officieel gefuseerd. De twee telecombedrijven vormen nu samen één organisatie, maar beloven dat de concurrentie op de Nederlandse markt juist meer wordt. De fusie is de start van de grootse plannen die het bedrijf heeft. Zo ligt de realisatie van een landelijk dekkend 5G-netwerk op stapel en wordt het glasvezelnetwerk uitgerold.

Dekkend 5G-netwerk en uitrol glasvezel

Aangezien het aantal online apparaten blijft toenemen, is de uitrol van een landelijk dekkend 5G-netwerk van belang. Dat is dan ook de reden dat T-Mobile en Tele2 willen zorgen dat het plan in 2020 realiteit wordt. Bovendien is het de bedoeling dat klanten van beide providers in de toekomst van een gefuseerd netwerk gebruik kunnen maken. Klanten van T-Mobile kunnen dan ook verbinden via het Tele2-netwerk en vice versa. Wanneer klanten van het uitgebreide netwerk gebruik kunnen maken is nog niet bekend. Ook willen de providers het glasvezelnetwerk vergroten. “In 2019 gaan wij 30.000 adressen aansluiten op een razendsnelle glasvezelverbinding”.

Onbeperkt 4G via T-Mobile netwerk

Nu al gebruikmaken van het T-Mobile netwerk? Wifi for me biedt diverse abonnementen met onbeperkt 4G data en met looptijden naar keuze. U bepaalt zelf de duur van het tijdelijke abonnement en zit dus nergens aan vast! Neem voor meer informatie contact op met de specialisten van Mobielverbinden.nl via de chat op de website, telefonisch via 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl.Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie