Home - Nieuws - 2015

21-12-2015

KommaGo wenst u fijne feestdagen

Het jaar loopt weer op zijn einde. Tijd voor de laatste loodjes en natuurlijk de gelukswensen. Namens het hele team van KommaGo wensen wij u fijne Kerstdagen en een fantastisch nieuw jaar. Wij voorzien u ook in 2016 graag weer van goed advies en professionele oplossingen.

Aangepaste openingstijden
Tijdens de feestdagen hanteren wij aangepaste openingstijden. Wij doen ons uiterste best om u optimaal van dienst te zijn en bestellingen die geplaatst zijn tijdens de feestdagen worden zo snel mogelijk bezorgd.

De openingstijden tijdens de feestdagen
 • 24 december (Kerstavond): Geopend tot 15.00 (bestellingen worden tot 15.00 verzonden)
 • 25 december (1e Kerstdag): Gesloten
 • 26 december (2e Kerstdag): Gesloten
 • 31 december (Oudjaarsdag): Geopend tot 15.00 (bestellingen worden tot 15.00 verzonden)
 • 1 januari (Nieuwsjaardag): Gesloten

Bestellingen geplaatst tijdens Kerstavond (na 15.00), de Kerstdagen, Oudjaarsdag (na 15.00) en Nieuwjaarsdag worden de eerstvolgende werkdag verzonden.

Heeft u vragen over onze aangepaste openingstijden? Neem contact op via 030 6585 127.


17-12-2015

T-Mobile test 4G-thuisabonnement

tmobile 4gT-Mobile heeft een pilot aangekondigd voor een 4G-thuisabonnement. De ‘4G voor thuis’ proef gaat drie maanden duren, waarna over de toekomst wordt beslist. Er zullen alleen abonnementen komen als de pilot slaagt.

De proefabonnementen hebben een maximale downloadsnelheid van 120Mb/s en een uploadsnelheid van 50Mb/s. T-Mobile doet verder geen uitspraken over datalimieten en details van de abonnementen. Volgens een woordvoerder van de provider krijgen deelnemers een voorstel ‘op basis van hun behoefte’.

Overal in Nederland waar 4G-dekking is, zullen de 4G-abonnementen beschikbaar zijn. Ook niet-klanten kunnen zich bij T-Mobile aanmelden om mee te doen met de pilot. Middels een postcodecheck wordt gekeken of geïnteresseerden in een gebied wonen met 4G-dekking. De provider schat dat het aantal deelnemers tussen 30 en 100 zal liggen. Deze deelnemers zullen allen een 4G-router in bruikleen krijgen van T-Mobile. Inschrijven kan op de T-Mobile website.

Hoewel andere providers ook al 4G-abonnementen voor thuisgebruik aanbieden, betreft dit meestal speciale abonnementen voor personen die geen snelle vaste internetverbinding kunnen krijgen. Zo kwam KPN afgelopen november met abonnementen voor 100.000 huishoudens in buitengebieden. Een maand eerder kwam Mobistar in België al met een 4G-abonnement voor licht gebruik. Dit heeft een datalimiet van 15GB per maand.


16-12-2015

Verkoop T-Mobile uitgesteld

Deutsche Telekom heeft besloten om de verkoop van haar Nederlandse dochter T-Mobile uit te stellen. Dit meldt De Telegraaf op basis van niet nader genoemde bronnen in de markt. Een gebrek aan belangstelling zou de reden zijn van het uitstel. De voorwaarden van de verkoop worden nu bekeken en mogelijk aangepast.

Deutsche Telekom wil naar verluidt 3 miljard euro krijgen voor T-Mobile. De private equitypartijen Warburg Pincus, Apax en Apollo zouden azen op de dochter van Telekom maar hebben nog geen knock out-bod gedaan. Ook Liberty Global, dat door Telekom wordt gezien als een logische koper van de provider, zou geen bod hebben uitgebracht. Als gevolg hiervan overweegt Deutsche Telekom nu om een meerderheidsbelang te verkopen aan een investeerder.

Volgens geruchten wil Deutsche Telekom KPN overnemen, maar moet het hiervoor eerst T-Mobile verkopen. Telekom zou met de overname van KPN van Nederland een tweede thuismarkt willen maken. Deutsche Telekom heeft de berichten omtrent een verkoop niet bevestigd. Ook op deze nieuwe informatie wil het bedrijf niet reageren.


11-12-2015

KommaGo genomineerd voor Tweakers Awards 2015/2016

KommaGo is genomineerd voor de Tweakers Award voor beste webwinkel van Nederland. Vanaf vandaag tot en met 17 januari kan er gestemd worden, waarna de winnaars op 4 februari bekend worden gemaakt. Stem nu op KommaGo!

Tweakers Awards 2015/2016

De Tweakers Awards worden voor de negende keer georganiseerd en ook dit jaar bepaalt het publiek wie er met de prijzen vandoor gaat. Dit jaar heeft de redactie, in samenwerking met de Tweakers community, in maar liefst 34 categorieën verschillende partijen genomineerd. KommaGo behoort dit jaar tot de kanshebbers in de categorie ‘beste webwinkel van Nederland’.
Tweakers awards

Stem nu en win prijzen

Iedereen met een Tweakers account kan tot en met 17 januari zijn stem uitbrengen. Stemmen doet u niet alleen om KommaGo aan de award te helpen, maar u kunt ook mooie prijzen winnen. Onder alle stemmers worden een aantal prijzen verloot, waaronder een Chromecast Audio en een Raspberry Pi 2. Daarnaast maken alle stemmers kans op twee kaartjes voor de feestelijke uitreiking op 4 februari in Boom Chicago te Amsterdam. Gedurende de uitreiking worden met een flinke dosis humor de winnaars bekend gemaakt .

Stem op kommago
07-12-2015

Vodafone Duitsland wil 4G met 1,2Gb/s in 2017

Vodafone is van plan om volgend jaar in Duitsland 4G aan te bieden met een snelheid van 750Mb/s. In 2017 zal de snelheid worden verhoogd naar 1,2Gb/s. Vodafone bestempelt deze tussenstap naar 5G - dat in 2020 moet komen - als ‘4,5G’.

Het opschroeven van de 4G-snelheid zal geleidelijk gebeuren. Volgens de directeur van Vodafone Duitsland, Hannes Ametsreiter, wordt de snelheid eerst verhoogd naar 500Mb/s. Pas later in 2016 zal dit 750Mb/s worden. De term ‘4,5G’, die door Vodafone zelf wordt gebruikt, is een verwijzing naar 3,5G. Dit is een marketingterm voor hspa en hspa+, 3G-technieken die een hogere snelheid leveren dan het standaard 3G.

De downloadsnelheid van 4G wordt opgeschroefd door op het LTE-netwerk frequentiebanden te combineren. Een snelheid van 1,2Gb/s betekent een combinatie van 32 frequentiebanden, die elk een maximumsnelheid hebben van 37,5Mb/s. In Nederland lijkt het onmogelijk om 1,2Gb/s te halen, omdat het voor Vodafone zelfs met de 5GHz wifi-frequentieband erbij onmogelijk is om tot 32 banden te komen. De provider heeft momenteel 15 banden in licentie die worden gebruikt voor 2G, 3G en 4G.


02-12-2015

KPN en Tele 2 geven abonnees extra data als decembercadeau

Deze maand profiteren alle abonnees van KPN en Tele 2 van gratis extra mobiele data. De klanten van KPN ontvangen als decembercadeau maar liefst 2GB gratis, voor de klanten van Tele2 gaat het om 1GB.

Gratis 2GB data

De klanten van beide providers hoeven niets te doen voor de extra data, het wordt automatisch toegevoegd aan de bestaande abonnementen. Tot en met eind december hebben klanten zo meer mogelijkheden om bijvoorbeeld te skypen met familie of om leuke Kerstfoto’s te uploaden via Facebook. Uniek aan de actie van KPN en Tele 2 is dat bij beide providers ook klanten die alleen SMS’en of bellen gebruik kunnen maken van de 2GB aan data.

Promotie 4G-netwerk

De decemberactie is bedoeld ter promotie van de 4G-netwerken van KPN en Tele2. De extra data wordt namelijk geleverd op 4G-snelheid, zodat klanten kennis kunnen maken met de snelheid en het gemak van dit razendsnelle internet. Vanaf 1 januari worden alle abonnees weer teruggezet naar de standaard bundel met de bijbehorende snelheid.


18-11-2015

Vodafone zet WiFi-frequenties in voor 4G-netwerk

Vodafone test de mogelijkheid om frequenties van WiFi-netwerken in te zetten als aanvulling op bestaande 4G-frequenties. Het doel van deze proef is om voor extra bandbreedte te zorgen en het drukke 4G-netwerk te ontlasten. Vodafone hoopt dat de combinatietechniek wordt opgenomen in de 3GPP-standaard. Dit gebeurt op zijn vroegst in 2016.

De test is gericht op verschillende WiFi-frequenties van de 5 GHz-band. Deze wordt door moderne routers gebruikt om snelle WiFi-netwerken op te zetten. Hoewel de internetsnelheid van 5 GHz hoog is, is het bereik vrij beperkt. De WiFi-frequenties zijn vooral geschikt voor drukke omgevingen waar veel capaciteit is vereist. Voorbeelden hiervan zijn steden en stations.

Vodafone gebruikt een techniek die zoekt naar ongebruikte ruimte in de 5GHz-band. Volgens de provider storen de frequenties van het 4G-netwerk en de 5GHz-band elkaar niet. Door de combinatie moet een stabielere dataverbinding mogelijk worden. De door Vodafone geteste WiFi-frequenties zijn licentievrij en kunnen dus gratis door Vodafone worden gebruikt.


13-11-2015

Volop interesse in T-Mobile Nederland

Sinds T-Mobile heeft aangekondigd de Nederlandse tak te verkopen zijn er volop gegadigden om het bedrijfsdeel over te nemen. Volgens insiders moet T-Mobile Nederland ongeveer 3 miljard Euro kosten. Geïnteresseerde partijen hebben nog tot 16 november om een bod uit te brengen.

Investeringsmaatschappijen

De kandidaten om T-Mobile over te nemen zijn vooral investeringsmaatschappijen. Een belangrijke kandidaat is Warburg Pincus. Een saillant detail is dat bij dit bedrijf een voormalig topman van Deutsche Telekom, René Obermann, actief is. Andere geïnteresseerden zijn durfkapitalisten Apax en AVC. Deze partijen zullen waarschijnlijk ver gaan om T-Mobile Nederland over te nemen. Bronnen melden dat Credit Suisse benaderd is om de verkoop te begeleiden.

Overnamekandidaat Liberty Global

Een opvallende overnamekandidaat is Liberty Global. Het moederbedrijf van Ziggo zou interesse hebben in T-Mobile Nederland om de positie van Ziggo verder te kunnen versterken. Met de overname wordt he namelijk mogelijk om ook het telefoonnetwerk van T-Mobile over te nemen. Daarmee zou de positie van Ziggo flink sterker kunnen worden. De verwachting is dat na 16 november door Deutsche Telekom bekend wordt gemaakt wie de officiële kandidaten zijn. Wanneer de definitieve verkoop wordt afgerond is nog niet bekend.


13-11-2015

Dataverbruik Vodafoneklanten stijgt met 73 procent

Het mobiele dataverbruik van Nederlandse Vodafone klanten is met meer dan 73 procent toegenomen in vergelijking met het eerste halfjaar van 2014. Dit blijkt uit de presentatie van de halfjaarcijfers van Vodafone. Het totale dataverbruik was 16.574 terabyte.

Ondanks de stijging in het dataverbruik daalde het aantal Vodafone klanten ten opzichte van vorig kwartaal van 5,17 naar 5,13 miljoen. In het derde kwartaal van 2014 had het bedrijf nog 5,2 miljoen klanten. Volgens Vodafone is de daling te wijten aan het aflopend aantal prepaidklanten. Het aantal abonnees (particulier en zakelijk) is met 1,1 procent wel licht gestegen.

Wanneer het dataverbruik wordt gedeeld door het aantal klanten, betekent dit een gemiddelde van 565MB per klant per maand over het afgelopen halfjaar. Wordt er enkel gekeken naar het laatste kwartaal, dan ligt dit gemiddelde met 744 MB zelfs nog hoger.


11-11-2015

Tele2 introduceert nieuwe 4G-abonnementen

Tele2 heeft nieuwe 4G-abonnementen aangekondigd met ruimere databundels dan de provider tot nu toe bood. Volgens Tele2 moeten de goedkopen abonnementen, die vanaf komende donderdag beschikbaar zijn, een ‘data-oorlog’ starten.

De goedkoopste databundel kost 10 euro, waarvoor gebruikers 100 belminuten en 1GB aan data krijgen. Met de overige databundels ontvangen klanten onbeperkt bellen en sms’en. De grootste en duurste (35 euro) bundel biedt 24GB aan data. Huidige Tele2-klanten krijgen een verdubbeling van hun databundel.

Met de goedkope abonnementen wil Tele2 volgens eigen zeggen een ‘data-oorlog’ starten met de vier andere 4G-providers. In tegenstelling tot KPN, Vodafone en T-Mobile heeft Tele2 vooralsnog geen landelijke 4G-dekking. Momenteel dekt het netwerk 80 procent van het land, waar 92 procent van de Nederlandse bevolking woont. De provider wil binnen vier maanden landelijke dekking hebben gerealiseerd.

Mobielverbinden heeft verschillende 4G modem routers voor uw 4G-netwerk.


Data Belminuten/SMS     Prijs
1GB 100       € 10
1,5GB Onbeperkt       € 16
4GB Onbeperkt       € 21
8GB Onbeperkt       € 25
24GB Onbeperkt       € 35
           
Sim Only          
1GB 100       € 10
1,5GB 150       € 15
2,5GB 200       € 20
 


04-11-2015

T-Mobile beëindigt Flex- en Relax abonnementen

T-Mobile heeft besloten om oude Flex- en Relax abonnementen, waarbij het beltegoed ‘onbeperkt houdbaar’ blijft, te beëindigen en over te zetten naar een ander abonnement. Nog 80.000 personen maken gebruik van de Flex- en Relax abonnementen.

Flex- en Relax gebruikers krijgen een Stel Samen & Stel Bij-abonnement aangeboden met onbeperkt bellen en sms-en. De klanten ontvangen deze sim-only aanbiedingen tegen een gereduceerd tarief. Dit tarief is niet verbonden aan de hoogte van het opgespaarde beltegoed met Flex- en Relax.

De betrokken klanten mogen de aanbieding weigeren. Zij raken hiermee wel hun abonnement en opgespaarde beltegoed kwijt. Volgens T-Mobile zijn de Flex- en Relax abonnementen verouderd en kosten ze de provider én gebruiker onnodig veel geld. Een woordvoerder van de provider stelt dat het veel ‘slapende klanten’ betreft. T-Mobile stopte een aantal jaren geleden al met het aanbieden van Flex- en Relax abonnementen. Tot nu toe was het echter mogelijk om ze door te laten lopen.


04-11-2015

Verdubbeling mobiel dataverbruik

Het totale dataverbruik van tablets en smartphones in Nederland is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Dit blijkt uit de nieuwe Telecommonitor van Autoriteit Consument & Markt (ACM). De verdubbeling is vooral het gevolg van de opkomst van 4G, waar steeds meer mensen gebruik van maken.

In het tweede kwartaal van 2015 werd er 27,5 miljard MB aan data verbruikt. Vergeleken met vorig jaar betekent dit een stijging van maar liefst 13,3 miljard MB. Het dataverkeer loopt voor meer dan de helft via 4G. Van de 27,5 miljard MB aan data komt 14,9 miljard MB tot stand via deze standaard. In vergelijking met het vorige kwartaal is de stijging van het totale dataverbruik 30%.

De stijging is niet alleen het gevolg van een toename in het aantal verkochte tablets en smartphones, maar ook van een daling in abonnementskosten. Waar Nederlanders vorig jaar bijvoorbeeld gemiddeld 23,91 euro per maand betaalden voor een tablet-abonnement, kost dit nu minder dan 20 euro. Ook wordt er een prijzenoorlog verwacht wanneer Tele2 volgende week zijn 4G-abonnementen gaat presenteren. Vorige week maakte T-Mobile al bekend proefabonnementen te gaan aanbieden.


03-11-2015

T-Mobile lanceert proefabonnement

T-Mobile biedt nieuwe klanten het ‘Test Ons Nu’ proefabonnement aan zodat zij het T-Mobile netwerk kunnen uitproberen. Wanneer een gebruiker ontevreden is, kan het abonnement kosteloos worden beëindigd. De aansluitkosten en het aanbetaalde bedrag voor de smartphone worden dan door de provider terugbetaald.

Het proefabonnement loopt vooralsnog tot het einde van 2015. Mocht het een succes blijken, dan is het mogelijk dat de test wordt verlengd. Wanneer klanten ontevreden zijn kunnen zij dit tot maximaal een maand na het begin van hun proefabonnement aangeven bij T-Mobile. Alleen het abonnementsgeld wordt dan ingehouden.

Aanleiding van de actie is het nieuwe T-Mobile netwerk, dat vorige week landelijke dekking bereikte. Volgens de definitie van T-Mobile betekent landelijke dekking dat 95% van de gebruikers in het dekkingsgebied woont. Voorheen stond de provider bekend om zijn soms matige bereik. Met het nieuwe netwerk en het Test Ons Nu proefabonnement moet hieraan een einde komen.


03-11-2015

T-Mobile bereikt landelijke 4G-dekking

Het 4G-netwerk van T-Mobile is nu landelijk dekkend. Dit meldde het telecombedrijf afgelopen vrijdag. Volgens de definitie die T-Mobile hanteert, betekent landelijke dekking dat 95% van de klanten in het dekkingsgebied van het 4G netwerk woont. 

De uitbreiding van het 4G-netwerk is echter nog niet ten einde. T-Mobile wil dat 99% van zijn klanten voor het einde van dit jaar in het 4G-dekkingsgebied woont. Het telecombedrijf had oorspronkelijk als doel om medio 2014 al landelijke dekking te hebben. Dit werd niet behaald omdat de provider besloot zijn netwerk helemaal opnieuw op te bouwen. Hierbij werd het netwerk uitgebreid met lagere frequenties voor een beter bereik binnenshuis.

T-Mobile is de derde provider met een eigen netwerk dat landelijke 4G-dekking heeft. KPN en Vodafone behaalde dit al eerder. Alleen het 4G-netwerk van Tele2 is met een dekking van 90% nog niet landelijk dekkend.


27-10-2015

Ziggo kondigt sim-only 4G-abonnementen aan

Ziggo heeft nieuwe sim-only-abonnementen met 4G gepresenteerd. Deze abonnementen bieden ook onbeperkt bellen binnen de EU zonder extra roamingkosten. Sms’jes sturen is gratis. Ziggo komt met zowel consumentenabonnementen als nieuwe zakelijke pakketten. Mobielverbinden heeft verschillende 4G modem routers met netwerkaansluiting voor uw 4G-netwerk.

In vergelijking met de oude Ziggo-mobiel-abonnement bieden de nieuwe sim-only-abonnementen voor dezelfde prijs maar liefst 50 procent meer data. Als gebruikers meer data verbruiken dan de limiet van hun databundel, dan wordt de snelheid van de verbinding teruggeschroefd en is alleen ‘e-mailen en whatsappen’ nog mogelijk. De verbruikte data wordt vanaf dan niet in rekening gebracht.

Abonnementen
De vier nieuwe abonnementen bieden alle een maximale downloadsnelheid van 225Mbit/s en 50Mbit/s uploadsnelheid. De snelheid na het opmaken van de databundel is 64kbit/s (download) en 32kbit/s (upload). Met het ‘mobiel enorm 4G’ abonnement ontvangt de gebruiker onbeperkt bellen en 4500MB aan data voor 30 euro per maand. De grootste bundel is het ‘mobiel familie 4G’ abonnement. Ook deze bundel heeft onbeperkt bellen, maar heeft tevens een datalimiet van 6000MB voor 45 euro per maand. De twee kleinere bundels, ‘ Mobiel voldoende 4G’ en ‘ Mobiel ruim 4G’, bieden respectievelijk 75 en 300 belminuten en een datalimiet van 300/1500MB.

Naast de consumentenbundels heeft Ziggo ook zakelijke abonnementen. Zakelijke klanten krijgen 200 belminuten en 300MB data voor 10 euro per maand. Bij het duurste zakelijke abonnement krijgt de gebruiker onbeperkt bellen en 6000MB data voor 32,50 per maand.


21-10-2015

'Deutsche Telekom overweegt verkoop T-Mobile Nederland'

De Deutsche Telekom overweegt om de Nederlandse tak van T-mobile te verkopen, meldt persbureau Bloomberg. Een definitief besluit is echter nog niet genomen.  De Duitse telecomgigant wilde niet reageren op de berichtgeving.


Volgens ingewijden wil Deutsche Telekom met de opbrengst van de verkoop haar schulden verlagen en bieden op telecomfrequenties in de Verenigde Staten. Het Duitse telecombedrijf zou Credit Suisse hebben benaderd om de eventuele verkoop verkennen en te begeleiden. De ingewijden benadrukken tegenover Bloomberg dat Deutsche Telekom alsnog kan besluiten om de verkoop af te blazen en T-Mobile Nederland zelf te houden.


De verkoopwaarde van de Nederlandse tak van T-Mobile wordt geschat op circa 5 miljard euro. Het Amerikaanse Liberty Global, moederbedrijf van Ziggo en UPC, wordt genoemd als mogelijke koper. Ook investeringsmaatschappijen zouden interesse hebben getoond. In 2010 werd al overwogen om de Amerikaanse tak van de hand te doen, maar dit ging uiteindelijk niet door.
21-10-2015

Tele2 gaat dit jaar nog 4G-abonnementen verkopen

Telecomprovider Tele2 heeft aangekondigd dit jaar nog te starten met de verkoop van 4G-abonnementen. Waar het Zweedse bedrijf op dit moment nog bezig is met het uitrollen van haar netwerk, moeten eind dit jaar de eerste abonnementen worden aangeboden.

4G-abonnementen Tele2

Op dit moment is het 4G-dekkingsgebied van Tele2 ongeveer 90 procent. Binnen deze dekkingszone kunnen klanten van Tele2 al gebruik maken van 4G, maar het is tot op heden nog niet mogelijk om een 4G-abonnement af te sluiten. Nu het concern voorloopt op schema als het gaat om de 4G-netwerk uitrol, wil het bedrijf ook bijpassende abonnementen gaan aanbieden. Hiermee moeten de hoge kosten in verband met het sterk toegenomen dataverbruik worden gecompenseerd.

Focus op 4G

De focus van Tele2 zal de komende tijd liggen op 4G-klanten en minder op prepaid-bellers. Tele 2 verwacht voornamelijk te verdienen op de abonnementhouders die veel data verbruiken. De omzet uit mobiele diensten groeide de afgelopen tijd namelijk met 13 procent. Door nu ook 4G-abonnementen te gaan aanbieden moet niet alleen de omzet toenemen, maar ook de winst gaan stijgen. Er is nog geen datum bekend waarop de eerste 4G-abonnementen aangeboden zullen worden.


12-10-2015

Bellen over 4G met T-Mobile vanaf medio 2016

Bellen over internet heeft de toekomst. In bedrijven wordt VoIP al volop ingezet, maar bellen over een mobiel netwerk is tot op heden nog niet mogelijk. Daar komt verandering in als het aan T-Mobile ligt. Vanaf medio 2016 gaan zijn VoLTE aanbieden, oftewel, bellen over een 4G-verbinding.

4G landelijk dekkend

Momenteel is T-Mobile druk aan het werk om haar 4G-netwerk landelijk dekkend te maken. Eind oktober 2015 zal dit het geval zijn is de verwachting van de Duitse telecomgigant. Bij landelijk dekkend wordt een minimum percentage van 95% gehanteerd, dezelfde maatstaf die concurrenten Vodafone en KPN gebruiken. Tegelijkertijd met het landelijk dekkend maken van 4G, is T-Mobile bezig met het vervangen van haar netwerkapparatuur.

T-Mobile vervangt netwerkapparatuur

T-Mobile vervangt de huidige netwerkapparatuur voor nieuwe antennes van Huawei die zowel 2G, 3G als 4G ondersteunen. Dit is nodig wanneer er straks gebeld gaat worden over 4G omdat er hierdoor snel van verbindingstype gewisseld kan worden wanneer nodig. Wanneer een 4G-verbinding bijvoorbeeld niet krachtig genoeg is, moet natuurlijk niet de telefoonverbinding wegvallen, maar moet een krachtiger netwerk het signaal kunnen overnemen.

Bellen over 4G experimenten

Op dit moment wordt er volop geëxperimenteerd met 4G-bellen. Een probleem dat nog opgelost dient te worden is dat er voorlopig alleen nog verbindingen gerealiseerd kunnen worden tussen telefoons binnen het netwerk van dezelfde provider. Desondanks verwacht T-Mobile medio 2016 te kunnen starten met bellen over 4G op grote schaal.


02-10-2015

Mobistar start met vast internet via 4G netwerk

Mobistar start in België met 4G internet als vervanger van vast internet. Met het abonnement ‘Easy Internet @Home’ krijgen klanten een databundel van 15GB voor 15 euro per maand. Volgens Mobistar is het abonnement geschikt voor mensen die internet gebruiken voor basisdingen en dus weinig datavolume nodig hebben.

Bovenop de 15 euro per maand moeten klanten bij aanschaf van het abonnement eenmalig 29 euro betalen voor een Huawei B310 modem. Er is een optie om naast de databundel van 15GB een ‘herlaadbeurt’ te kopen. Wanneer een klant besluit om dit niet te doen, surft hij door op 256kbit/s. Mobistar wil niet meer dan 10.000 abonnementen verkopen.

Volgens Mobistar is de maximale snelheid van het 4G-netwerk 25Mbit/s. De maximale uploadsnelheid is vooralsnog onbekend. Mobistar raadt aan om bij Easy Internet @Home geen toepassingen te gebruiken die veel data vragen, zoals videostreaming in HD. De simkaart die wordt gebruikt is gekoppeld aan het Huawei modem en werkt dus niet in standaard smartphones of tablets. In totaal kunnen er 32 apparaten aan worden gekoppeld. Mobielverbinden heeft verschillende 4G routers met netwerkaansluiting in het assortiment voor uw 4G-netwerk.


01-10-2015

EU en China sluiten 5G-akkoord

De Europese Unie en China gaan een samenwerkingsverband aan om de nieuwe mobiele netwerktechnologie 5G te ontwikkelen. In 2020 moet 5G, de snellere opvolger van het huidige 4G, beschikbaar zijn.


Het akkoord met China werd maandag bekendgemaakt door de Europese Commissie. Beide partijen hebben afgesproken om voor het einde van dit jaar met een planning en concept te komen. De nauwe samenwerking tussen beide landen moet ertoe leiden dat het 5G-netwerk in 2020 voltooid is en gereed voor gebruik.


De EU heeft 700 miljoen euro uitgetrokken voor de ontwikkeling van 5G. De commissie is van mening dat 5G "de ruggengraat van digitale economieën en gemeenschappen wereldwijd” zal worden. Gezien de verwachting dat iedereen gebruik zal maken van 5G is deze investering dus van groot belang. Men schat in dat de hoeveelheid mobiel dataverkeer in 2020 dertig keer zo groot zal zijn als in 2010.


De EU sloot eerder al vergelijkbare deals met Zuid-Korea en Japan. Ondanks de voltooiing van 5G in 2020 zal de technologie pas in 2022 beschikbaar zijn in Europa.
24-09-2015

4G-dekking minimaal verbeterd in Nederland

Het 4G-netwerk in Nederland is minimaal verbeterd het afgelopen jaar. Dat stelt dataverzamelaar OpenSignal na metingen van de 4G-netwerken van KPN, Tele2, Vodafone en T-Mobile. Gemiddeld vindt ongeveer 80 procent van de metingen van OpenSignal plaats via een 4G-netwerk in ons land.

Lichte stijging 4G-dekking

De OpenSignal-app voert constant metingen uit om te kijken welk netwerk internetgebruikers gebruiken. Afgelopen half jaar was dit dus gemiddeld 80%. Dat is geen stijging ten opzichte van een half jaar geleden, maar dat is te verklaren door de nieuwe aanbieder Tele2. Dankzij een matige dekking zit het percentage bij deze provider op 51 procent. Zonder Tele2, wordt er bij 83% van de metingen door OpenSignal 4G gebruikt.

Nederland achtste in de wereld

Nederland loopt daarmee ver voor op België. Bij onze zuiderburen gebruikt ongeveer 60% van de OpenSignal app-gebruikers 4G. Ook in vergelijking met andere landen doet Nederland het prima. Wereldwijd staat Nederland op de achtste plaats, achter landen als Zuid-Korea (dat de lijst aanvoert), Japan en Singapore. Maar bijvoorbeeld voor grootmachten als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Amerika.

OpenSignal app

OpenSignal verzamelt de gegevens door elke 10 tot 15 minuten bij de downloaders van de app een meting te doen. Dit gebeurt op de achtergrond om er achter te komen welk type netwerk de telefoon op dat moment gebruikt. Een voorwaarde voor een meting is dat een telefoon minimaal één keer is verbonden op 4G. Wanneer een telefoon geen verbinding maakt met 4G, maar bijvoorbeeld met 3G of 2G wordt dit ook geregistreerd.


22-09-2015

KommaGo opent Smartofficestore.nl

Vol trots presenteert KommaGo zijn nieuwe shop Smartofficestore.nl. Domotica liefhebbers kunnen hun hart ophalen, want Smartofficestore.nl heeft een uitgebreid assortiment smart home & office producten. Denk hierbij aan slimme thermostaten die u kunt bedienen met uw smartphone, schakelklemmen die apparaten bedienbaar maken op afstand, en verlichting die automatisch inschakelt wanneer een persoon een woning of kantoor binnenloopt. U vindt op Smartofficestore een zorgvuldig samengesteld assortiment van onder andere de merken Fibaro, Philips Hue, Zipato, DigitalSTROM en Loxone. 


Openingsaanbiedingen
Bij de opening van een nieuwe shop mogen spectaculaire kortingen natuurlijk niet ontbreken. Ter kennismaking met Smartofficestore.nl profiteert u tijdelijk van de volgende aanbiedingen:

Fibaro Plugwise ThermoSmart

Uitstekende service
Net zoals bij de 21 andere webshops van KommaGo krijgt u bij Smartofficestore altijd de beste service. De productspecialisten van smartofficestore adviseren u graag over welk domotica oplossing het beste bij u past. Indien gewenst installeert de installatiedienst van KommaGo het product bij u thuis of op kantoor.


Voldoet het product toch niet aan uw verwachtingen? Dan kunt u uw bestelling altijd binnen 30 dagen kosteloos omruilen of retourneren! Binnen de Benelux worden alle bestellingen gratis verstuurd.


KommaGo
KommaGo is al meer dan 15 jaar actief. In deze periode heeft het bedrijf zich mede dankzij uitstekende service en leveringsvoorwaarden ontwikkeld tot totaalleverancier voor MKB Nederland. Met de opening van Smartofficestore.nl beheert KommaGo 22 specialistische shops. Elke shop heeft zijn eigen productspecialisten die klanten voor, tijdens, en na aanschaf van een product bijstaan. 
22-09-2015

4G in vliegtuigen vanaf 2017

Vanaf 2017 moet er op Europese vluchten 4G-internet beschikbaar zijn. Dat is in ieder geval het doel van Deutsche Telekom in samenwerking met het Britse Inmarsat. Volgens Deutsche Telekom is een fatsoenlijke internetverbinding tegenwoordig onmisbaar in de lucht.

Complexiteit 4G-verbinding

Dat er tot nu toe nog geen mobiel internet beschikbaar is in vliegtuigen, komt volgens satellietexploitant Inmarsat omdat de huidige problemen in de techniek en regelgeving rond draadloze verbindingen in vliegtuigen ontzettend complex zijn. Toch wil Inmarsat deze ingewikkelde puzzel nu oplossen. Leo Mondale, hoofd luchtvaart bij Inmarsat, vertelt waarom: ‘Het doel is om de ervaring die mensen met breedbandinternet op de grond hebben, door te trekken naar het vliegtuig.’

4G in alle Europese vliegtuigen

Het idee van Deutsche Telekom in samenwerking met Inmarsat is om in alle 28 Europese lidstaten 4G-internet aan te gaan bieden in vliegtuigen. Hiervoor zal het bestaande satellietsysteem van Inmarsat worden gebruikt, waarvan het laatste onderdeel afgelopen zomer is gelanceerd. Het gaat beide bedrijven overigens niet om het snelst mogelijke internet in de lucht. Betrouwbaarheid moet op de eerste plaats komen.

4G testen in 2016, starten in 2017

Begin volgend jaar start Deutsche Telekom met testen in vliegtuigen van Lufthansa. Als de tests succesvol verlopen moet in 2017 een begin worden gemaakt met het uitrollen van 4G in vliegtuigen. Daarnaast wordt het satellietnetwerk van Inmarsat vanaf dat jaar ook gebruikt om razendsnel WiFi aan te bieden in Europese vliegtuigen. Snelheden tot 40 Gbps worden beloofd door de Britse satellietexploitant.


10-09-2015

Vodafone verhoogt 3G-snelheid

Vodafone heeft per direct de snelheid van 3G mobiel internet verhoogd tot maximaal 43,2 MB/s. Dit heeft de provider bekendgemaakt. De uploadsnelheid blijft gelijk op maximaal 5,8 MB/s.


De nieuwe 3G snelheid ligt flink hoger dan het oude niveau van 28,8 MB/s. Het betreft echter een theoretische snelheid die alleen wordt behaald in een ideale situatie. Volgens Vodafone zal de downloadsnelheid in de praktijk ergens tussen 7 en 15 MB/s liggen. De uploadsnelheid schommelt tussen de 1 en 2,5 MB/s.


Het is onduidelijk hoeveel klanten profijt zullen hebben van de nieuwe maximumsnelheden. De nieuwe snelheden blijven onder die van 4G liggen, waar veel Vodafone gebruikers naar zijn overgestapt. Deze gebruikers hebben weinig aan de nieuwe limieten. Het 4G netwerk van Vodafone behaalt een maximum snelheid van 225 MB/s.
10-09-2015

Verizon wil 5G-netwerk uitrollen in 2017

Het Amerikaanse Verizon Wireless wil uiterlijk in 2017 beginnen met de uitrol van haar 5G-netwerk. Dat heeft de provider verteld aan Cnet. Verizon moet daarmee de eerste provider worden die 5G aan haar klanten aan gaat bieden.

5G in steden

Het idee van Verizon is om in 2017 eerst de belangrijkste locaties van 5G te voorzien. Te denken valt aan de grote steden of stedelijke gebieden. Pas later zullen ook landelijke gebieden aan de beurt komen voor 5G. Daarmee zal de uitrol van 5G op dezelfde manier verlopen als de uitrol van 4G. Een belangrijke voorwaarde is nog wel dat er in 2017 ook mobiele apparaten (smartphones en tablets) zijn die daadwerkelijk 5G ondersteunen.

5G concurrentie op de loer

Verizon Wireless is niet de enige partij die aan het experimenteren is met 5G. Zuid-Korea is bezig om 5G-dekking te realiseren tijdens de Olympische Spelen van 2018 en in het Groningse Loppersum wordt er al uitgebreid getest door KPN om 5G mogelijk te maken. Mede daarom wil Verizon haast maken met het ontwikkelen van 5G, om de eerste aanbieder wereldwijd te zijn. Een kanttekening is nog wel dat de kenmerken van het nieuwe 5G-netwerk nog niet officieel zijn vastgesteld. Die vaststelling zal pas plaatsvinden in 2017, waarschijnlijk rond de lancering van het 5G-netwerk van Verizon Wireless.

5G in Europa

De kans dat 5G op korte termijn naar Europa komt is klein. Europese providers hebben in een eerder stadium al aangegeven dat er pas na 2022 begonnen kan worden met het grootschalig aanbieden van de nieuwste internetstandaard.


08-09-2015

Mogelijke uitzondering telecomsector bij kredieteisen

De telecomsector krijgt mogelijk een uitzonderingspositie op de Wet financieel toezicht. Dit zegt Telecompaper op basis van uitspraken van minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Momenteel is het zo dat abonnementen met ‘gratis’ telefoons gezien moeten worden als lening.

Doordat telecomproviders korting op een smartphone moeten aanmerken als lening, worden er wettelijke eisen gesteld zoals een inkomenstoets om te kijken of de klant de schuld aan kan. Naast de mogelijke uitzonderingspositie gaat het kabinet zich binnenkort buigen over de transparantie van de tarieven en roaming. De telecomsector blijft echter wel onder toezicht wat betreft het subsidiëren van mobiele telefoons bij abonnementen.

Telecomproviders hadden eerder al gevraagd om een uitzonderingspositie. Dijsselbloem verwierp dit verzoek echter. In 2014 oordeelde De Hoge Raad dat de verkoop van gesubsidieerde smartphones dezelfde behandeling krijgt als het toezicht voor banken. Met de aankomende gesprekken wordt de Wet financieel toezicht opgeschort tot 2016.


31-08-2015

Steeds meer M2M simkaarten in zakelijk telefoonverkeer

Voor het eerst is het aantal M2M simkaarten hoger dan het reguliere aantal zakelijke abonnementen op de werkvloer. Dat blijkt uit een analyse van Vodafone Nederland. Bij M2M simkaarten communiceren machines met elkaar, zonder dat daarbij menselijke tussenkomst nodig is.

Meer M2M simkaarten

Dankzij een stijging van 28 procent is het aantal M2M simkaarten nu voor het eerst groter dan het aantal reguliere simkaarten. Echt een verrassing is dit niet, aangezien wereldwijd er steeds vaker gekozen worden voor oplossingen waarbij zo min mogelijke menselijke tussenkomst nodig is. Met M2M simkaarten kunnen bedrijven hun bedrijfsprocessen nog verder automatiseren. Wereldwijd gebruikt ongeveer 25 procent van alle bedrijven M2M-technologie, waarmee de productiviteit flink verbeterd kan worden.

M2M in diverse branches

Martijn van Lieshout, marketing manager bij Vodafone licht de toename van M2M simkaarten toe: ,,We zien dat een aantal bedrijfstakken meer en meer gebruikmaakt van onze M2M-oplossingen, zoals automotive en transport. Veel nieuwe auto’s worden bijvoorbeeld al uitgerust met een simkaart om ze bij diefstal terug te vinden. Daarnaast wordt er gewerkt aan een Europese richtlijn dat elk nieuw automodel automatisch een alarmnummer belt wanneer de airbag afgaat. Maar er komen ook nieuwe branches bij waar M2M grote impact heeft, zoals zorg en retail. Voor die laatste sector zijn nieuwe betaalmethodes en specifieker voorraadbeheer belangrijk verbeteringen.”

Verhoogde productiviteit

Ook in andere branches is M2M-technologie steeds meer aanwezig. Bijvoorbeeld in de energie- en nutssector met de slimme thermostaten. Maar ook in de afvalverwerkingsbranche helpen M2M simkaarten de productiviteit flink omhoog te brengen.


24-08-2015

5G-primeur in Loppersum

Het Noord-Groningse Loppersum krijgt een primeur in Nederland, het zal de eerste plaats zijn waar een 5G-netwerk beschikbaar komt. Dat hebben KPN, TNO, Huawei en Ericsson afgesproken. Het gaat in eerste instantie om een proef om het bedrijfsleven te stimuleren, maar het is ook een belangrijke test met het oog op een grootschalige 5G-uitrol.

5G-technologie voor bedrijven

Afgelopen week hebben KPN, TNO, Huawei en Ericsson in een contract vastgelegd dat ze 5G-technologie beschikbaar gaan maken voor bedrijven. Hierdoor moeten bedrijven die producten met 5G-ondersteuning ontwikkelen gelokt worden naar Loppersum, als stimulans voor de regionale economie. Welke technologie er gebruikt gaat worden voor 5G is nog niet bekend. Er is namelijk nog geen vastgestelde standaard voor de opvolger van 3G en 4G.

Proef met 5G

Het is ook nog niet duidelijk wanneer de proef met 5G van start zal gaan en wat de doelen zullen zijn. Wel is bekend dat 5G vooral bedoeld is om real-time toepassingen mogelijk te maken, bijvoorbeeld het realiseren van zelfrijdende auto’s, virtual reality en videovergaderingen. Dankzij de hogere snelheid van 5G ten opzichte van 4G zijn er namelijk betere verbindingen en hogere resoluties mogelijk.

5G voor consumenten

Vooralsnog is de proef in Loppersum voorbehouden aan het bedrijfsleven. Europese telecomproviders, waaronder KPN, verwachten pas in 2022 op grote schaal 5G te kunnen aanbieden aan consumenten.


14-08-2015

T-Mobile start 4G-roaming in België

T-Mobile klanten kunnen per direct gebruik maken van 4G-roaming in België. Daarmee kunnen klanten naast in Duitsland, nu ook bij onze zuiderburen gebruik maken van razendsnel internet. Nog dit jaar wil T-Mobile 4G-roaming uitbreiden naar vijftien tot twintig landen.

4G roaming

Nu T-Mobile het uitrollen van haar 4G-netwerk in Nederland bijna heeft voltooid, in oktober moet de landelijke dekking 95% zijn, wil de telecomgigant ook werken aan haar 4G roamingnetwerk. 4G roaming was al langer mogelijk in Duitsland, maar nu dus ook bij onze zuiderburen. Engeland en Frankrijk zullen op korte termijn volgen is de verwachting, waarna T-Mobile 4G roaming ook in verder weg gelegen landen beschikbaar zal maken.

T-Mobile en 4G

Dat T-Mobile 4G serieus neemt is onder meer af te leiden aan het aantal nieuwe 4G-antennes die sinds april van dit jaar geplaatst zijn. Het aantal 4G-antennes is met 2000 toegenomen en ook het aantal 3G-locaties laat een plus van 600 zien.


10-08-2015

Windows-laptops met Huawei modem kwetsbaar voor malware

Intel heeft een bug gevonden in een Huawei modem van Windows-laptops. Het 4g-modem controleerde eigen firmware updates niet waardoor het voor kwaadwilligen mogelijk was om gebruikers te misleiden en op het modem eigen firmware met malware te zetten. Het is onbekend welke laptopmodellen mogelijk getroffen zijn, maar het typenummer van het betreffende modem is ME906V. Huawei heeft reeds een patch uitgebracht.

Het modem controleerde de cryptografische handtekening niet maar accepteerde elke firmware automatisch. Malware kon op twee manieren binnensluipen: met behulp van een reeds geïnstalleerd kwaadaardig programma op de laptop, of wanneer de hacker de gebruiker misleidde met een bericht dat een nieuwe update beschikbaar was.

De potentiële malware in het 4g-modem is niet detecteerbaar door virusscanners. Terugschakelen naar fabrieksinstellingen heeft geen nut, evenals een herinstallatie van Windows. Het Huawei modem is verbonden met een interne usb-verbinding en kent een eigen processor en operating systeem.


30-07-2015

Overzetten klanten Tele2 naar 4G duurt langer

Telecomprovider Tele2 heeft vertraging opgelopen bij het overzetten van hun klanten naar het 4G-netwerk. De eerste 220.000 klanten genieten inmiddels van een snellere verbinding, de rest zal nog even moeten wachten totdat enkele grote problemen zijn opgelost.

Eind juni

Tele2 had gepland om de overzetting naar 4G van alle klanten eind juni af te ronden. Woordvoerster Aafke Geers heeft Tweakers laten weten dat deze deadline bij lange na niet is gehaald. Geers geeft aan dat er eerst problemen opgelost dienen te worden, voordat verder kan worden gegaan met de overzetting: ,,Op het moment dat de obstakels uit de weg geruimd zijn, krijgen we meer duidelijkheid over de tijd die het nog gaat duren om alle klanten over te zetten.”

Fout in het crm-systeem

Na doorvragen blijkt het probleem bij Tele2 te zitten in het nieuwe crm-systeem. Klanten die een aflopend contact hebben (van 6 maanden of minder) kunnen niet automatisch worden overgezet. Zij blijven namelijk in het oude administratiesysteem staan. Tele2 is wel hard bezig om een oplossing te vinden: ,,Om dit op te lossen hebben wij nieuwe toepassingen gebouwd. Dit is bijna af en vanaf begin augustus kunnen we ook mensen die vlak voor of na het verstrijken van hun contractperiode zitten, verhuizen naar ons nieuwe netwerk."

Meerdere abonnementen

Een ander probleem zijn de klanten met verschillende abonnementen onder één e-mailadres. Het systeem is namelijk niet in staat om te achterhalen welk nummer onder welke naam verhuist dient te worden. Woordvoerster Geers verwacht dat de oplossing voor dit probleem eind augustus gevonden is. Volgens Tele2 worden na het oplossen van de problemen de huidige klanten zo snel mogelijk overgezet op 4G. Dit moet in ieder geval voor het voorjaar van 2016 gebeurd zijn, het moment waarop Tele2 haar 4G-netwerk landelijk dekkend wil hebben.


29-07-2015

Google voorziet Sri Lanka van internet met internetballonnen

Google gaat het Aziatische Sri Lanka van internet voorzien met internetballonnen. Dat heeft de Sri Lankaanse minister van buitenlandse zaken, Mangala Samaraweera, gisteren bekend gemaakt. Het betekent een wereldprimeur voor Project Loon als het gaat om landelijke dekking.

Project Loon

Project Loon is een project van Google om ook in gebieden waar internetdekking moeizaam is, de mensen toch van internet te voorzien. Dit wordt gedaan met speciale internetballonnen. Deze ballonnen leveren een snelheid van 22Mbps voor vaste ontvangers en 5 Mbps voor smartphones. Krachtige zonnepanelen van 100 Watt zorgen voor de elektriciteitstoevoer en het verplaatsen van de ballonnen gebeurt via de verschillende windstromen. Leer meer over Project Loon in het filmpje onderaan dit bericht.

Wereldprimeur Sri Lanka

Sri Lanka, een land met bijna 3,5 miljoen internetaansluitingen, krijgt de wereldprimeur van landelijke dekking via internetballonnen van Google. De technologiegigant heeft aangegeven dat lokale internetaanbieders toegang krijgen tot de Project Loon ballonnen. Hoeveel dit moet gaan kosten is nog niet bekend gemaakt, maar dat het een innovatieve manier van internetvoorziening is staat buiten kijf. Wanneer de uitrol in Sri Lanka succesvol verloopt, zal Google de internetballonnen vaker op grote schaal gaan inzetten.
24-07-2015

Vodafone-klanten verbruiken steeds meer data

In het afgelopen kwartaal hebben Vodafone-klanten 19% meer data verbruikt dan het kwartaal ervoor. De stijging is opmerkelijk omdat in het eerste kwartaal van 2015 de groei juist leek af te vlakken.

Meer dataverbruik

Uit de kwartaalgegevens van Vodafone Nederland blijkt dat de Vodafone-klanten in het afgelopen kwartaal samen 7285TB hebben gebruikt. Dat komt per klant neer op een gemiddeld verbruik van 467MB per maand. Afgezet tegen de cijfers van hetzelfde kwartaal een jaar eerder, betekent dit een stijging van maar liefst 63%.

4G-dekking

Vodafone Nederland komt zelf niet met een verklaring voor de flinke stijging van het aantal verbruikte data. Het aantal Vodafone-klanten is slechts licht gestegen van 5,16 naar 5,2 miljoen, maar het is dus wel een feit dat deze klanten meer data per persoon verbruiken. Een mogelijke oorzaak is de steeds groter wordende 4G-dekking, waardoor mensen op hoge snelheid kunnen surfen en video’s kunnen streamen. En dat verbruikt een stuk meer data dan af en toe een website bezoeken.


21-07-2015

KommaGo opent nieuwe shop: Toughsolutions.nl

Onze nieuwste shop Toughsolutions.nl heeft vandaag zijn virtuele deuren geopend. Op Toughsolutions.nl vindt u een gevarieerd aanbod aan ruggedized en ATEX-producten: van beschermcases voor uw portofoon tot ATEX-proof elektronica. Het assortiment is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit producten van hoogwaardige merken als Panasonic, Peli, Freecom, Perfectpro, Caterpillar en Otterbox.

Openingsaanbiedingen
Om de lancering van nieuwste winkel van KommaGo te vieren hebben we een aantal openingsaanbiedingen voor u. Maak kennis met Toughsolutions.nl en ontvang direct een leuke korting op de volgende producten:


Altijd de beste service
Bij Toughsolutions.nl kunt u altijd rekenen op de beste service. U profiteert altijd van gratis verzending binnen de Benelux. Voldoet het product niet aan uw verwachtingen? Dan kunt u uw bestelling altijd binnen 30 dagen kosteloos omruilen of retourneren.


Wij staan graag voor u klaar om al uw vragen over ruggedized en ATEX-producten te beantwoorden. Van advies tot vragen over de producten, ons team van specialisten staat u graag te woord. Neem contact op via 030 303 6708 of mail naar info@toughsolutions.nl


Nieuwe shops
KommaGo wil zich de komende tijd ontwikkelen tot technisch totaalleverancier voor MKB Nederland. Om dit doel te bereiken zullen de komende jaren meerdere nieuwe online shops geopend worden. Iedere shop biedt een breed assortiment en deskundig advies. Zo kunnen wij maatwerkoplossingen bieden die perfect aansluiten op de wensen van de klant. Zo leveren wij niet alleen producten maar zorgen wij met onze kennis voor tastbare vooruitgang bij bedrijven.  
01-07-2015

Roamingtarieven binnen de EU afgeschaft in 2017

Vanaf juni 2017 mogen telecomproviders geen extra kosten meer vragen voor roaming. Deze maatregel van de Europese Unie betekent in de praktijk dat bellen en internetten in het buitenland overal even duur wordt, oftewel, tegen het tarief van uw eigen provider. Per april 2016 worden de roamingtarieven al verlaagd, om in 2017 definitief te worden afgeschaft.

EU en roamingkosten

Al jaren is het een belangrijk onderwerp in het Europees Parlement: de roamingkosten. Nu komt het nog voor dat u soms tot 10 keer meer betaalt in het buitenland voor internetten en bellen. Dat wordt verleden tijd binnen de EU met de genomen maatregel. Niet alle landen van de Europese Unie waren voor. Landen als Spanje, Frankrijk en Griekenland varen wel bij het toerisme en wilden eigenlijk niet inleveren op de roamingtarieven. Daardoor is er nu een compromis bedacht waarbij de roamingkosten in twee stappen worden verlaagd.

Roamingkosten verlaagt in 2016, afgeschaft in 2017

Per april 2016 zullen binnen de hele Europese Unie de roamingtarieven flink worden verlaagd. U betaalt dan nog maar 5 cent per minuut voor een telefoongesprek, 2 cent voor het sturen van een smsje en 5 cent per MB. Iets meer dan een jaar later zullen dan de roamingkosten definitief worden afgeschaft.

Telecomproviders waren tegen

Dat het afschaffen van de roamingtarieven zolang heeft geduurd, ligt vooral aan de telecomproviders volgens oud-Eurocommissaris Neelie Kroes: “Dat het zolang op zich laat wachten, komt vooral door grote partijen in de industrie, de telco's, die hier grote winsten mee behalen.” Kroes voegt daaraan toe dat de providers ook wel weten dat roamingkosten achterhaald zijn, maar dat ze er desondanks niet vanaf wilden: “Dat zeiden ze tegen mij ook al in een 'bilateraal', 'we weten dat het ouderwets is, maar we gaan ervoor vechten tot het laatste moment'. Daarom duurde het zo lang voor deze overeenkomst is gesloten."
26-06-2015

Veel consumenten hebben liever 4G als vast internet

Veel Nederlanders zijn bereid hun vaste internetverbinding in te wisselen voor een 4G-abonnement wanneer blijkt dat zo’n abonnement goedkoper is. Dat is één van de resultaten uit een onderzoek van Telecompaper.

Prijs en snelheid

Bijna de helft van de consumenten geeft aan dat de prijs een belangrijke rol speelt bij het kiezen van internet. Ook een factor als snelheid is belangrijk; 34% van de ondervraagden geeft aan een overstap te overwegen van vast internet naar 4G als de snelheid bij laatstgenoemde hoger is. Een derde belangrijke factor is de mogelijkheid tot live tv streaming. Voor ongeveer 20% van de Nederlandse consumenten wordt een 4G-aansluiting in plaats van een vaste verbinding pas interessant wanneer dit mogelijk is.

4G-netwerken in Nederland

De providers van 4G-netwerken in Nederland, KPN, T-Mobile, Tele 2 en Vodafone, zijn hard bezig met het uitbreiden van hun netwerken. Met als doel om zo snel mogelijk iedereen de mogelijkheid te bieden om 4G-internet af te nemen. Inmiddels wordt er ook vaart gemaakt met 4G+, wat in theorie snelheden kan halen tot 225Mbps, en zijn er plannen voor 5G.


22-06-2015

Mobiele 5G-netwerken in 2020 op de markt

De ITU, de vereniging van de internationale telecomindustrie, heeft bekend gemaakt dat in 2020 begonnen zal worden met het uitrollen van het 5G-netwerk. In dat jaar moet de specificatie voor 5G gereed zijn, zodat de uitrol gerealiseerd kan worden.

Van 4G naar 5G

Momenteel zijn telecomproviders nog druk bezig met het opzetten of optimaliseren van hun 4G-netwerk, maar achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan de opvolger hiervan. Het 5G-netwerk moet theoretische snelheden kunnen leveren van 20 Gbit/s, waar dit bij 4G maar 1 Gbit/s is. In de praktijk zullen gebruikers met een snelheid van minimaal 100 Mbit/s en maximaal 1Gbit/s kunnen surfen op een 5G-netwerk. Daarnaast moet het energieverbruik worden gereduceerd en moeten er meer systemen per vierkante kilometer verbonden kunnen worden met de zendmasten.

Steeds meer dataverbruik

De ITU verwacht dat het dataverbruik per gebruiker in de komende jaren alleen maar verder zal toenemen. Een woordvoerder: ‘De aandacht is erop gericht in het tijdvak van 2020 en verder een maatschappij mogelijk te maken die naadloos verbonden is en mensen samenbrengt met dingen, data, applicaties, transportsystemen en steden in een slimme netwerk-communicatieomgeving.’

Technische eisen 5G

De komende paar jaar gaat de ITU de technische eisen voor 5G op een rijtje zetten. Daarbij zal ook gekeken worden naar de wensen van de gebruikers waaronder bijvoorbeeld videostreamen op extreem hoge resolutie. Het is nog niet bekend welke providers in Nederland 5G als eerste zullen gaan aanbieden.


28-05-2015

Audi gaat mobiel met Huawei

De telecomfabrikant Huawei gaat Audi-voertuigen uitrusten met de meest geavanceerde connectiviteitstechnologie. Huawei zal LTE modellen ter beschikking stellen voor de nieuwste Audi Q7 SUV-productlijn. Deze samenwerking geeft beide bedrijven de kans om “samen de toekomst van onderling verbonden autotechnologie te ontdekken,” aldus een woordvoerder van Huawei.
 

Het Chinese Huawei voorziet de nieuwe Audi Q7 SUV-lijn van LTE-modules. Hiermee kunnen de voertuigen 2G, 3G, 4G-netwerken en TDD-LTE en FDD-LTE-standaarden ondersteunen. Dit biedt de mogelijkheid om downloadsnelheden tot 100 Mbps te bereiken. De connectiviteitsoplossingen van Huawei zijn ook opgenomen in de e-tron hybride lijn van Audi.


Richard Yu, CEO van de Huawei consumer business group: “Door samen te werken met vooruitstrevende autofabrikanten zoals Audi, willen wij de beste connectiviteitsdiensten en -oplossingen bieden voor de volgende generaties voertuigen, en ondertussen de interactie tussen auto’s, smartphones, wearables en mensen actief promoten om uiteindelijk een naadloze communicatie-ervaring en rij-omgeving te creëren.”


Huawei lanceerde vorige maand het nieuwe Internet of Things besturingssysteem. Hiermee spelen zij in op de groeiende Internet of Things-markt, die draait om de communicatie tussen semi-intelligente apparaten. Naar verwachting zullen in 2020 meer dan 250 miljoen voertuigen op deze manier verbonden zijn. Het totale aantal verbonden apparaten in 2020 wordt geschat op 25 miljard.

 

Bron: www.mobilenewscwp.co.uk
28-05-2015

T-Mobile begonnen met versterken 4G-netwerk

Utrecht, 28 mei 2015 – T-Mobile is gisteren begonnen met het uitbreiden van zijn 4G-netwerk naar de 900 MHz-frequentie. Klanten van T-Mobile zullen een sterke verbetering ervaren in mobiel internet binnenshuis en in buitengebieden. Amsterdam is het eerst aan de beurt. Eind augustus zal de gehele Randstad voorzien zijn.


De combinatie van de 900 en 1800 MHz-frequenties biedt overal veel betere 4G-dekking. Binnenshuis en op drukke locaties zoals winkelcentra, maar ook in gebieden waar vast internet niet beschikbaar is. T-Mobile heeft voor de opzet van zijn netwerk vooral gelet op kwaliteit en capaciteit om de toekomstige explosieve groei aan data te kunnen verwerken. De uitbreiding van 4G naar de 900 MHz-band zal zorgen voor voldoende capaciteit voor alle T-Mobile klanten, ook op de drukste momenten van de dag.
22-05-2015

KPN introduceert razendsnel 4g+ in grootste Nederlandse steden

Telecomaanbieder KPN is begonnen met de uitrol van haar 4g+ netwerk. Klanten in de zeven grootste Nederlandse steden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Eindhoven en Tilburg kunnen vanaf heden gebruik maken van 4g+.

Verbeterde snelheid

Het grote voordeel van 4g+ ten opzichte van 4g is de verbeterde snelheid. Volgens KPN kan met 4g+ in theorie een downloadsnelheid van 225Mbit/s gehaald worden, al moet er bij gezegd worden dat in de praktijk deze snelheid wat lager ligt. De hoge snelheid is mogelijk door het combineren van zes frequentieblokken van 5MHz, die elk afzonderlijk een snelheid van 37,5Mbit/s kunnen leveren. De frequentieblokken kunnen op verschillende frequentiebanden zitten, iets wat niet mogelijk was bij de huidige vorm van carrier aggregation.

Uitrol 4g+ netwerk KPN

De verwachting is dat KPN nog voor het einde van het jaar meer steden van 4g+ dekking voorziet, zodat door het hele land klanten gebruik kunnen maken van dit snelle internet. Daarnaast is Vodafone ook druk bezig met het uitrollen van hun 4g+ netwerk. Volgens Vodafone zelf is het in meerdere steden al mogelijk om met het 4g+ netwerk te verbinden. Voor het verbinden met het 4g+ netwerk van beide providers hebben klanten wel een compatibel toestel nodig, waaronder de Samsung Galaxy S6 en de Note 4. De iPhone 6 is helaas niet compatibel met 4g+.


20-05-2015

KommaGo opent 20e online shop: Ledlichtstore.nl

Met trots presenteren wij deze maand onze 20e online shop: Ledlichtstore.nl. U vindt op Ledlichtstore een groot aanbod professionele verlichtingsoplossingen voor thuis en op kantoor. Het assortiment is zorgvuldig samengesteld en bestaat onder andere uit producten van de merken Sharp, Osram en Steinel.

 

Openingsaanbiedingen

Om de lancering van onze twintigste webwinkel te vieren hebben we een aantal spectaculaire openingsaanbiedingen voor u. Tijdelijk ontvangt u bijvoorbeeld een mooie korting op de volgende drie producten:


Osram Lightify Starterkit Sharp LED paneel Streamlight Classic LED zaklamp

Klik hier voor nog meer openingsaanbiedingen.


Altijd de beste service

Bij Ledlichtstore kunt u altijd rekenen op de beste service. Zo hebben wij een eigen installatiedienst, die u bijvoorbeeld kan helpen bij het implementeren van uw LED-verlichtingsplan. Ook profiteert u altijd van gratis verzending binnen de Benelux. Voldoet het product niet aan uw verwachtingen? Dan kunt u uw bestelling altijd binnen 30 dagen kosteloos omruilen of retourneren.

Wij staan graag voor u klaar om al uw vragen over LED-verlichting te beantwoorden. Van advies tot vragen over de producten, ons team van specialisten staat u graag te woord. Neem contact op via 030 303 6707 of mail naar info@ledlichtstore.nl

Nieuwe shops
KommaGo wil zich de komende tijd ontwikkelen tot technisch totaalleverancier voor MKB Nederland. Om dit doel te bereiken zullen de komende jaren meerdere nieuwe online shops geopend worden. Iedere shop biedt een breed assortiment en deskundig advies. Zo kunnen wij maatwerkoplossingen bieden die perfect aansluiten op de wensen van de klant. Zo leveren wij niet alleen producten maar zorgen wij met onze kennis voor tastbare vooruitgang bij bedrijven. 


01-05-2015

KommaGo bereikbaar op 5 mei

Dinsdag 5 mei is het Bevrijdingsdag, een officiële feestdag dit jaar in Nederland. Desondanks staan wij ook op deze bijzondere dag graag voor u klaar. KommaGo is ook op Bevrijdingsdag bereikbaar tussen 9.00 en 17.30 voor al uw vragen over producten of technische oplossingen.

Natuurlijk kunt u aankomende dinsdag ook gewoon uw bestellingen online plaatsen. Wij zorgen ervoor dat alles netjes verwerkt wordt, zodat u binnen enkele werkdagen uw bestelling ontvangt. Toch nog vragen tijdens het bestellen? Neem gerust contact met ons op via 030 658 5127.
01-05-2015

Steeds meer KPN-klanten met grote databundel

Het aantal KPN-klanten met een databundel van 1 GB of meer stijgt explosief. In het eerste kwartaal van 2015 had 40% van de klanten een dergelijke bundel ten opzichte van 20% in het eerste kwartaal van 2014.

Meer 4G-data

De klanten van KPN verbruiken steeds meer data. Dat heeft de telecomprovider bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Vooral de mensen met 4G-internet verbruiken steeds meer MB’s. Daarmee gepaard gaan grotere databundels; de 4G-klanten van KPN verbruikten in de eerste 3 maanden van 2015 gemiddeld namelijk 1040MB per maand. Onder 3G-klanten is het dataverbruik nog een stuk lager met 310MB gemiddeld in het eerste kwartaal van 2015.

Toch leidt een stijging in het dataverbruik onder de klanten van KPN, niet tot een flinke inkomstenstijging voor de telecomprovider. Sterker nog, per mobiele abonnee verdiende KPN in het eerste kwartaal van dit jaar zelfs €2,- minder dan in de eerste drie maanden van 2014. Wel nam het aantal mobiele abonnees toe met 59.000, wat een totaal maakt van 3.4 miljoen abonnees op het moment.

Groeimarkten KPN

Andere groeimarkten van KPN zijn de vaste markt en glasvezel. Het aantal internetklanten ging met 35.000 omhoog naar ongeveer 2.8 miljoen en het aantal tv-klanten van het Nederlandse bedrijf steeg met 51.000 naar 2.1 miljoen. Glasvezel wordt daarnaast steeds populairder. In het eerste kwartaal van 2015 waren 612.000 KPN-huishoudens aangesloten op glasvezel, een stijging van 40.000 ten opzichte van een jaar eerder. Ondanks de groei, kon KPN niet voorkomen dat op jaarbasis de omzet is gedaald naar 1.92 miljard Euro.


30-04-2015

KommaGo opent Trackingstore.nl

Met trots presenteert KommaGo u onze nieuwste aanwinst: Trackingstore.nl, de specialist op het gebied van GPS tracking en RFID. Op deze site vindt u een breed assortiment voor het volgen van uw meest waardevolle bezittingen via GPS. Bijvoorbeeld voor het volgen van uw kinderen, maar ook voor het tracken van uw auto, motor of vrachtwagen. Voor indoor tracking bieden de nieuwste RFID UHF technieken uitkomst. Op Trackingstore.nl kunt u terecht voor professionele merken als TomTom, Sycada, TrackJack en Starcom.


Openingsaanbiedingen

KommaGo viert de opening van Trackingstore.nl graag samen met u met 3 spectaculaire openingsaanbiedingen. Maak kennis met Trackingstore.nl en ontvang direct een leuke korting:

Trax GPS Tracker TomTom Webfleet Intellifi Smartspot

Gratis verzending en advies

Trackingstore.nl heeft service hoog in het vaandel staan. Daarom profiteert u bij ons altijd van gratis verzending binnen de Benelux. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat een besteld product volledig naar wens is. Voldoet het bestelde artikel niet aan uw verwachtingen? Dan kunt u uw bestelling binnen 30 dagen kosteloos omruilen of retourneren.


Wij staan graag voor u klaar om al uw vragen over GPS tracking en RFID te beantwoorden. Van specialistisch advies tot vragen over de producten, onze productspecialisten staan u graag te woord. Neem contact op via 030 303 6705 of mail naar info@trackingstore.nl
22-04-2015

Telecomproviders breiden 4g-netwerk steeds verder uit

In navolging van KPN en Vodafone zijn andere telecomproviders hard bezig met het uitbreiden van hun 4g-netwerk, het snelste mobiele netwerk van dit moment. T-Mobile heeft aangekondigd dat zijn 4g-netwerk in oktober landelijk dekkend zal zijn, Tele2 heeft per direct een 4g-dekking van 70% in Nederland.
 

T-Mobile druk bezig met 4g

De Duitse telecomprovider T-Mobile is druk bezig met de uitrol van zijn 4g-netwerk. Alle oude 2g- en 3g-antennes worden vervangen door apparatuur van Huawei. Daarnaast zal T-mobile haar 4g-snelheden aanbieden op de 900MHz-frequentie, zodat de ontvangst verder wordt versterkt. Deze veranderingen moeten afgerond zijn in oktober van dit jaar, het moment waarop het 4g-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend hoort te zijn.


De vraag om een landelijk 4g-netwerk neemt toe onder de klanten van T-mobile. Volgens de Duitse telecomgigant gebruiken op dit moment dagelijks 1 miljoen klanten al het 4g-netwerk, ongeveer 25% van alle T-mobile abonnees in Nederland. Daarnaast verbruikten alle klanten samen alleen al in het eerste kwartaal van dit jaar 54% meer data dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

 

Tele2 maakt 4g-netwerk per direct 70% dekkend

Een andere provider, Tele2, heeft per direct zijn 4g-netwerk 70% dekkend gemaakt. Dit komt door het inschakelen van de 4g-masten afgelopen maandagnacht. De telecomprovider wachtte vroeger met het activeren van 4g-masten totdat een heel gebied gedekt kon worden, maar uit reacties van klanten bleek dat de dekking met één mast vaak al voldoende was.


Met het activeren van de 4g-masten kan Tele 2 nu ook buiten de Randstand 4g-internet aanbieden. Wel blijft de telecomprovider nog ver achter bij KPN en Vodafone als het gaat om landelijke dekking, maar volgens Tele2 doet het bedrijf er alles aan om eerst bestaande klanten over te zetten naar 4g.
15-04-2015

KPN geeft alle klanten toegang tot 4G


KPN schakelt uiterlijk 21 april alle klanten over op het 4G-netwerk. Ook klanten met een oud abonnement voor het 3G-netwerk krijgen sneller internet.

 

Daarnaast zal het telecombedrijf data- en snelheidslimieten versoepelen. Abonnees met oudere abonnementen moesten aanvankelijk bijbetalen wanneer ze hun datalimiet overschreden. Nu wordt alleen hun internetsnelheid nog maar teruggeschroefd naar 64 Kbps. Ook het aantal MB’s dat klanten krijgen, is gestegen. Ten opzichte van 2010 is er soms sprake van een verviervoudiging.

 

KPN-abonnees met een 4G-toestel en een 4G-simkaart worden automatisch overzet naar het nieuwe netwerk, maar klanten met een 4G toestel en een 3G-simkaart, moeten zelf een nieuwe simkaart bestellen. Wie nog een 3G-toestel heeft, dient eerst zijn oude toestel te vervangen.
13-04-2015

Vanaf juli 4G internet in de trein

NS-reizigers kunnen per juli 2015 gebruikmaken van 4G WiFi in trein. De overstap van 3G naar 4G moet leiden tot sneller en stabieler internet in de Intercity’s. Om dit mogelijk te kunnen maken is er een snelheidslimiet ingesteld per gebruiker, die 150 kb per seconde bedraagt. Dit voorkomt dat het netwerk overbelast raakt.

Voor het aanbieden van WiFi in de Intercity wordt opnieuw samengewerkt met telecomaanbieder T-Mobile. Er is echter nog geen landelijke 4G-dekking beschikbaar, waardoor niet overal in Nederland gebruik kan worden gemaakt van het snellere internet in de trein. De overstap naar 4G is naar verwachting in de derde week van juli afgerond.
10-04-2015

T-Mobile vergroot databundels

Telecomprovider T-Mobile gaat per 6 mei een deel van haar databundels vergroten. Dat heeft het Duitse bedrijf gisteren aangekondigd. Een deel van de abonnementen kennen vanaf begin mei een grotere limiet als het gaat om data.

Stel Samen & Stel Bij, Stel Samen, Samengesteld

Klanten met een Stel Samen & Stel Bij, Stel Samen of Samengesteld abonnement van T-mobile gaan er begin mei op vooruit. Dit geldt voor zowel de klanten met een abonnement als voor prepaid-klanten met een databundel. De oude en nieuwe datalimieten staan in de onderstaande tabel:

Abonnementen
Oude limiet 

 • 2GB
 • 5GB
 • 10GB 

Nieuwe limiet

 • 3GB
 • 6GB
 • 12GB 

Prepaid
Oude limiet 

 • 100MB
 • 350MB
 • 1GB 


Nieuwe limiet

 • 200MB
 • 1GB
 • 1.5GB 

De nieuwe datalimieten gaan niet gepaard met prijsverhogingen of verlagingen in datasnelheden. T-mobile heeft beloofd dat de prijzen van de databundels niet worden veranderd en ook de snelheid van het internet zal gelijk blijven. Klanten hoeven niets te doen om een hogere datalimiet te krijgen, de veranderingen worden automatisch doorgevoerd door T-Mobile.
02-04-2015

Aantal 4G-gebruikers in een jaar verdrievoudigd


Ruim 4,3 miljoen Nederlandse smartphonebezitters maken dagelijks gebruik van 4G-internet, zo blijkt uit een inventarisatie van het AD. In een jaar tijd is het aantal 4G-gebruikers bijna verdrievoudigd. Snel internet lijkt definitief doorgebroken te zijn.


Het AD onderzocht het gebruik van 4G aan de hand van gegevens van KPN, T-Mobile en Vodafone. Daaruit blijkt dat 4G bezig is met een razendsnelle opmars in Nederland. Begin vorig jaar hadden nog 1,5 miljoen Nederlandse de beschikking over de nieuwste generatie mobiel internet. Inmiddels is dat aantal bijna verdrievoudigd.


De groei van het aantal 4G-gebruikers zorgt ook voor een flinke toename van het datagebruik. Omdat websites door 4G veel sneller laden, wordt het voor gebruikers veel aantrekkelijker om video’s en muziek te streamen. Het gevolg is dat klanten 2,5 tot 4 keer meer data verbruiken. De telecomproviders hebben nog geen idee wanneer alle smartphonegebruikers over 4G beschikken.  Dat hangt af van hoe snel mensen hun oude toestel vervangen door een model dat sneller internet ondersteunt.


Wilt u zelf verzekerd zijn van een goede 4G-verbinding? Mobielverbinden verkoopt alles voor en goede 4G-verbinding, zoals de Huawei E5372 4G WiFi modem of de Huawei B593-S22 wireless-N 4G/LTE router. Wilt u meer informatie over onze producten of op zoek naar een totale productoplossing? Neem dan contact op via telefoonnummer 030 669 1226 of mail naar info@mobielverbinden.nl.

 
01-04-2015

KommaGo opent Toegangshop.nl

Met trots presenteert KommaGo Toegangshop.nl, uw specialist op het gebied van toegangscontrolesystemen, entree-techniek en intercoms. U vindt hier maatoplossingen voor (biometrische) tijdsregistratie, gebouw- en sleutelbeheer. Het assortiment is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit producten van professionele merken zoals Nemef, Suprema en Kaba.

Openingsaanbiedingen

Om de lancering van de nieuwe winkel te vieren hebben wij 3 openingsaanbiedingen voor u. Ontvang tijdelijk een aantrekkelijke korting op de onderstaande producten:


Gratis verzending en advies op maat
Bij Toegangshop.nl profiteert u bij elke bestelling van gratis verzending binnen de Benelux. Daarnaast geldt op al onze producten het ‘Niet goed, geld terug’ principe. Binnen een termijn van 30 dagen kunt u uw bestelling kosteloos omruilen of retourneren.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze producten? Neem telefonisch contact op met onze productspecialisten via 030-3036706 of mail naar info@toegangshop.nl.
27-01-2015

Grotere databundels bij KPN vanaf 2 februari

Vanaf 2 februari biedt KPN nieuwe mobiele abonnementen met een grotere databundel. Zowel nieuwe als bestaande klanten zullen profiteren van een verhoging van de datalimiet. Bovendien werken alle nieuwe abonnementen op de snelste 4G-verbinding van KPN, met een gemiddelde downloadsnelheid van 20 Mbps.

Bijna alle bestaande klanten krijgen een verdubbeling van hun databundel, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. Zo gaan klanten met een Alles-in-1-Standaard abonnement van 2GB naar 5GB, en de Alles-in-1-Premium-klanten van 5GB naar 10GB.

Vanaf volgende maand kan men bij KPN kiezen uit drie verschillende mobiele abonnementen: Basis, Vooral Internet en Zorgeloos. Hierbij kan een smartphone worden gekozen uit de low-end, mid-end of high-end categorie: Basis, Standaard of Luxe. De prijs van abonnement hangt dus af van het type toestel dat een klant erbij neemt. Uiteraard is het ook mogelijk een Sim Only abonnement te nemen.

Zie hieronder een overzicht van de nieuwe abonnementen met bijbehorende tarieven:

 
22-01-2015

Microsoft-onderzoekers laden telefoons op met automatische plafondlamp

Chinese onderzoekers van Microsoft ontwikkelden een lamp die automatisch een lichtsignaal stuurt naar smartphones met een zonnepaneel en ze oplaadt via licht- en warmte-energie. De lamp bevat een Kinect-camera die via zichtbaar licht reageert op complexe bewegingen, spraak of voorwerpen.

Dit door Microsoft ontwikkelde systeem wordt AutoCharge genoemd. Het werkt als volgt : een smartphone met zonnepaneel maakt via een led-knipperpatroon of via bluetooth duidelijk dat hij opgeladen kan worden. De camera registreert en interpreteert deze signalen en richt vervolgens een lichtsignaal op de smartphone. Met dit licht wordt de telefoon opgeladen. Dit gaat ongeveer even snel als met een regulier telefoonkabeltje. Is de telefoon opgeladen, dan gaat het systeem op zoek naar andere telefoons.

Het AutoCharge-systeem werkt echter alleen bij telefoons die ondersteuning bieden aan opladen via zonne-energie. (In het verleden waren er enkele toestellen op de markt die dit ondersteunden. In Nederland zijn er momenteel nog geen smartphones verkrijgbaar met deze ondersteuning, maar wellicht verandert dat in de toekomst.
21-01-2015

Innovatieve antenne oud-Philips topman Roel Pieper komt in auto’s

In februari 2014 verraste Roel Pieper de wereld met de presentatie van een antenne speciaal bedoeld voor smartphones, de Supershaped: één antenne die zowel wifi-, gps- en gsm-signalen kan verzenden. Deze antenne bleek ook zeer goed toepasbaar te zijn in auto’s.

Daarom sloot Antenna Company een overeenkomst met Velio. Dit bedrijf uit Hongkong levert plug-in apparatuur om auto’s te monitoren. Deze apparatuur registreert nuttige informatie over de auto, zoals snelheid, benzineverbruik en rijgedrag.

Normaal gesproken plaatst een automobilist het plug-in apparaat van Velio onder de diagnosepoort van het dashboard. De stalen kooi van de auto verhindert echter een stabiele verbinding met een satelliet, waardoor signalen minder sterk zijn en worden vertraagd. De technologie van de Supershaped-antenne verhoogt echter de snelheid en betrouwbaarheid van het dataverkeer. De samenwerking van Velio en Antenna Company is dus een geslaagde combinatie.
15-01-2015

KommaGo opent Bedrijfsveiligheidstore.nlMet trots presenteert KommaGo u Bedrijfsveiligheidstore.nl, onze nieuwste aanwinst. Bedrijfsveiligheidstore.nl is uw partner voor alarmsystemen, beveiligingsoplossingen, kluizen en brandkasten, melders, brandbestrijding en bijbehorende accessoires. Onze specialisten hebben zorgvuldig het assortiment samengesteld dat bestaat uit producten van professionele merken zoals Ajax, Ei Electronics, Jablotron, Kidde en Mobeye.

Openingsaanbiedingen

Om u op een aantrekkelijke manier kennis te laten maken met het assortiment van Bedrijfsveiligheidstore.nl en om de opening te vieren, hebben wij voor u drie aantrekkelijke openingsaanbiedingen:Gratis verzending en advies op maat
Bij Bedrijfsveiligheidstore.nl profiteert u bij elke bestelling van gratis verzending binnen de Benelux. Daarnaast werken wij via het principe ‘Niet goed, geld terug’ binnen 30 dagen voor al onze producten.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze producten? Neem telefonisch contact op met onze productspecialisten via 030-3036703 of mail naar info@bedrijfsveiligheidstore.nl.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie