Home - Nieuws - 1999

29-04-2020

Vodafone start uitrol 5G netwerk in Nederland

Op 28 april 2020 startte Vodafone de uitrol van het 5G netwerk in Nederland. Halverwege 2019 werden er al testen uitgevoerd om ervaring op te doen, maar nu was de telecomprovider klaar voor het echte werk. In de helft van het land is het 5G netwerk geactiveerd, waarmee Vodafone klanten met een geschikt toestel en een 5G abonnement al verbinding kunnen maken. Buiten het dekkingsgebied zal het toestel vanzelf weer verbinden met 4G. In het begin moeten klanten nog rekenen op snelheden van maximaal 10% boven de 350 Mbps van 4G. Maar wanneer 5G naar verwachting eind juli in heel Nederland beschikbaar is, zal dit oplopen tot downloadsnelheden van maar liefst 1 Gbps.
 

5G over bestaande frequentiebanden

Hoe kan Vodafone al 5G bieden terwijl de veiling van de daarvoor bestemde frequentiebanden (700MHz, 3,5GHz en 26GHz) nog op stapel staat? “De nieuwe 5G-technologie is echter evengoed toepasbaar in andere frequentiebanden, waarvoor al vergunningen voor mobiele communicatie zijn verleend. En dat is precies wat Vodafone doet: 5G technologie toepassen in bestaande 4G frequentiebanden. Dit betekent dat Vodafone zijn bestaande spectrum met inzet van Ericsson technologie slim verdeelt tussen 4G en 5G,meldt Vodafone op de website.
   

VodafoneZiggo CEO Jeroen Hoenkamp over de introductie van 5G:

Gebruikmaken van 5G?

Wilt u nu al profiteren van 5G en voorbereid zijn op de totale uitrol van het 5G netwerk? Bekijk dan eens onze 5G apparatuur. Zowel de Huawei H112-372 5G CPE Pro 5G router als de Huawei E6878-370 MiFi zijn geschikt voor 5G en bieden mobiel internet voor onderweg. Meer weten? Neem dan telefonisch contact op met onze productspecialisten via telefoonnummer 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl.


10-04-2020

Aangepaste levertijden rond feestdagen in april en mei

Rond de feestdagen in april en mei hanteert KommaGo aangepaste levertijden. De levering van uw besteling kan hierdoor iets langer duren dan u normaal gesproken van ons gewend bent.

Hieronder vindt u een overzicht van onze aangepaste levertijden:
 
Besteldatum (vóór 21:00 uur) Verwachte leverdatum
Zaterdag 11 april & Zondag 12 april Woensdag 15 april
Maandag 13 april (Tweede Paasdag) Woensdag 15 april
Maandag 27 april (Koningsdag) Woensdag 29 april
Dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) Donderdag 7 mei
Donderdag 21 mei (Hemelvaart) Zaterdag 23 mei
Zaterdag 30 mei & Zondag 31 mei Woensdag 3 juni
Maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) Woensdag 3 juni
 

Gesloten

KommaGo is naast de weekenden gesloten op bovengenoemde feestdagen. Op deze dagen zijn wij dus helaas niet bereikbaar. Voor nu alvast fijne feestdagen toegewenst!

* KommaGo verstuurt de pakketten op tijd om deze leverdatum waar te kunnen maken. Wij kunnen echter geen garantie geven dat het pakket door de koeriersdienst op tijd wordt afgeleverd. Hier hebben wij geen controle over.


17-03-2020

KommaGo Corona-update

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen zijn er enkele maatregelen getroffen met betrekking tot de bezorging en het afhalen van uw bestelling bij KommaGo:
 
  • PostNL vraagt bij het bezorgen niet meer om uw handtekening, maar noteert de laatste 3 cijfers van uw legitimatiebewijs op het handtekeningveld. Houd deze dus bij de hand als u een pakketje verwacht.
 
  • Afhalen is niet meer mogelijk op onze locatie in Utrecht.
 
Wij blijven tot uw dienst
Ondertussen blijven wij gewoon voor u klaarstaan en nemen wij uw bestellingen in behandeling. In verband met de huidige situatie werkt het merendeel van onze medewerkers thuis en zijn wij net als gewoonlijk bereikbaar via telefoon, e-mail en chat. Er verandert voor u dus weinig, behalve dat het niet meer mogelijk is om bestellingen af te halen op onze locatie in Utrecht.

Het is nog niet bekend hoe lang deze maatregelen van kracht zullen zijn. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen wij de adviezen op van de overheid en het RIVM. Voor nu wensen wij u het allerbeste!


03-02-2020

BIPT gaat tijdelijke 5G-licenties uitdelen in België

De Belgische telecomwaakhond BIPT gaat tijdelijke licenties uitdelen aan providers om 5G te kunnen aanbieden in België. Het gaat om tijdelijke rechten omdat de benodigde 5G frequenties nog niet zijn geveild. Dit wordt veroorzaakt door een politiek conflict over de verdeling van de opbrengsten.

Dat meldt De Standaard op basis van statements van BIPT. De tijdelijke gebruiksrechten gelden voor frequentieband 3400 tot 3800 MHz, welke gebruikt gaan worden voor 5G. BIPT hoopt dat telecomproviders met de tijdelijke rechten een inhaalslag kunnen maken, nu België kampt met een achterstand in de uitrol van 5G.

De gebruiksrechten voor het betreffende 5G-spectrum worden uitgedeeld omdat er nog altijd geen duidelijkheid is over de frequentieveilingen in België, die eigenlijk vorig jaar al plaats hadden moeten vinden. De veiling werd afgeblazen door politieke onenigheid over de verdeling van de opbrengsten over de verschillende regio's. Een nieuwe datum is echter nog niet gepland, waardoor de uitrol van 5G in België onzeker is.

Providers die interesse hebben in de tijdelijke 5G rechten moeten dit voor het einde van de maand melden bij het BIPT. Tegen een jaarlijks bedrag van 10.500 euro per MHz kunnen zij vervolgens aanspraak maken op de 5G licentie.


17-01-2020

T-Mobile biedt 5G-abonnement aan vanaf februari 2020

T-Mobile heeft aangekondigd dat zij vanaf februari 2020 een 5G-abonnement aanbieden. Hoewel op dat moment het 5G-netwerk nog niet live is, heeft het wel een voordeel. Wie namelijk een 5G-ready telefoon en abonnement heeft, kan na het live gaan van het 5G-netwerk er direct gebruik van maken.

5G-netwerk beschikbaar vanaf de zomer in 2020

Naar verwachting zal het 5G-netwerk vanaf de zomer 2020 in gebruik zijn. Volgens Tweakers bevestigde een woordvoerder van T-Mobile dat het netwerk vlak na de frequentieveiling (uiterlijk juni) zal plaatsvinden. Wie hierop voorbereid wil zijn én een 5G-ready smartphone heeft, zal in eerste instantie rond de €37,50 per maand kwijt zijn aan het abonnement. Daarvoor heeft men onbeperkt data, is onbeperkt bellen naar EU-landen vanuit Nederland mogelijk en krijgt men het 'veiliger internet'-pakket ter waarde van €1,50. Het 5G-abonnement kost €27,50 wanneer de klant ook tv en vast internet afneemt van T-Mobile.
 

Wilt u ook een 5G-abonnement?

Heeft u interesse in een 5G-abonnement? Houd dan onze website in de gaten. Mobielverbinden (onderdeel van KommaGo) zal direct een 5G-abonnement aanbieden wanneer dit mogelijk is. Bel voor informatie over 5G-routers en andere 5G-apparatuur naar 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl. U kunt ook bij ons terecht voor onbeperkt 4G-abonnementen met een looptijd naar keuze.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie