Home - Nieuws - 1999

10-07-2019

VodafoneZiggo brengt eerste 5G-verbinding in Nederland tot stand

Is 5G internet toekomstmuziek? Als het aan VodafoneZiggo ligt, wordt dit snel realiteit. De organisatie bracht samen met partner Ericsson recent hun eerste 5G-verbinding tot stand in Maastricht. Na de zomer gaan de twee bedrijven verder met een nieuwe test in de gemeente Eindhoven.
 
Het eerste 5G-basisstation maakt gebruik van een testlicentie op de 3,5 GHz band. Eerdere testen vonden plaats in besloten omgevingen en op kleinere schaal. "Dit basisstation in Maastricht staat buiten, werkt 'live' in het Nederlandse operationele netwerk en maakt gebruik van de 3,5 GHz testfrequentie. Met een 5G-toestel in de buurt van dit basisstation, kunnen we nu daadwerkelijk data over een 5G-verbinding in het netwerk versturen", aldus Matthias Sauder, directeur mobiel netwerk bij VodafoneZiggo.

Een pilot voor het echte werk in Eindhoven

De test in Maastricht heeft als doel om in een bestaand netwerk ervaring te verkrijgen met 5G-technologie en de toepassingen die daarmee mogelijk moeten worden. "We werken nu met beperkt testspectrum en vermogen", verklaart Matthias: "Het gaat nog even niet om het behalen van maximale snelheden, maar om deze technologie werkend in ons bestaande netwerk toe te passen." De pilot vormt als het ware een blauwdruk voor de op stapel staande test in Eindhoven. Daar wordt de huidige test in de tweede helft van 2019 uitgebreid.


19-02-2019

T-Mobile rolt in 2020 landelijk 5G-netwerk uit

In 2020 biedt T-Mobile landelijk een dekkend 5G-netwerk aan, laat de telecomprovider weten. Dit jaar start T-Mobile met een test in Den Haag en als alles volgens plan verloopt, moet 5G volgend jaar in heel Nederland in de 700 MHz-band werken. T-Mobile fuseerde eerder met Tele2 en het is dan ook de bedoeling dat klanten van beide providers van het gefuseerde netwerk gebruik kunnen maken.

5G op 700MHz-band

Volgens Joost Vente (van T-Mobile) zijn Tele2 en T-Mobile na goedkeuring van de fusie gestart met het integreren van hun netwerken. Na de integratie in 2019 zal 5G ook in de 700 MHz-band ondersteund worden. “We kunnen hierdoor ‘met een druk op de knop’ 5G activeren na afronding van de veiling."

Smart City Den Haag

De eerste stad in Nederland met volledige 5G-dekking wordt Den Haag. Daar start T-Mobile al dit jaar met de uitrol van het netwerk, wat gebruikmaakt van 5G New Radio in plaats van LTE. In een zogenoemd Field Lab kunnen binnenkort 5G-toepassingen getest worden. Na een geslaagde live-gang in Den Haag wordt het 5G-netwerk in de rest van Nederland uitgerold.

Onbeperkt 4G via T-Mobile netwerk

Nu al gebruikmaken van het T-Mobile netwerk? Wifi for me biedt diverse abonnementen met onbeperkt 4G data en met looptijden naar keuze. U bepaalt zelf de duur van het tijdelijke abonnement en zit dus nergens aan vast! Neem voor meer informatie contact op met de specialisten van Mobielverbinden.nl via de chat op de website, telefonisch via 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl


11-01-2019

KPN wil stoppen met merknamen Xs4all, Telfort en Yes Telecom

KPN heeft aangegeven te willen stoppen met de merknamen Xs4all, Telfort en Yes Telecom. De diensten van de bedrijven zullen verdergaan onder de vlag van KPN. Wanneer de veranderingen worden doorgevoerd is nog niet zeker. Met name de verdwijning van het merk Xs4all stuit op veel weerstand bij klanten, die een petitie zijn gestart.

Huishoudens en bedrijven onder één naam dienen

KPN wil graag onder één merknaam zowel huishoudens als bedrijven diensten aanbieden. Hiervoor gaat het bedrijf vol inzetten op het KPN-merk en combineert het de beste eigenschappen van KPN, Xs4all, Telfort en Yes Telecom. De service van Xs4all, het betaalbare van Telfort en het zakelijk advies en de service van Yes Telecom. “Hierdoor zijn we in staat om consumenten en ondernemers een nog betere gebruikerservaring te bieden met toonaangevende combinaties van vaste en mobiele diensten. We starten bijvoorbeeld in april met het bieden van extra voordelen voor consumenten die Telfort- en KPN-producten combineren.” De namen Simyo, iBasis en Solcon blijven wel opzichzelfstaande merken.

Petitie tegen de verdwijning van Xs4all

Hoewel KPN aangeeft dat er niets verandert voor de klanten van de te verdwijnen merken, is er toch weerstand. Er is namelijk een petitie gestart tegen het verdwijnen van de merknaam Xs4all. “KPN is voornemens de merknaam XS4ALL te laten verdwijnen. Dat is het kip met de gouden eieren slachten. XS4ALL is een sterk merk, dat jaar na jaar als beste wordt beoordeeld door de Consumentenbond. XS4ALL is voorvechter van privacy en veiligheid en dat mag niet verdwijnen.


09-01-2019

Fusie T-Mobile en Tele2

T-Mobile en Tele2 zijn na goedkeuring van de Europese Commissie officieel gefuseerd. De twee telecombedrijven vormen nu samen één organisatie, maar beloven dat de concurrentie op de Nederlandse markt juist meer wordt. De fusie is de start van de grootse plannen die het bedrijf heeft. Zo ligt de realisatie van een landelijk dekkend 5G-netwerk op stapel en wordt het glasvezelnetwerk uitgerold.

Dekkend 5G-netwerk en uitrol glasvezel

Aangezien het aantal online apparaten blijft toenemen, is de uitrol van een landelijk dekkend 5G-netwerk van belang. Dat is dan ook de reden dat T-Mobile en Tele2 willen zorgen dat het plan in 2020 realiteit wordt. Bovendien is het de bedoeling dat klanten van beide providers in de toekomst van een gefuseerd netwerk gebruik kunnen maken. Klanten van T-Mobile kunnen dan ook verbinden via het Tele2-netwerk en vice versa. Wanneer klanten van het uitgebreide netwerk gebruik kunnen maken is nog niet bekend. Ook willen de providers het glasvezelnetwerk vergroten. “In 2019 gaan wij 30.000 adressen aansluiten op een razendsnelle glasvezelverbinding”.

Onbeperkt 4G via T-Mobile netwerk

Nu al gebruikmaken van het T-Mobile netwerk? Wifi for me biedt diverse abonnementen met onbeperkt 4G data en met looptijden naar keuze. U bepaalt zelf de duur van het tijdelijke abonnement en zit dus nergens aan vast! Neem voor meer informatie contact op met de specialisten van Mobielverbinden.nl via de chat op de website, telefonisch via 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl.Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie