Home - Product informatie - Uitleg en oplossingen - Wat is een MiFi router?

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1226

Start een chatgesprek


MiFi router

MiFi is een samenvoeging van ‘mobile’ en ‘WiFi’ en betekent zoveel als internet voor onderweg. Om die internetverbinding te krijgen gebruikt u een 3G of 4G MiFi router. U plaatst een SIM-kaart in deze router en vervolgens verbindt u via WiFi uw computers, tablets en smartphones met de MiFi router.

Verschillende MiFi routers

MiFi routers zijn verkrijgbaar in twee varianten: met een vaste netwerkaansluiting en met een accu. Een MiFi router met een vaste netwerkaansluiting verbindt u via uw ADSL- of kabelverbinding met het internet, waarna de 3G of 4G verbinding als back-up dient. Dergelijke MiFi routers zijn ideaal voor thuis of op kantoor en dienen vaak permanent aangesloten te worden op de netspanning.

Ook zijn er MiFi routers met ingebouwde accu. Bij deze variant kunt u alleen via WiFi of USB met het apparaat verbinden om internet te krijgen. U profiteert vervolgens van een snelle 3G of 4G verbinding met uw smartphone, tablet of laptop. De apparaten met een ingebouwde accu zijn de echte MiFi routers omdat deze volledig ‘mobiel’ zijn. Een groot voordeel is dat u een MiFi router met ingebouwde accu echt overal mee naartoe kunt nemen, waardoor u altijd een internetverbinding op locatie heeft.

Huawei B525s-23a
4G+ router met netwerkaansluiting
Downloadsnelheid: max. 300Mbps
WiFi bereik tot 300 meter
Huawei E5788u
MiFi router met ingebouwde accu
Downloadsnelheid: max. 1 Gbps
Maximaal 32 gebruikers
Huawei E5577Cs-321
MiFi router met ingebouwde accu
Downloadsnelheid: max. 150Mbps
Maximaal 10 gebruikers

Hoe werkt een MiFi router?

Een MiFi router werkt op basis van een SIM-kaart, zoals deze met onbeperkt 4G internet. De SIM-kaart maakt verbinding met het netwerk van uw provider, net als bij uw smartphone. In de router zit vervolgens een WiFi zender die automatisch een draadloos netwerk op zet. Vervolgens verbindt u simpelweg uw mobiele apparaat met het WiFi netwerk en u heeft internet.

Huawei MiFi router

Eén van de bekendste merken op het gebied van MiFi routers is Huawei. Deze Chinese technologiegigant heeft zich volledig toegelegd op mobiel internet, zowel in routers als in smartphones. Huawei MiFi routers kenmerken zich door hun prestaties en de strakke vormgeving, waardoor u altijd verbonden bent, zonder dat er een ‘lelijk’ apparaat op uw locatie aanwezig is. Bekijk ons assortiment Huawei 4G MiFi routers.

Meer informatie

Bent u op zoek naar mobiel internet voor onderweg of wilt u een MiFi router op locatie? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. Wanneer u een MiFi in Nederland wilt gebruiken met onbeperkt 4G data en een maximale snelheid, kunt u kiezen voor een Internet on Demand 4G SIM-kaart. Bel met 030 669 1226 voor een passend advies van onze productspecialisten.
4G MiFi router

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie