Home - Product informatie - Uitleg en oplossingen - Snel internet in het buitengebied

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1226

Start een chatgesprek


Snel internet in het buitengebiedIn het buitengebied en op het platteland beschikken veel bedrijven en woningen nog over een ADSL-verbinding met zeer lage doorvoersnelheden. In deze gebieden is het niet uitzonderlijk dat er een snelheid van slechts 1 of 2 Mbps wordt gehaald. Comfortabel internetten wordt lastig, gamen en videostreamen zelfs onmogelijk. Gelukkig is dit probleem met de komst van 4G internet tegenwoordig eenvoudig op te lossen.

De oplossing: 4G internet

Met 4G kunt u overal in Nederland, ook in het buitengebied, profiteren van snel mobiel internet met snelheden tot 150 Mbps. Met een geschikte router kunt u 4G inzetten als vaste internetverbinding, waarna u dus probleemloos kunt surfen, videostreamen en gamen. Naast een 4G router heeft u een 4G simkaart en meestal ook een externe antenne nodig. Als echte 4G specialist biedt Mobielverbinden passend advies en kunnen wij alle onderdelen leveren die u nodig heeft.
 

4G abonnementen

Op Mobielverbinden.nl vindt u onbeperkte 4G abonnementen van WiFi for Me. U ontvangt een simkaart met onbeperkte databundel die ook echt onbeperkt is, zonder daglimiet van bijvoorbeeld 5GB. Daarnaast werkt WiFi for Me op het T-Mobile netwerk waardoor u gebruik kunt maken van het nog snellere 4G+. Met 4G+ zijn theoretische snelheden tot 300 Mbps te behalen.


4G routers

Om verbinding te kunnen maken met het 4G netwerk heeft u natuurlijk ook een 4G router nodig. U plaatst de 4G simkaart in de router waarna er een lokaal netwerk wordt opgezet. Hierbij maken wij onderscheid tussen 4G routers voor consumenten en 4G routers voor zakelijk gebruik.

4G routers consumenten
Voor consumenten zijn de routers van Huawei een goede keuze, vanwege de stabiele verbinding, het grote bereik en de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Kies voor de Huawei B315 als u een 4G router zoekt. Wilt u profiteren van hogere snelheden met 4G+, dan raden wij de Huawei B525 aan.
 

4G routers zakelijk
Voor zakelijk gebruik raden wij de Cradlepoint AER1600LP3-EU en de Peplink Max BR1 aan. Deze routers hebben meer capaciteit en functionaliteiten met betrekking tot VPN, port forwarding, etc. Neem contact met ons op als u een zakelijke 4G router overweegt, dan informeren wij u graag over de mogelijkheden.
 
Cradlepoint AER1600LP3-EU 4G M2M Router


4G antennes

Om een optimaal bereik te creëren is het gebruik van een 4G-antenne aan te bevelen. Aangezien 4G werkt via de MIMO-techniek (Multiple Input, Multiple Output), betekent dit dat u een MIMO-antenne nodig heeft. Maakt u geen gebruik van MIMO-antennes, dan heeft u twee antennes nodig om een 4G-signaal te kunnen ontvangen.

Ontvangstwaarde
De ontvangstwaarde van 4G antennes wordt uitgedrukt in dBi. Het is echter niet zo dat een hogere dBi ook automatisch een beter resultaat geeft. Dit is namelijk afhankelijk van diverse omgevingsfactoren. Ook hiervoor raden wij aan contact met ons op te nemen zodat wij u van een passend advies kunnen voorzien.

Antenne types
Welk type antenne u nodig heeft is afhankelijk van uw woonomgeving. Woont u in een bosrijk gebied of weet u niet waar de zendmast zich bevindt, kies dan voor een omni-directionele antenne, zoals de Puck 232 van Poynting (twee van nodig) of de CELL LMO7270 (MIMO-antenne). Is de locatie echter in een open gebied en weet u waar de zendmast zich bevindt, dan kunt het beste kiezen voor een richtantenne. Een goede optie is de Poynting XPOL-0002.


Internet in het KPN Buitengebied

KPN biedt een Huawei 4G router met SMA-connectoren in bruikleen bij het KPN Sneller Internet Buitengebied abonnement. Ook hiervoor geldt dus dat u met een antenne meer snelheid en bereik kunt realiseren! Antennes die wij aanraden voor gebruik met Huawei 4G routers zijn:
 
Poynting XPOL-1

Poynting XPOL-1
 

CELL LMO7270
 

CELL SMP4G
 
  • MIMO omni antenne​ (4 dBi)
  • Geschikt voor 4G, 3G en 2G
  • Incl. montage materiaal en 5m kabels​
  • MIMO omni antenne (5 dBi)
  • Geschikt voor 4G, 3G en 2G 
  • Incl. montage materiaal en 5m kabels
  • MIMO flatpanel antenne (8 dBi)
  • Geschikt voor 4G, 3G én 2G 
  • Incl. montage materiaal, exclusief kabels
 

Meer informatie

Wilt u ook snel internet in het buitengebied en zoekt u een goede 4G oplossing? Wij helpen u graag verder en voorzien u van passend advies. Neem contact op met Mobielverbinden.nl via 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie