Home - Product informatie - Uitleg en oplossingen - PepVPN: VPN-verbinding in een 3G- of 4G-netwerk

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1226

Start een chatgesprek


PepVPN: VPN-verbinding in een 3G- of 4G-netwerkMet een VPN-verbinding worden via internet twee netwerken met elkaar verbonden. Om een VPN-verbinding op te zetten vanaf de ene router naar de andere, is normaliter aan beide zijden van de verbinding een statisch IP-adres nodig. (Lees meer over VPN)

Geen VPN en netwerkbeheer mogelijk bij 3G/4G?

Een via 3G of 4G verbonden router krijgt meestal geen statisch IP-adres, maar een dynamisch IP-adres. Hierdoor is het normaal gesproken niet mogelijk uw netwerk, of apparaten binnen dit netwerk, op afstand te benaderen en te beheren. Om dit op te lossen heeft KPN zakelijke data abonnementen met statische IP-adressen. Deze brengen echter additionele kosten met zich mee.

De oplossing: PepVPN

Bij Peplink 4G routers krijgt u als klant een 1-jarige InControl 2 licentie. Hiermee is het mogelijk om een VPN-verbinding op te zetten terwijl slechts 1 kant van de verbinding een statisch IP-adres heeft. Zo kan een VPN-tunnel vanaf een vaste locatie naar een remote locatie met 4G-apparatuur worden opgezet, waardoor u de netwerkapparatuur kunt beheren en benaderen. Voorwaarde voor het gebruik van InControl 2 is wel dat beide netwerkapparaten van Peplink zijn. Wilt u langer dan één jaar gebruikmaken van InControl 2, dan kunt u de licentie bij ons verlengen.
Peplink InControl 2 Licentie voor PepVPN

Een voorbeeld uit de praktijk

Stel dat uw organisatie beschikt over een aantal schepen waarop een netwerkverbinding van belang is voor de werkzaamheden. Om een goede verbinding te realiseren, schaft u de benodigde Peplink 3G/4G routers en data-abonnementen aan. Vervolgens is het uitermate handig dat u dit netwerk geheel via de Cloud kunt beheren. Als een VPN-verbinding van het schip naar het hoofdkantoor wenselijk is, zet u via PepVPN een VPN-tunnel op. Dankzij de InControl 2 licentie kunt u ook het netwerk en aangesloten apparaten op de schepen beheren.
 
Meer informatie over PepVPN, VPN en 4G

Meer informatie over PepVPN, 4G en VPN?

Wilt u zelf een PepVPN-verbinding opzetten via 4G of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag verder en kunnen u van een passend advies voorzien. Neem hiervoor contact op met Mobielverbinden.nl via 030 669 1226 of stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl.
 

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie