Home - Product informatie - Uitleg en oplossingen - GSM repeaters

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1226

Start een chatgesprek


GSM repeater

Slecht bereik met uw mobiele netwerk binnenshuis is natuurlijk vervelend. Gesprekken vallen gedeeltelijk weg of de verbinding verbreekt zelfs abrupt. Mogelijke oorzaken hiervan kunnen de ligging van een gebouw zijn (bijvoorbeeld in het bos) of de constructie van het gebouw. Materialen als aluminium of isolerende glassoorten reduceren het bereik van uw mobiele netwerk. Veel mensen denken vervolgens aan een GSM repeater om het slechte bereik te verhelpen. Maar wat is een GSM repeater en mag u het apparaat zomaar gebruiken?

Wat is een GSM repeater?

Een GSM repeater bestaat uit twee delen: een buitenantenne en de repeater zelf. De buitenantenne vangt het signaal op en stuurt dat door naar de repeater. Dit kleine kastje versterkt vervolgens het binnengekomen signaal door dit door te sturen naar een binnenantenne. Zo geniet u ook binnenshuis van een goed bereik, waardoor het telefoneren een stuk beter zou moeten gaan. Zeker in omgevingen met veel storende factoren.

Mag ik een GSM repeater gebruiken?

Het in de handel brengen van GSM-repeaters mag alleen als ze voldoen aan EMC- en RED-regelgeving. Daarnaast moet er voor het gebruik van GSM-repeaters in Nederland toestemming zijn van mobiele telefonieproviders. Bijkomende voorwaarde is dat uw GSM repeater een CE-markering en een waarschuwingsteken moet bevatten. Ongeoorloofd gebruik van een GSM repeater kan leiden tot fikse boetes van het Agentschap Telecom. De laatste jaren is er veelvuldig gecontroleerd op het illegaal gebruiken van GSM repeaters en zijn er boetes uitgedeeld die opliepen tot duizenden Euro’s.
GSM repeater

GSM repeater kopen?

Een GSM repeater kopen wordt afgeraden door Mobielverbinden. De kans dat u toestemming krijgt van de betreffende provider is minimaal. Neem voor meer informatie contact op met onze productspecialisten via 030 669 1226.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie