Home - Product informatie - Uitleg en oplossingen - Dedicated 4G/5G verbinding voor thuiswerken

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1226

Start een chatgesprek


Cradlepoint work from home header

Dedicated 4G/5G verbinding voor thuiswerken

Tegenwoordig werken we meer thuis dan ooit. Hoewel veel werknemers hiervoor gebruikmaken van hun eigen thuisnetwerk, is dit niet altijd even veilig en efficiënt. Wanneer het netwerk bijvoorbeeld gedeeld wordt met andere huisgenoten, blijft er minder bandbreedte beschikbaar en wordt de snelheid van de verbinding een stuk trager. Ook de beveiliging is niet altijd even goed op orde, wat een risico vormt wanneer men bijvoorbeeld met privacygevoelige data werkt.

Om werknemers een zo goed en veilig mogelijke thuiswerkervaring te bieden, kunnen bedrijven ervoor kiezen om een dedicated verbinding via een 4G router te faciliteren. Op deze pagina bespreken wij de voordelen.

Waarom een dedicated 4G verbinding?
 • Directe verbinding met kantoor, gescheiden van eigen netwerk
 • Altijd voldoende bandbreedte, geen vertraging door andere gebruikers
 • Beveiligde verbinding via VPN
 • Ook geschikt voor flexwerkers
 • Eenvoudig op te zetten en centraal te beheren
Bekijk Work From Home infographic
 

Cradlepoint dedicated 4g
 

Gescheiden netwerk

Bij een dedicated 4G verbinding wordt een 4G router bij de medewerker geplaatst, die direct verbonden is met het bedrijfsnetwerk. De medewerker maakt dus gebruik van een netwerk dat compleet gescheiden is van het thuisnetwerk. Dit betekent dat men geen last meer heeft van snelheidsverlies door andere netwerkgebruikers die aan het streamen, gamen of downloaden zijn. Ook hebben andere gebruikers geen toegang tot dit netwerk en de achterliggende data.


Veilige verbinding

Een dedicated verbinding via een 4G router is een stuk veiliger dan een vaste breedbandverbinding. Doordat het WAN IP-adres continu verandert, is de kans om gehackt of geïnfecteerd te worden met ransomware een stuk kleiner. Bovendien is de verbinding beveiligd via VPN en loopt deze via het netwerk van de werkgever, waar ook een firewall aanwezig is. Bij thuisnetwerken bestaat het gevaar dat een eventuele infectie zich verder lokaal gaat verspreiden.
 

Ook geschikt voor flexwerkers

Nu werken op afstand zeer gangbaar is geworden, zijn medewerkers niet langer gebonden aan een vaste werkplek. Dit betekent dat ze niet alleen vanuit kantoor of thuis, maar ook elders hun werkzaamheden kunnen verrichten. Door het gebruik van mobiele data is een 4G router overal inzetbaar en daarom een geschikte oplossing voor flexwerkers. De router is gemakkelijk mee te nemen en hoeft vervolgens alleen maar te worden aangesloten op de betreffende locatie, waar men vervolgens veilig kan werken.
 

Eenvoudig op te zetten en centraal te beheren

Cradlepoint 4G routers zijn voor te configureren zodat u ze kant-en-klaar kunt opsturen naar uw medewerkers. Zo hoeven ze het apparaat alleen maar aan te sluiten zijn ze in slechts een paar minuten verbonden met het bedrijfsnetwerk. Bovendien zijn alle routers op afstand te beheren, te configureren en te updaten en hoeft er dus geen IT-personeel naar verschillende locaties af te reizen. Alles is simpelweg te regelen via NetCloud Manager, dat voorzien is van vele beheeropties en een overzichtelijk dashboard met informatie over de netwerkstatus.
 
netcloud dashboard


Geschikte 4G router

Een 4G router die geschikt is voor het opzetten van een dedicated netwerkverbinding is de Cradlepoint COR IBR600C. Deze dual-SIM router biedt downloadsnelheden tot 150Mbps, beschikt over WiFi en kan draadloos verbinding maken met maximaal 64 devices. Via de 2 netwerkpoorten is tevens een bekabelde verbinding mogelijk. Met de inbegrepen NetCloud Essentials licentie (3 jaar) is de router op afstand te beheren via de Cloud.
 
Cradlepoint COR IBR600C Cradlepoint COR IBR600C
 • Dual-SIM 4G router
 • Downloadsnelheden tot 150 Mbps
 • Uploadsnelheden tot 50 Mbps
 • Met WiFi (802.11b/g/n)
 • 2 WAN/LAN poorten, 1 USB 2.0 poort
 • Kan draadloos verbinden met 64 devices
 • Incl. 3 jaar NetCloud Essentials

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de 4G thuiswerkoplossingen van Cradlepoint, neem dan contact op met onze productspecialisten. Bel naar 030 669 1226, stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl of vul onderstaand contactformulier in. Wij helpen u graag verder op weg!

 

Meer weten over thuiswerken via 4G?

Stuur een email naar   info@mobielverbinden.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie