Home - Product informatie - Uitleg en oplossingen - 4G Providers, 4G dekking

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1226

Start een chatgesprek


4G Providers, 4G dekking

In Nederland zijn er vier 4G-providers: KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone. Zij hebben in 2012 de 4G-frequenties verworven. KPN, T-Mobile en Vodafone hebben al langer hun eigen 4G-netwerk, Tele2 heeft dit sinds kort en werkt hard aan de uitbreiding ervan. Overigens is het niet zo dat u alleen snel internet kunt krijgen bij de genoemde 4G-providers. Aanbieders als Simyo, Hollands Nieuwe en MTV Mobile 'lenen' de 4G-frequenties van de huidige 4G-providers, om zo de zelfde service te kunnen leveren aan hun klanten. Klik op het logo van uw provider om alles te weten te komen over de 4G dekking van hun netwerk.

4G dekking

De 4G-providers, KPN, Tele2, Vodafone en T-Mobile zijn hard bezig met het optimaliseren van de 4G dekking van hun netwerk. Immers, hoe meer mensen gebruik kunnen maken van 4G, hoe beter dat is voor de providers in verband met abonnementsverkoop. Zeker bij KPN, Vodafone en T-Mobile is de 4G dekking nagenoeg landelijk, bij Tele2 wordt hier hard aangewerkt. Hieronder staat per provider uitgeschreven wat de huidige stand van zaken is en wat de 4G-snelheden per provider zijn.

4G dekking KPN

KPN heeft op dit moment een 4G dekking van 99%, waarmee nagenoeg het hele land op hoge snelheid kan internetten. Zowel binnenshuis als buitenshuis is de dekking uitstekend bij de grootste provider van het land. De stabiliteit van het 4G netwerk van KPN wordt gegarandeerd doordat er wordt uitgezonden op 2 frequenties. Een lage frequentie om ook door obstakels en muren heen te komen en een hoge frequentie die zorgt voor stabiel internet in drukke omgevingen. 

Met 4G van KPN is er een theoretische downloadsnelheid mogelijk van 75Mb/s. Echter, in de praktijk wordt deze snelheid vrijwel nooit gehaald. Gemiddeld geniet u bij KPN van downloadsnelheden tot 20Mb/s en uploadsnelheden van 10Mb/s. Veel sneller is het nieuwe 4G+ waarmee internetsnelheden meer dan verdubbeld kunnen worden.
 
KPN 4G dekking: 99%
 
4G dekking KPN

4G dekking Vodafone
 

4G dekking Vodafone

Na KPN heeft Vodafone de beste 4G dekking van Nederland. De 4G dekking van Vodafone bedraagt namelijk 98%. Ook bij deze provider is snel internetten zowel binnenshuis als buitenshuis geen enkel probleem. Ook klanten van dochterbedrijf Hollands Nieuwe kunnen gebruik maken van het Vodafone 4G netwerk.

De snelheid van het Vodafone 4G netwerk bedraagt 150Mb/s (download) en 50Mb/s (upload). Dit zijn theoretische snelheden. Hoe hoog de snelheid in de praktijk is op uw locatie hangt af van vele factoren. Via de Net Perform app kunt u dit ontdekken voor uw locatie. Download de gratis app voor Android of iOS. Ook bij Vodafone wordt er al gewerkt aan 4G+, wat theoretische downloadsnelheden van 225Mb/s belooft.

4G dekking T-Mobile

T-Mobile is naast KPN en Vodafone de derde grote provider als het gaat om 4G. De 4G dekking van het van oorsprong Duitse bedrijf is inmiddels gegroeid naar 98%, binnens- en buitenshuis, en daarmee is T-Mobile een belangrijke speler op de markt voor snel mobiel internet. Net als de andere providers is ook T-Mobile bezig met 4G+, de volgende stap op het gebied van mobiel internet.

De 4G-snelheid van T-Mobile is de snelste van Nederland. Met het snelste abonnement en een toestel dat de hoge snelheid ondersteunt haalt u een maximale downloadsnelheid van 120Mb/s en een uploadsnelheid van 50Mbps. De gemiddelde snelheid die op dit moment gehaald wordt door klanten van T-Mobile is 37,5Mb/s (download) en 17Mb/s (upload).
 
T-Mobile dekking: 98%

4G dekking T-Mobile
Tele2 4G dekking: 75%

4G dekking Tele2

4G dekking Tele2

De Zweedse telecomprovider Tele2 is vorig jaar begonnen met de aanleg van een eigen 4G netwerk. Momenteel ligt de 4G dekking van Tele2 rond de 75%, maar nog voor het einde van het jaar moeten abonnees overal in Nederland kunnen genieten van 4G. Tegelijkertijd is ook Tele2 bezig met het uitrollen van 4G+ voor nog sneller mobiel internet.

Net als andere providers belooft Tele2 een maximale downloadsnelheid van 225Mb/s en een maximale uploadsnelheid van 50Mb/s. In de praktijk haalt u met een 4G abonnement van Tele2 een downloadsnelheid tussen de 20 en 30Mb/s en een gemiddelde uploadsnelheid van 10-15Mb/s. Afhankelijk van uw locatie en uw telefoon.

4G van KPN, Vodafone, T-Mobile en TELE2 en onze producten

Mobielverbinden is de specialist op het gebied van 4G- en 3G-verbindingen van alle (mobiele) internetproviders. Een mobiele verbinding biedt zowel op privé als op zakelijk gebied grote mogelijkheden. U bent altijd online en kunt binnen no-time reageren op binnenkomende mail, opdrachten of andere berichten.

Ons assortiment bestaat onder andere uit 4G modemrouters, MiFi-routers en 4G M2M routers. Zowel consumenten als zakelijke klanten zijn bij ons van harte welkom. Wilt u meer advies over het beste 4G-apparaat voor uw situatie? Neem vrijblijvend contact op met onze productspecialisten via 030 669 1226 of info@mobielverbinden.nl.


Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie