Home - Product informatie - Uitleg en oplossingen - 4G internet backup

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1226

Start een chatgesprek


4G internet back-up voor kantoren

4G internet backup voor kantoren bij internetuitval
   
Een feilloos werkende internetverbinding is cruciaal voor elke organisatie. Valt de breedbandverbinding weg, dan kan dat voor veel problemen zorgen. In het gunstigste geval duurt zo'n internetstoring slechts enkele minuten, maar in het ergste geval duurt het een aantal dagen. Medewerkers kunnen door de uitval van het internet hun werk niet uitvoeren; VoIP-telefonie werkt niet, e-mail verkeer is onmogelijk, men kan niet bij bestanden in de cloud, klanten kunnen niet pinnen etc. Het werk ligt door de internetstoring een tijd stil en zoals u weet: tijd is geld.

Met een 4G internet back-up voorkomt u downtime

Met een 4G internet back-up draait uw organisatie gewoon op rolletjes tijdens een internetstoring. Valt de hoofdverbinding (internet via glasvezel, kabel of ADSL) uit, dan wordt deze automatisch vervangen door de 4G failover verbinding. Deze tijdelijke internet back-up zorgt ervoor dat de werkzaamheden op kantoor continueren en uw organisatie en reputatie geen schade lijden. En niet geheel onbelangrijk: een 4G back-up is in verhouding goedkoper dan een stilstaande organisatie.4G internet backup

Tip: internet van verschillende providers

Het is belangrijk dat uw back-up internetverbinding van een andere provider komt dan die van uw hoofdverbinding. Mocht er namelijk storing zijn bij uw provider, dan zullen beide verbindingen mogelijk niet werken. Het handige aan 4G failover routers is dat u voor extra zekerheid twee SIM-kaarten kunt plaatsen die elk van een andere provider zijn. Werkt de ene verbinding niet, dan kunt u van de andere 4G verbinding gebruikmaken.

Wilt u ook een goede internet back-up?

Om volledige uitval van de internetverbinding te voorkomen, adviseren wij klanten regelmatig één van onze 4G failover bundels met dual-SIM router, 4G failover abonnement en outdoor omni-antenne. Mocht uw huidige breedbandverbinding wegvallen, dan zorgen deze oplossingen voor een 4G back-up verbinding zodat uw  aangesloten apparatuur verbonden blijft met het internet. Hieronder ziet u drie van onze failover bundels.
   
Cradlepoint CBA850 4G Failover Bundel
De Cradlepoint CBA850 failover bundel bestaat naast de 4G+ router met toebehoren ook uit een Poynting XPOL-1 outdoor omni-antenne (4 dBi) en een geactiveerde SIM-kaart met 4G failover abonnement. De Cradlepoint router wordt geplaatst tussen het modem en de al aanwezige router. Valt de internetverbinding weg, dan levert de Cradlepoint router automatisch direct een 4G back-up verbinding met snelheden tot 300 Mbps. Werkt uw breedbandinternet weer, dan schakelt het apparaat ook automatisch terug. De CBA850 biedt bovendien uitstekende mogelijkheden met betrekking tot VPN.
Cradlepoint CBA850 4G failover bundel
  
  
Sierra Wireless LX60 4G Failover bundel
Sierra Wireless LX60 4G Failover Bundel
De Sierra Wireless LX60 failover bundel bevat ook een Poynting XPOL-1 outdoor omni-antenne (4 dBi) en een geactiveerde SIM-kaart met 4G failover abonnement. Deze back-up router sluit u echter naast uw modem aan op uw huidige router. Hierbij is het dus van belang dat u bij uw huidige router kunt instellen dat deze primair verbonden is met de vaste lijn en bij een storing automatisch overschakelt naar de 4G back-up (en achteraf weer terug). De Sierra Wireless LX60 levert een failover verbinding met snelheden tot 150 Mbps én kan uw draadloze apparatuur van 802.11ac WiFi voorzien. Daarnaast biedt de router uitstekende ondersteuning voor VPN clients en kunt u gebruikmaken van een goed online beheerplatform waar u onder andere de status bekijkt.
   
  
Pepwave MAX BR1 Mini 4G Failover Bundel
De Pepwave MAX BR1 Mini failover bundel bevat dezelfde antenne en 4G failover SIM-kaart als bovengenoemde bundels. Deze router sluit u ook naast uw modem aan op uw huidige router, waarbij uw huidige router bij een storing dus automatisch moet kunnen overschakelen naar de Pepwave back-up router. Deze budget failover bundel behaalt 4G snelheden tot 100 Mbps en biedt beperkte VPN mogelijkheden. Draadloze apparatuur voorziet u met de Pepwave MAX BR1 Mini router van een 802.11b/g/n WiFi-verbinding.
Pepwave MAX BR1 Mini 4G Failover bundel

Vrijblijvend advies

Wil u meer informatie over 4G internet back-ups of wilt u advies op maat? Onze productspecialisten kunnen u helpen met uw keuze voor de juiste 4G failoveroplossing. Neem hiervoor contact op via onderstaand formulier, stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl of neem telefonisch contact op via 030 669 1226.

Neem contact met ons op

Stuur een email naar   info@mobielverbinden.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden


thuis thuis thuis thuis thuis thuis thuis
Mobielverbinden is een onderdeel van kommago