Home - Product informatie - Uitleg en oplossingen - 4G internet backup

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1226

Start een chatgesprek


4G internet back-up voor kantoren

4G internet backup voor kantoren bij internetuitval
   
Een feilloos werkende internetverbinding is cruciaal voor elke organisatie. Valt de breedbandverbinding weg, dan kan dat voor veel problemen zorgen. In het gunstigste geval duurt zo'n internetstoring slechts enkele minuten, maar in het ergste geval duurt het een aantal dagen. Medewerkers kunnen door de uitval van het internet hun werk niet uitvoeren; VoIP-telefonie werkt niet, e-mail verkeer is onmogelijk, men kan niet bij bestanden in de cloud, klanten kunnen niet pinnen etc. Het werk ligt door de internetstoring een tijd stil en zoals u weet: tijd is geld.

Met een 4G internet back-up blijft u altijd verbonden

Met een 4G internet back-up draait uw organisatie gewoon op rolletjes tijdens een internetstoring. Valt de hoofdverbinding (internet via glasvezel, kabel of ADSL) uit, dan wordt deze automatisch vervangen door de 4G back-up verbinding. Deze tijdelijke internet back-up zorgt ervoor dat de werkzaamheden op kantoor continueren en uw organisatie en reputatie geen schade lijden. En niet geheel onbelangrijk: een 4G back-up is in verhouding goedkoper dan een stilstaande organisatie.
     4G internet backup

Tip: internet van verschillende providers

Het is belangrijk dat uw back-up internetverbinding van een andere provider komt dan die van uw hoofdverbinding. Mocht er namelijk storing zijn bij uw provider, dan zullen beide verbindingen mogelijk niet werken. Het handige aan 4G failover routers is dat u voor extra zekerheid twee SIM-kaarten kunt plaatsen die elk van een andere provider zijn. Werkt de ene verbinding niet, dan kunt u van de andere 4G verbinding gebruikmaken.

Wilt u ook een goede internet back-up?

Om volledige uitval van de internetverbinding te voorkomen, adviseren wij klanten regelmatig één van onze 4G failover bundels met (dual-SIM) 4G router, 4G failover abonnement en outdoor omni-antenne. Mocht uw huidige breedbandverbinding wegvallen, dan zorgen deze oplossingen voor een 4G back-up verbinding zodat uw aangesloten apparatuur verbonden blijft met het internet.
   

Onze meest gebruikte oplossingen

Wilt u een 4G failover oplossing plaatsen, dan heeft u de keuze uit een aantal opties. We richten ons hierbij met name op de rol van de router in het geheel. Ga direct naar:
1, Huidige router wordt uitgerust met een 4G dongle
2. Huidige router wordt vervangen door een 4G router
3. Huidige router/firewall heeft slechts 1 WAN-poort
4. Huidige router heeft meerdere WAN-poorten

1. Huidige router wordt uitgerust met een 4G dongle 

Het toevoegen van een 4G dongle is een klassieke aanpak bij routers, waarbij een 4G dongle in de USB-poort wordt geplaatst. Het overschakelen wordt geregeld vanuit de beheerinterface en gaat in principe automatisch. De dongles van Huawei zijn voor deze oplossing geschikt. Bekijk ook eens de complete 4G back-up bundel. De nadelen van deze oplossing zijn de beperkte snelheid en de gelimiteerde mogelijkheden om een antenne toe te voegen. Staat de router in een afgesloten kast, of hangt hij in een geïsoleerde serverruimte, dan zal het 4G signaal vermoedelijk  zeer zwak zijn.

 
 
Huawei E3372h-320-NH-B 4G Back-up bundel met 1 jaar 4G SIM

2. Huidige router wordt vervangen door 4G router 

Een tweede oplossing is het vervangen van uw huidige router door een 4G router. Dan wordt de 4G router het hart van het netwerk en schakelt het zelfstandig tussen de inkomende vaste lijn en de 4G verbinding van één of meerdere simkaarten. Hierbij is het van belang dat de 4G router over minimaal één WAN-poort en één LAN-poort beschikt. Deze oplossing is o.a. relevant als de al aanwezige router een ISP box is die in bridge mode gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een Ziggo Connectbox. Bekijk de hiervoor geschikte bundels:
Pepwave MAX BR1 Mini 4G back-up bundel Incl. 1 jaar 4G SIM
Sierra Wireless LX40 4G Back-up bundel Incl. 1 jaar 4G SIM
 Pepwave MAX BR1 Mini 4G back-up bundel Sierra Wireless LX40 4G back-up bundel3. Huidige router/firewall heeft slechts 1 WAN-poort

Veel routers of firewalls beschikken over slechts één WAN-poort. Bij deze routers sluit u de 4G back-up router tussen het modem van uw ISP (internet service provider) en de al aanwezige router aan. Hierbij is het van belang dat de 4G back-up verbinding naadloos aansluit op de bestaande instellingen. Gebruik van IP-Passthrough is hierbij ideaal. Zolang de internetverbinding van uw provider stabiel is, heeft u gewoon internet. Komt deze verbinding te vervallen, dan kan de router dit detecteren door middel van DPD, oftewel Dead Peer Detection.
 
Valt de verbinding van de primaire lijn weg, dan schakelt de back-up 4G router direct over op de 4G verbinding. De achterliggende router/firewall merkt niets van deze verandering en blijft zijn werk doen. De omschakeling verloopt dermate snel dat er zelfs bij VoIP-gesprekken doorgaans geen hapering van de verbinding merkbaar is. Actieve VPN sessies moeten wel opnieuw opgebouwd worden omdat het WAN IP verandert. Bij bepaalde 4G back-up routers, zoals in deze bundel, is het mogelijk om via de console port toegang te krijgen tot de achterliggende router/firewall via de 4G back-up verbinding.
Cradlepoint CBA850 4G Back-up bundel met IP Passthrough, incl. 1 jaar 4G SIM
  

4. Huidige router heeft meerdere WAN-poorten

Deze optie is geschikt wanneer uw huidige router/firewall een 2e WAN-poort heeft waarop u de 4G router kunt aansluiten. Ook moet de router over de intelligentie beschikken om zelf tussen beide WAN-poorten te schakelen. Bij uitval van de primaire verbinding op WAN1, schakelt de router over op de 4G verbinding via WAN2. 
a. Optie met management features
De meeste professionele 4G oplossingen beschikken over een eigen remote management interface. Bij gebruik van deze apparatuur is het mogelijk om via een online portaal toegang te krijgen tot de 4G back-up router. Welke beheermogelijkheden er binnen de interface zijn, verschilt per merk. Er zijn onder andere goede oplossingen beschikbaar van Peplink, Cradlepoint en Sierra Wireless. Afhankelijk van de beoogde toepassing kunnen wij u hierin adviseren.
b. Optie met enkel lokaal beheer
Met meer eenvoudige 4G routers is remote beheer niet mogelijk, Deze routers zijn daardoor minder geschikt als u een back-up oplossing op meerdere locaties wilt uitrollen. De oplossingen kunnen echter wel uitstekend dienstdoen voor thuisgebruik. Huawei, Teltonika en TP-Link zijn merken die voor thuisgebruik uitstekende opties bieden.

Voor elke oplossing is een 4G abonnement nodig

4G failover vereist ook een 4G failover abonnement. Hiervoor werken wij samen met Internet On Demand. In plaats van een permanent actieve en daarmee dure simkaart, is dit een stand-by simkaart. Hiervoor betaalt u slechts €150,- per jaar voor de kaart en gaat datateller pas lopen bij effectief gebruik. 

Vrijblijvend advies

Wil u meer informatie over 4G internet back-ups of wilt u advies op maat? Onze productspecialisten kunnen u helpen met uw keuze voor de juiste 4G failoveroplossing. Neem hiervoor contact op via onderstaand formulier, stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl of neem telefonisch contact op via 030 669 1226.

Neem contact met ons op

Stuur een email naar   info@mobielverbinden.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie