Home - Product informatie - Uitleg en oplossingen - 4G internet backup

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1226

Start een chatgesprek

4G internet backup voor kantoren

4G internet backup voor kantoren bij internetuitval
   
Een feilloos werkende internetverbinding is cruciaal voor elke organisatie. Valt de breedbandverbinding weg, dan kan dat voor veel problemen zorgen. In het gunstigste geval duurt zo'n internetstoring slechts enkele minuten, maar in het ergste geval kan het wel een aantal dagen duren. Medewerkers kunnen door de uitval van het internet hun werk niet goed uitvoeren; VoIP-telefonie werkt niet, e-mail verkeer is onmogelijk, men kan niet bij bestanden in de cloud, klanten kunnen niet pinnen etc. Het werk ligt door de internetstoring een tijd stil en zoals u weet: tijd is geld.

Een 4G internet backup is de oplossing

Met een 4G internet backup draait uw organisatie gewoon op rolletjes tijdens een internetstoring. Valt de hoofdverbinding (internet via glasvezel, kabel of ADSL) uit, dan wordt deze tijdelijk en automatisch vervangen door de 4G verbinding. Deze internet backup zorgt ervoor dat de werkzaamheden op kantoor continueren en uw organisatie en reputatie geen schade lijden. En niet geheel onbelangrijk: een 4G backup is in verhouding goedkoper dan een stilstaande organisatie.
4G internet backup

Ook een goede internet backup?

Om volledige uitval van de internetverbinding te voorkomen, adviseren wij regelmatig de Pepwave MAX BR1. Deze dual-SIM 4G LTE router kan schakelen tussen 4G/3G, WiFi WAN en Ethernet WAN. Mocht de huidige breedbandverbinding wegvallen, dan gaat de router over op een 4G verbinding en blijft aangesloten apparatuur verbonden met het internet. Door 256-bits AES-codering zullen gegevens goed beschermd zijn.

 
Pepwave MAX BR1

Tip: internet van verschillende providers

Het is belangrijk dat uw internet backup van een andere provider komt dan die van uw hoofdverbinding. Mocht er namelijk storing zijn bij uw provider, dan zullen beide verbindingen niet werken. Het handige aan de MAX BR1 is dan ook dat u twee SIM-kaarten kunt plaatsen die elk van een andere provider zijn. Werkt de ene verbinding niet, dan kunt u van de andere 4G verbinding gebruikmaken.

Vrijblijvend advies

Wil u meer informatie over 4G internet backups of wilt u advies op maat? Onze productspecialisten kunnen u helpen met uw keuze voor de juiste oplosing. Neem hiervoor contact op via onderstaand formulier, stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl of neem telefonisch contact op via 030 669 1226.

Neem contact met ons op

Stuur een email naar   info@mobielverbinden.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie