Home - Product informatie - Uitleg en oplossingen - 4G internet backup

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1226

Start een chatgesprek


4G internet back-up voor kantoren

4G internet backup voor kantoren bij internetuitval
   
Een feilloos werkende internetverbinding is cruciaal voor elke organisatie. Valt de breedbandverbinding weg, dan kan dat voor veel problemen zorgen. In het gunstigste geval duurt zo'n internetstoring slechts enkele minuten, maar in het ergste geval duurt het een aantal dagen. Medewerkers kunnen door de uitval van het internet hun werk niet uitvoeren; VoIP-telefonie werkt niet, e-mail verkeer is onmogelijk, men kan niet bij bestanden in de cloud, klanten kunnen niet pinnen etc. Het werk ligt door de internetstoring een tijd stil en zoals u weet: tijd is geld.

Met een 4G internet back-up voorkomt u downtime

Met een 4G internet back-up draait uw organisatie gewoon op rolletjes tijdens een internetstoring. Valt de hoofdverbinding (internet via glasvezel, kabel of ADSL) uit, dan wordt deze automatisch vervangen door de 4G failover verbinding. Deze tijdelijke internet back-up zorgt ervoor dat de werkzaamheden op kantoor continueren en uw organisatie en reputatie geen schade lijden. En niet geheel onbelangrijk: een 4G back-up is in verhouding goedkoper dan een stilstaande organisatie.4G internet backup

Tip: internet van verschillende providers

Het is belangrijk dat uw back-up internetverbinding van een andere provider komt dan die van uw hoofdverbinding. Mocht er namelijk storing zijn bij uw provider, dan zullen beide verbindingen mogelijk niet werken. Het handige aan 4G failover routers is dat u voor extra zekerheid twee SIM-kaarten kunt plaatsen die elk van een andere provider zijn. Werkt de ene verbinding niet, dan kunt u van de andere 4G verbinding gebruikmaken.

Wilt u ook een goede internet back-up?

Om volledige uitval van de internetverbinding te voorkomen, adviseren wij klanten regelmatig één van onze 4G failover bundels met dual-SIM router, 4G failover abonnement en outdoor omni-antenne. Mocht uw huidige breedbandverbinding wegvallen, dan zorgen deze oplossingen voor een 4G back-up verbinding zodat uw  aangesloten apparatuur verbonden blijft met het internet. Hieronder ziet u drie van onze failover bundels.
   

Onze meest gebruikte oplossingen

 
Cradlepoint 4G Failover Bundel
De Cradlepoint  failover bundel bestaat uit een 4G+ router, een outdoor antenne en een geactiveerde SIM-kaart met 4G failover abonnement.

De Cradlepoint router wordt geplaatst tussen het modem en de al aanwezige router.

Valt de internetverbinding weg, dan levert de Cradlepoint router automatisch direct een 4G back-up verbinding. Werkt uw breedbandinternet weer, dan schakelt het apparaat ook automatisch terug.

Deze bundel behaalt 4G snelheden tot 300 Mbps
​Adviesprijs: €839 
Cradlepoint CBA850 4G failover bundel

  
  
Pepwave 4G Failover Bundel 1
De Pepwave failover bundel bestaat uit een Pepwave MAX BR1 mini 4G router, outdoor antenne en SIM kaart met 4G abonnement.

Deze bundel beschikt over een failover WAN licentie welke 1 LAN poort instelt als WAN poort en de router dus tussen uw modem en router kan worden geplaatst. Wanneer het modem geen internet meer doorgeeft zal de Pepwave router automatisch overschakelen naar 4G backup. Het voordeel is dat u dus geen router met 2e WAN poort nodig heeft.

Deze bundel behaalt 4G snelheden tot 100 Mbps
Adviesprijs: €659
Pepwave MAX BR1 Mini 4G Failover bundel

   
  
Pepwave 4G Failover Budget Bundel 
De Pepwave failover bundel bestaat uit een Pepwave MAX BR1 mini 4G router, outdoor antenne en SIM kaart met 4G abonnement.

Deze router sluit u op de 2e WAN poort van uw huidige router aan. Uw router dient dus te beschikken over een 2e WAN poort die automatisch overschakelt.

Deze budgetvriendelijke bundel behaalt 4G snelheden tot 100 Mbps
​Adviesprijs: €559
Pepwave MAX BR1 Mini 4G Failover bundel

Vrijblijvend advies

Wil u meer informatie over 4G internet back-ups of wilt u advies op maat? Onze productspecialisten kunnen u helpen met uw keuze voor de juiste 4G failoveroplossing. Neem hiervoor contact op via onderstaand formulier, stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl of neem telefonisch contact op via 030 669 1226.

Neem contact met ons op

Stuur een email naar   info@mobielverbinden.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie